Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 656
  • 806
  •   1
Отговори
# 735
Съмнява ме тогава някой да има мнение относно тези шишета. За толкова години не съм прочела някой да ги ползва, даже не знаех, че има такива 😁
А "за красота" ми звучи като да ги изкарам на масата в кафето, всички да видят, че бебето ми пие от маркови шишета.

Аз лично не се впечатлявам кой от какво шише пие, ама щом ви е дошло на акъла явно има хора се впечатляват Simple Smile

# 736
А какво значи тогава изразът, че явно тук не ви разбираме 😁 Да си ги сложите на секцията вкъщи ли?
Тук си обсъждаме всякакви бебешки продукти и всеки си споделя мнението, не се засягайте.
Моето мнение е, че за тези пари щяхте да вземете по-качествено стъклено шише на изпитана марка, но продавачката си е свършила добре работата.
И не, че няма да стават за нищо шишетата , просто аз лично първо събирам мнения и така решавам кои продукти да избера, а не по форма, цвят, марка, цена и т.н.

# 737
На мен при шишетата на Бос не ми допада, че са пластмасови. Определено предпочитам стъклени шишета. По препоръка на Ваня разгледах шишетата на Лансинох. Те сякаш не са толкова популярни колкото Авент, Нук и  Томи Типи, но ми допаднаха на база отзиви и ги купих. Две стъклени шишета, малко и голямо, със съответните биберони. Детето яде от гърда и за три месеца може би само четири пъти е яло от шише, но приема шишето, а и гърдата после, което ми беше най-важно.
Соня, извинявай, ако е твърде личен въпроса, не е нужно да ми отговаряш, но твърдо ли си решила, че детето ще яде от шише? Ако не си взела твърдо решение и мислиш да направиш опит за кърмене, остани засега с шишета, които си взела, а после винаги можеш да купиш.
Ако търсиш количка от по-високия клас, по-подходящо според мен определено е Peg Perego пред Мимата заради хубавите материи и наистина просторния и удобен кош за новородено. Ако можех да си позволя две колички или по-скоро го смятах за разумно, за лятна сигурно бих си взела Easy walker - има напълно легнало положение, супер лека е, макар че на външен вид не е много привлекателна.
Иначе не виждам нищо лошо човек да си харчи парите за каквото реши - нали са за харчене. Обаче съм съгласна с Вълшебство, че е хубаво да е за марки, които са специализирани в дадената ниша.

# 738
Уважавам мнението на всички и не се чувствам засегната. Аз съм човек, който пазарува както доста скъпи дрехи/вещи, така и много евтини. Това, че вчера купих няколко бодита Hugo Boss, не ми попречи да поръчам и няколко бодита от Sinsay. Обичам да пазарувам неща които ми харесват. Често стойността им не е оправдана и съм напълно наясно, но имам финансова възможност и предпочитам да си направя кефа. Не си представям, че бебето ще носи дрешките дълго или ще останат чисти/здрави, далече съм от тази мисъл. Ако живот и здраве все пак останат в приличен вид и годни за носене планирам да ги подаря, тоест няма да са съвсем пари хвърлени на вятъра.

Не е грях да работиш много и да си харчиш собствените пари, дори и според някой за глупости. Simple Smile
Соня ще те видим ако нямаш пари как ще купуваш .
И как ще се съобразяваш .

На моя син бодитата които купуваме са по10 лв
И съвсем на нормални пари гледам да му купувам всичко..
И какво да не би да му има нещо че нещата не са му скъпи...
Обувките за прохождане на Колев и Колев са му 45 лв .
Столчета за кола което го дават да се ползва до 36м .е 120 лв
Е какво толкова наблягаш на толкова скъпи неща дето са ти за временно ползване..
Не се сърди просто си е така.

# 739
Танчето, хайде сега, един има възможност, друг няма възможност, нито първият е виновен, нито вторият. Има хора, които и за десет лева няма възможност, а се надяват на дарения и подаръци, на теб би ли ти било драго да те питат "ама 'що му купуваш въобще нещо на твоето дете?".

# 740
  • Beyond the stars
То хаеченето на пари не е грешно,  всички обичаме. Grinning
Въпросът е, че що се касае за бебе е хубаво нещата освен да са скъпи и да са качествени/безопасни/удобни за бебе и т.н.
Шишета Hugo boss надали са най-добрият вариант за бебешко шише, както и биберонът им за 75лв. Хубаво да платиш за марка,но марката да е специализирана в производство на бебешки стоки и да е комфортна за самото бебе.
Не знам как се използват шишета "за красота". Grinning

Твърдите, че закупените от мен шишета са некомфортни за бебето, пък не оставам с впечатление от коментара Ви да сте ги ползвали…
Ако някой има да каже нещо конкретно да каже, ако само ще ми се възмущавате за какво си харча парите без да имате опит с подобни продукти е излишно. Simple Smile
Бих приела критика от човек, който е ползвал в случая шишетата - те са се оказали супер боклук и разочарование за него, всичко друго са празни приказки.
Щом една потребителка по-горе сподели, че и с шише за 2 лева на бебето му е ОК, сигурно и с такова за 40 лева ще се справи Wink

Ами надали много хора са купували шишета "за красота", за да могат да дадат мнение. Grinning

# 741
  • София
Обаче столче за кола и обувки е добре да са съобразени с изискванията за безопасност и качество. Нека не се налага да разбираме колко са важни краш тестовете или колко е важна подметката.

Конкретно при колев и колев има доста съмнения за качество. Те не отговарят нито за условията на “боса” обувка, нито на твърда, освен това идеята за цип по средата е абсурдна - мненията на ортопедите гледам че варират в крайности по темата.

По-назад обсъждахме кошниците/столчетата и в това е редно да се инвестира максимално вместо в глупости като шишета и бодита.

Няма лошо да се купуват брандирани стоки, когато се прави с ясното съзнание, че са скъпи, защото са брандирани и бебето грам няма да го интересува дали е така - просто ще го изплюе/откаже и то категорично ако не го хареса. Ако родителят настоява да се използва - ще има безмислена драма и сълзи.

В случая с количката - има колички в същия ценови сегмент, които са в пъти по-добри и ако разполагах с този бюджет нямаше да се замисля. Включително и дизайнерски прекрасни модели.  

Та така де - зависи от стоката. Най-добре е наистина да се купуват брандове с история в бебешките/детските стоки.

# 742
Ние имаме анцуг на Пума-розов, страшно сладък за 35 евро. Предвид факта колко бързо умалява и това, че е непрактичен, си е за единия кеф. Направихме си семейна фотосесия и го облякохме за една от снимките-супер сладурско се получи. Шишетата на бос също си ги представям в такъв контекст-интересна снимка-или просто за някакво лично удовлетворение. Покупката е просто за кеф, да, има и по-добри шишета сигурно, но какво толкова.

Колкото до кошница или стол до сега не знаех, че има разлика. Ние сме с макси кози пебъл 360 плюс и изофикс. До 1г е, значи е кошница. От гледна точка на безопасност ни казаха, че е по-удачен вариант от 0-4 години, т.е. столче. Мисля, че е добре да се инвестира в ,,кошница", т.е. продукт до 1г и после друг.

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 17:23 от snowwhite12

# 743
  • Beyond the stars
Обаче столче за кола и обувки е добре да са съобразени с изискванията за безопасност и качество. Нека не се налага да разбираме колко са важни краш тестовете или колко е важна подметката.

Конкретно при колев и колев има доста съмнения за качество. Те не отговарят нито за условията на “боса” обувка, нито на твърда, освен това идеята за цип по средата е абсурдна - мненията на ортопедите гледам че варират в крайности по темата.

По-назад обсъждахме кошниците/столчетата и в това е редно да се инвестира максимално вместо в глупости като шишета и бодита.

+100

Столче за кола и обувки определено не са категории, в които може да се прави компромис.

# 744
  • гр.Пловдив
Аз залагам на максимално базови неща и пак ми се струва, че сметката стана доста , предвид това, което си представях...

Количка 3 в 1 - 320лв
Първоначални дрешки за 0-3м - 150лв
Кошара +чаршафчета и обиколник - 130лв
Козметиката - 50лв
Чанта за количка +термо боксчета - 70лв
2 комплекта за количка + подложка за летния кош-50лв
4 муселинови пелени - 25лв
Комплект шишета +ръчна помпа - 90лв

Thinking

# 745
Всеки пазарува спрямо възможностите и разбиранията си, няма лошо Simple Smile)

Аз съм в голяма чуденка какво да направя. Имам бебе на месец и половина, кърмим се и дохранвам с шишета Авент naturals. За седмица бях махнала дохранването и исках да видя дали сама ще си взима достатъчно кърма. През деня иска да цока през час и мен това наистина ме дразни/ дори да ме нападнете, това си е истината/. И сега отново минах на старата схема да дохранвам, не след всяко хранене иска да яде още, но дори да иска след час поне не се тормозя пак с гърдата. Като не е толкова гладна и се върти, суче, дърпа.. абе лигави се на гърдата.
Ииии сега се чудя дали да не взема още шишета и да не стерилизирам по 4 пъти на ден; а да съкратя и тази драма. Чудя се дали да взема пак на Авент или Точи типи или Медела калма. Тези 3 вида лилета събрах като най-добри от отзиви. И последва въпроса : ако взема отново Авент с какъв размер биберон да са?
Сегашните ми са 3 биберона с 1ца, и един 2ка. Не мога да определя и колко мл шишета да взема.

Последна редакция: сб, 09 апр 2022, 18:05 от Blue Girl

# 746
  • София
Спрямо това колко бързо яде от шишето и размера.
Аз само Томи ползвах, шишета, помпи, залъгалки, не съм и предлагала други. Избрах и не съм сменяла, това е.

За какво да те напада някой, на мен ми беше гадно да кърмя и се изцеждах.

# 747
  • София
Обърнете се към консултант по кърмене, за да ви помогне да изработите темпото, което и за двама ви с бебето е ОК. Те не са само за кърмещи, помагат и за дохранване и за каквото трябва. Има безплатни.

# 748
Относно шишетата, ето тези ми ги препоръча приятел като най-добри против колики:

Ето и линк към тях ако някой иска да ги погледне:
https://visvitalisbg.com/product/dr-browns-bebeshko-shishe-sas-s … 2-br-270-ml-0-3-m

# 749
Благодаря ви дами за подкрепата, ще се осмеля да потърся помощ от консултант. Все си мисля, че ще ме нападнат като не съм от изключително кърмещите.

Общи условия

Активация на акаунт