Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 673
  • 806
  •   1
Отговори
# 705
Аз загледах тези:
https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … povivane/60453913
Ти тези ли имаш предвид:
https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ign=last_seen_bar
https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ign=last_seen_bar
Аз поне други не видях или не гледам където трябва.
Ноктите на дъщеря ми изрязах докато спи още като се прибрахме от болницата. Бяха и дълги и остри. На няколко пъти се издра зверски до кръв. Свекървата ми каза, че не се режели до 40те дни. Но нямаше как да й ги оставя дълги. Аз слагах чорапки, но ги сваляше за отрицателно време, затова действам всяка седмица с нокторезачката.
Blue, ето тези ползвам аз. Има подобни и в baby.bg  на Лорели, ако не се лъжа, но те имат ластик в ъглите, който може да се изреже евентуално.

# 706
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, ще поръчам.

# 707
  • София
Кое е по-удобно- сенник или чадър за количка Simple Smile? Става въпрос за зимен кош на cybex, ако има значение.

Аз не ползвах нито едно от двете при все, че Бебето ми е по-бяло от бялото. Реално кошът за новородено по принцип е добре изолиран и самата му форма предполага завет и сянка. Даже най-често ходехме без покривалото отгоре, за да си зяпа небето и каквото друго реши. На сайбекс балиос доколкото си спомням сенниците са ХХЛ и стига почти до крачетата - не се нуждае от допълнително приспособление. Първо пробвайте бебето как ще се чувства. Ако вече сте на много слънчево и без дървета - допълнителен сенник.

Слагането на текстил отпред пречи на циркулацията на въздух и се вдига много температурата вътре в количката - не е ОК за бебето заради висок риск от претопляне.

# 708
  • до най-прекрасния мъж
Аз мятам одеалце/пелена на сенника, когато спи и й свети в очите. И то толкова, колкото да й пази сянка. Обикновено се касае за 4-5 пръста да виси пред сенника. Това на лятната количка. На кошът за новородено не се налагаше, защото като е обърнат към мен или сенникът си пази, или аз й пазя сянка, ако слънцето е зад гърба ми. Имам и чадърче, но не съм го ползвала още.

# 709
Аз за Сега заставам така, че тялото ми да пази сянка, но особено като се разхождаме в парка пада голямо въртене около количката. За пелена наметната отгоре знам, че не е ок, защото повишава температурата. Беба е на 2 месеца, слънцезащитна козметика може да се ползва след 6ти. Сенникът на cybex priam не е достатъчен, за да пази лицето, затова се колебая между допълнителен сенник или чадър.

# 710
Аз също нятам няколко сантиметра колкото да не и пече лицето... а и тогава го няма долното покривало с което срещам сенника и тогава нямам нужда от още сянка. Факт че само личицето искам да и пазя. Става дума и за тънка муселинова пелена и винаги проверявам вътре каква е температура и дали тя е добре.

# 711
Аз пък въобще не съм гледала да не му пече. Даже когато ме дразнеше, зъби, колики го слагах да му грее в очите, защото заспиваше за секунди. С муци и с двата коша сенника е много хубав и не сме имали проблем, иначе ми се вижда по-добре чадъра за да не повиши температурата вътре в коша, знам ли🤔

# 712
Момичета, може ли да споделите нещо относно бебешките шишета? Simple Smile
Колко са ми необходим за новородено? Има ли нещо по-специално за тях? Също и за бибероните?
Изобщо не съм наясно. Благодаря ви предварително Simple Smile

# 713
Аз ползвам този сенник https://www.dm.de/babylove-sonnensegel-anthrazit-p4058172969058.html , супер удобен ми е за наместване според слънцето и има UV защита. Не пречи на циркулацията на въздуха, заради начина на закрепяне.

# 714
Соня зависи за шишетата. Ако бебчето ще е на кърма според мен е най-добре авент, ако ще е на кърма. Ако ще е на АМ ти препоръчвам томпи типи, защото имат една функция за млякото за топлината и според мен е много лесно с такива. Моите шишета са на nuk и в началото пиеше, но сега като дадох и на томпи типи, понеже спря да пие кърма и сега чи отказва nuk, не са лоши, ко според мен другите две марки са по-хубави.

Ако детето е изцяло на кърма според мен не ти трябват повече от едно малко и едно голямо.

Ако детето е хибридно като моето можеш да вземеш три шишета. При хинридното зависи колко е хибридно. Едно хранене всеки ден? Или с дохранване? След 1-2м? Ако е след първите 2м може да имаш едно малко и две големи, ако не според мен две на две. На приятелка детето е само на АМ поради мед. причини и не и стигнаха 2малки шишета, а взе едно допълнително трето и после имаше и три големи.

# 715
Момичета, може ли да споделите нещо относно бебешките шишета? Simple Smile
Колко са ми необходим за новородено? Има ли нещо по-специално за тях? Също и за бибероните?
Изобщо не съм наясно. Благодаря ви предварително Simple Smile

Шишета е добре да имаш 2-3 ако е на кърма ще ти трябват чак след като захранваш или за вода.  Биби всяка мама си преценява, аз избягвам да предлагам, но съм взела 2 ортопедични на Томи Типи.
Шишетата са ми комплект с ръчна помпа за кърма пак на Томи Типи 3 малки шишета и отделно взех 2 големи за по натам. Аз избрах тази марка и съм доволна. Шишетата за сега само ако се изцедя ползвам, ама моята не иска шише... нз какво да правя. Та 2 щяха да са достатъчно.

# 716
Предполагам много тъп въпрос, но до кой момент /каква възраст/ бебенцето пие вода от бутилка с биберон? Кога може да пие вода от детски термос със сламка?

Също има ли значание биберона на самото шише какъв е /има ли размери, форми?/ Ако да, то универсални ли са отворите на шишетата или всяка марка си предлага свои?

# 717
До 6 месеца няма нужда от вода изобщо.
След 6 месеца вече може да пие от шише с накрайник, а не биберон. От 9 месеца са шишетата със сламка, но може и преди това да успее да пие.

Бибероните на шишетата са различен размер според възрастта.

# 718
Всяка марка е с различна форма, за мен добрите са Томи Типи и Авент. За 0 месеца биберона пуска много трудно аз виждам разлика при Томи и Авент, защото ми подариха в магазина и шише на Авент. С порастването се сменя само биба за съответната възраст.
Аз исках да в с по ортопедична форма и да наподобява усещането за кожа, за да има опция ако не ми стига кърмата да пие от шише , но да не откаже цица Simple Smile ама тя отказа шише хаха само много гладна изпива 30мл

До каква възраст ще пие от шише с беберон зависи от вас и от детето,  но след 1г по мойте наблюдения.

# 719
  • Германия
Ако кърмиш може да минеш и без шишета, аз не съм и ала и не съм ползвала, нито биберони залъгалки.
По същия начин моите деца на са пили и вода от шише с биберон, а направо от каша с твърд накрайник като започнах захранването на 6м. След няколко месеца минахме на шише със сламка.

Общи условия

Активация на акаунт