Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 663
  • 806
  •   1
Отговори
# 720
Аз на 6м му взех тази чаша.

Изключително лесно започна да пие от там и на биберон е бил малко. Сега е на 1г и ще взимам със сламка.

Племеницата ми отказваше всичко до 1г и 4м. Само биберон. Случвало се е цял ден да не пие вода и накрая майка ѝ се примирява и ѝ дава от биберон.

Племеникът ми пък от 6м проявява интерес към чаша.

# 721
И ние с тази чаша започнахме на 6м, от биберон вода не е пил. От 8 месеца започна със сламка. Иначе още от преди годинката е пил и от обикновено шише и чаша, като аз ги държа.

# 722
  • София
Предполагам много тъп въпрос, но до кой момент /каква възраст/ бебенцето пие вода от бутилка с биберон? Кога може да пие вода от детски термос със сламка?

Също има ли значание биберона на самото шише какъв е /има ли размери, форми?/ Ако да, то универсални ли са отворите на шишетата или всяка марка си предлага свои?
За пръв път пробвах като седна - значи на 5 навършени. Обаче…
Моето се къпе и си мие ръцете като му дам вида с нещо различно от биберон. 😂 така че и на лампата да се закачите - зависи от бебето това с биберона. Просто съм се примирила и давам 5-те вида шишета/чаши за научаване и се надявам да се откаже скоро от водата с биберон. Има и обикновена чаша, с която пробвам - мъничка, удобна специално бебешка - мие си ръцете в нея и плиска вода! Ползвам шише с голям биберон и големи дупки.

До раждането си бях купила едно стъклено шише малко. Като се видя, че няма да стане с кърменето си накупих шишета помпи и чудеса, с които ми беше най-удобно да се цедя - цедих се 9 месеца. Зависи от бебето какво му харесва и на вас каква ви е помпата, какво ви е удобно. Няма “най-добра марка” - и шишетата от 1,50- 2 са напълно ОК. Имах и съм ползвала близо 10 различни марки, предимно стъклени и две-три пластмасови за навън. Най-скъпите на Авент/Нюк за мен са прехвалени и са излишен разход. Но… бебето решава. Моето ядеше с всичко - най-добре с шишетата на Lansinoh. Имам приятелка, която накупи какви ли не шишета - бебето приемаше само най-евтините каучукови български (?!?), продавани в една единствена аптека. Та… споко! Купете да имате 1-2 и ако се наложи, навсякъде има всякакви.

# 723
  • до най-прекрасния мъж
Имах подарени на Томи Типи, с които дохранвах в началото. Обаче, дъщеря ми не свикна с тях и се давеше. Надявах се да кърмя и затова взехме по 1 голямо и 1 малко на Авент Нейчъръл. Като видях, че с кърменето не потръгна, взехме по още 1 бр голямо и малко. Малките ми свършиха работа до началото на 3ти месец. Тогава започна да пие повече мляко от капацитета им и си ги оставих за вода, а за мляко купих още 2 големи. Стигат ми, мия и стерилизирам 2 пъти на ден. Сменям само размера на бибите като навърши съответната възраст. Имам подарена преходна чаша, която се води 4+, но не съм я пробвала още. Мисля, че е рано.

# 724
Относно шишетата - в родилното ползваха широките на Нук. Взех такива от малките, за да е познато на бебето. Преди раждането бях взела едно пластмасово на Томи Типи. Докато беше на смесено първия месец пиеше и от двете марки. На 5 месеца трябва да изляза за няколко часа и не пожела да пие кърма от нито едно шише. Вода започнах да му предлагам със захранването на 5+++ от шише на Томи Типи. Взех и тяхна чаша с накрайник, с която пиеше и сестра му, но чак сега схваща горе-долу какво се прави с него. Предлагам вода и с двете с надеждата, че ще се научи как се ползва накрайника.

# 725

Вчера взех един ето такъв комплект, покрай бодитата, които купувах. Ще може ли изобщо да се ползват или са по-скоро за красота.. 😀

# 726
Най-вероятно ще може да се ползват.
Оставам с впечатление, че си харесвате нещата само по марката, цената и външния вид 😆
Няма лошо, но не винаги скъпото си оправдава цената.
За мен е излишно да имам бебешки бутилки с марката Boss, изписана на тях, даже ми изглежда абсурдно, съжалявам.

# 727
Купувах дрешки, защото до момента нямахме нищо и жената в магазина каза, че й били много удобни за нейното дете, а аз както вече казах изобщо нищо не разбирам и реших да й се доверя.

# 728
  • Германия
С риск да бъда грешно разбрана ще кажа следното. Явно имате излишни пари за харчене, лошо няма. Обаче е напълно излишно да купувате “маркови” бодита за новородено, които ще бъдат оакани още на първата седмица, а след има няма 3-4 седмици ще са и омаляли. има много качествени дрехи, които са на значително по-нормална цена. Изобщо марковите дрехи за бебета и малки деца са излишни - вероятността да се лекьосат, скъсат или омалеят след 1-2 обличания е много голяма.

В повечето случаи дрехите ще се приберат в някой чувал и там ще си седят години наред. Дори и да купувате с идеята за второ и трето дете, няма гаранция че тези дрехи ще ви свършат работа.

Всичко това го казвам с най-добри чувства и известен опит 😉

# 729
Уважавам мнението на всички и не се чувствам засегната. Аз съм човек, който пазарува както доста скъпи дрехи/вещи, така и много евтини. Това, че вчера купих няколко бодита Hugo Boss, не ми попречи да поръчам и няколко бодита от Sinsay. Обичам да пазарувам неща които ми харесват. Често стойността им не е оправдана и съм напълно наясно, но имам финансова възможност и предпочитам да си направя кефа. Не си представям, че бебето ще носи дрешките дълго или ще останат чисти/здрави, далече съм от тази мисъл. Ако живот и здраве все пак останат в приличен вид и годни за носене планирам да ги подаря, тоест няма да са съвсем пари хвърлени на вятъра.

Не е грях да работиш много и да си харчиш собствените пари, дори и според някой за глупости. Simple Smile

# 730
А магазинът на марката ли беше? Ако да, то не се очудвам, че продавачката ви ги е препоръчала, какво друго да каже 😅

# 731
А магазинът на марката ли беше? Ако да, то не се очудвам, че продавачката ви ги е препоръчала, какво друго да каже 😅

Магазинът е Junior - гр. София, ул. Леге 3, поддържат няколко различни марки Simple Smile

# 732
  • Beyond the stars
То хаеченето на пари не е грешно,  всички обичаме. Grinning
Въпросът е, че що се касае за бебе е хубаво нещата освен да са скъпи и да са качествени/безопасни/удобни за бебе и т.н.
Шишета Hugo boss надали са най-добрият вариант за бебешко шише, както и биберонът им за 75лв. Хубаво да платиш за марка,но марката да е специализирана в производство на бебешки стоки и да е комфортна за самото бебе.
Не знам как се използват шишета "за красота". Grinning

# 733
То хаеченето на пари не е грешно,  всички обичаме. Grinning
Въпросът е, че що се касае за бебе е хубаво нещата освен да са скъпи и да са качествени/безопасни/удобни за бебе и т.н.
Шишета Hugo boss надали са най-добрият вариант за бебешко шише, както и биберонът им за 75лв. Хубаво да платиш за марка,но марката да е специализирана в производство на бебешки стоки и да е комфортна за самото бебе.
Не знам как се използват шишета "за красота". Grinning

Твърдите, че закупените от мен шишета са некомфортни за бебето, пък не оставам с впечатление от коментара Ви да сте ги ползвали…
Ако някой има да каже нещо конкретно да каже, ако само ще ми се възмущавате за какво си харча парите без да имате опит с подобни продукти е излишно. Simple Smile
Бих приела критика от човек, който е ползвал в случая шишетата - те са се оказали супер боклук и разочарование за него, всичко друго са празни приказки.
Щом една потребителка по-горе сподели, че и с шише за 2 лева на бебето му е ОК, сигурно и с такова за 40 лева ще се справи Wink

# 734
Съмнява ме тогава някой да има мнение относно тези шишета. За толкова години не съм прочела някой да ги ползва, даже не знаех, че има такива 😁
А "за красота" ми звучи като да ги изкарам на масата в кафето, всички да видят, че бебето ми пие от маркови шишета.
От снимките изглеждат пластмасови, не мисля, че е най-добрият избор, особено за цената.
Но най-вероятно ще може да си ги ползвате.

Общи условия

Активация на акаунт