Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 935
  • 806
  •   1
Отговори
# 615
Не знам, и аз това се питах!😳
Казаха ми нещо от сорта, че било опасно за живеца и нещо от този сорт.

# 616
Ръкавици не съм слагала, за ноктите с каката не помня, но с малката ги оправих веднага след като се върнахме от болницата.
Моето е на 22.06 родено, изписаха ни на 25. 06 и беше 35-6 градуса. На изписването беше с къс ръкав. Може би макс 2 седмици да съм слагала тънки бодита с дълъг ръкав, без да я увивам и завивам и след това си караше по боди с къс или гащеризон къс и голи крачета. Южен апартамент сме, пълна пещ. Пелени памучни и муселинови ползвах много за количка, завиване в кошарата, при преповиване, когато я оствавям извън кошарата, да постеля под нея. Не съм ползвала шезлонги, люлки, гнезда и т. Н и като я оставям на дивана например пелената е отдолу. Или на рамо като я нося, защото доста връщаше.

# 617
  • София
При мен проблемът с еднократните подложки е, че ги прави на дроб. На 4 м е почти и рита много, докато я преобувам. Чудя се какви многократни да купя, хем да не пропускат, хем да се перат, хем да са здрави и да изкарват повече от 1 ден.

Ритането е много полезно - развиват си мускулите така. Най-приятно е ритането на голо дупе 😆
Непромокаеми пелени имаше в ИКЕА за тегните повивалници. Иначе съм имала и по 5 напикани пелени дневно. Като се изпишка докато преобувам или прави гимнастика/масажи - сменям с чиста и това е. Вечерта - пералня. Еднократните не са Ок.

# 618
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, Sweety2019, ще ги видя. Дано са достатъчно големи и да свършат работа.
То проблемът не е че рита, нека си рита. Въпросът е как да спестя на природата отпадък, защото преди карах с една дни наред, сега не кара и ден. Ако само е напишкана, мятам на един стол да съхне и ползвам до скъсване. Но като се прокъса, пълнежът става на топки.

# 619
  • София
За да спестите на природата отпадък - не ги ползвате. Ползвате текстилни и ги перете. няколко момичета писаха същото освен мен.

# 620
Нашата педиатърка също беше забранила рязане на нокти първия месец, честно казано и аз не посмях, те бяха толкова крехки и тънички, че се страхувах 😁
Ръкавички имах и слагах, но бебето си ги сваляше.
Тъй като обаче все пак си дереше личицето, слагах от тези ромпъри, които имат нешо като вградена ръкавичка за прехлупване върху ръката - ако искаш я слагаш, ако искаш не 😀 голямо обяснение направих, но ни бяха полезни. От Джордж бяха, сигурно и тук се намират.
Скрит текст:
Сега се мисля за вече обиграна мама и за второто бих рязала ноктенца от самото начало, живот и здраве 😋

# 621
И аз така, но на тези мънички нокътчета едно грешно движение и щях да му кръвна пръста. Даже първия път майка ми ги изряза аз не можех.

Относно ромпарите, да наистина с вградена ръкавичка са удобни. Моите бяха малко по-различни.

# 622
Моята принцеса се роди с маникюр и се наложи още първата седмица да ги отрежа / дръпна както можех така. Наистина бяха доста дълги, нямаше как да изчакам месец. Но с ножичката е много лесно.

# 623
Blue girl, ами нали е дама, може ли да е с неоправени нокти?😂

# 624
Аз четох в някаква статия, че в първите дни бебешките нокти са толкова меки, че лесно се късат и не е нужна ножичка/нокторезачка, но после се втвърдяват и е препоръчително да се режат или лекичко да се пилят ръбчетата, когато бебчето е спокойно или даже като спи, за да се избегне риск от нараняване.

# 625
А някоя мама ще препоръча ли ножичка с тънко рамо от която е доволна?

# 626
Няколко смених, останах на тази от ДМ. Сега за бебето пак такава взех.

Лека, фина, просто идеална. На Солинген е. Разни  Томи типи и т.н. така си стоят.

# 627
Благодаря, Sweety2019, ще ги видя. Дано са достатъчно големи и да свършат работа.
То проблемът не е че рита, нека си рита. Въпросът е как да спестя на природата отпадък, защото преди карах с една дни наред, сега не кара и ден. Ако само е напишкана, мятам на един стол да съхне и ползвам до скъсване. Но като се прокъса, пълнежът става на топки.
Blue, тези са 100х70 см. Купувах ги от ИКЕА в Мол София, но сигурно ги има и онлайн. Разгледай ги и виж дали ще са ти удобни. Чисто бели са, но не стават на лекета. Ако нещо изцапа памперса при смяната, пръскам с Frosch за петна и всичко излиза.

# 628
  • до най-прекрасния мъж
Аз загледах тези:
https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … povivane/60453913
Ти тези ли имаш предвид:
https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ign=last_seen_bar
https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/changing-tables- … ign=last_seen_bar
Аз поне други не видях или не гледам където трябва.
Ноктите на дъщеря ми изрязах докато спи още като се прибрахме от болницата. Бяха и дълги и остри. На няколко пъти се издра зверски до кръв. Свекървата ми каза, че не се режели до 40те дни. Но нямаше как да й ги оставя дълги. Аз слагах чорапки, но ги сваляше за отрицателно време, затова действам всяка седмица с нокторезачката.

# 629
Аз ползвам компект на Кикка бо и съм си доволна от ножичката. Много е лесно.
https://www.baby.bg/product/kikka-boo-8/

Общи условия

Активация на акаунт