Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 656
  • 806
  •   1
Отговори
# 690
Друг беше въпросът на жената май.
Явно от болницата изискват пелени, които ще си приберат за бъдеща употреба, може би затова са искали нови. А на жената ще дават от старите. Аз поне това разбирам за поста.

# 691
  • Пловдив
А, може, аз прочетох само първата част и бързах да се изкажа 😁
Макар че това ми се струва странна практика, даже не бях чувала, че съществува ама по нашите държавни болници не могат да ме учудят вече.

# 692
  • до най-прекрасния мъж
Много благодаря за мненията и помощта. Бебчето живот и здраве по-скоро началото на юни месец. Simple Smile
Значи най-късно октомври, ноември ще го преместиш в седналия кош. Гледай той да е удобен за теб и бебето, да е добре защитен за зимата и едновременно удобен за следващото лято, освен ако не минеш на лятна количка до тогава. Повечето бебета около 4-5 месечна възраст вече не искат да се возят в коша за новородено, защото са любопитни да гледат. Съответно или се местят в седалка, която трябва да има легнало положение (бебетата се слагат седнали при навършени 6 месеца), или в лятна количка, ако родителите решат да минат на такава. За мен т.нар. анатомични кошове са крайно неудобни. Това беше една от причините да мина на лятна количка, тъй като 3 в 1, която ползвам, е с такъв кош, а е и тежка, като повечето комбинирани колички.
Елмайра, по принцип си права, че в кошница не е ОК да спи дълго бебето. Дъщеря ми по цели нощи не спеше заради колики и се е случвало да излезем за малко и да заспи. Разбира се, че ще я оставя да се наспи. Не като постоянна практика, но се е случвало няколко пъти.
На мен ми е чудно за какво им е такова количество пелени, при условие че не са еднократни. В някои болници искат по 3-4 бр от всяка майка. Какво ги правят, някой знае ли?

# 693
https://www.ultra.bg/vava-va-cl009-noschna-lampa-za-deca-bjala
Обещах да дам мнение за тази нощна лампа. Много ме кефи, малка, практична. Включва се с докосване. Сменям си памперси на нея и е с добра видимост/ по-висока от предишната ни нощна лампа/.Има опция за различни цветове, тях още не мога да разбера дали постоянно се сменят или мога да избера и един цвят да свети само.
На живо лампата е с бяло отдолу/ а не с дървено, както на снимката в сайт/. Размера и е като големите яйца на Киндер, лека е и отдолу е гумирана.

Страхотна е днес си я получих🙂супер съм доволна.

# 694
Щом е лятно бебе според мен може директно в летния кош. Сигурно много майки ще ме оплуят и ще кажат как не съм права, но познавам не едно бебе което е така. Повечето близанци които са родени между април и август са в такива колички поне мои близки и са си супер😊

# 695
  • Пловдив
Това, че много майки го правят , не го прави редно или правилно.

# 696
  • Beyond the stars
Правилната терминология е "кош за новородено" и не случайно е такъв. Другото е седалка за комбинирана количка, която предполага седене на детето.

Иначе ние бяхме с Jane Muum с Matrix кош за новородено, който се ползва и като кошница за кола (има колани и системи за безопасност). Около 5-6 месеца взехме Britax столче 0-18 кг и минахме на него.
Все още се кълна в тази количка и нямам забележки Bowtie

# 697
Друг беше въпросът на жената май.
Явно от болницата изискват пелени, които ще си приберат за бъдеща употреба, може би затова са искали нови. А на жената ще дават от старите. Аз поне това разбирам за поста.
Ами тя една моя позната си говорихме - където тя е раждала в Плевен - като е занесла пелени изпрани и изгладени, са й казали че искат опаковани - да не са прани, нищо друго. Което аз не го разбирам и сега трябва да ходя до магазин да взема опаковани пелени - поне 2-3 в пакет да седят готови за там. Ама не знам тук в София - в Майчин дом същото ли е. Леко ми е странно. Иначе за всичко ново, което се слага на новороденото ми е ясно че се пере.

# 698
  • София
Макар че това ми се струва странна практика, даже не бях чувала, че съществува ама по нашите държавни болници не могат да ме учудят вече.

Искали са памперси вероятно, но без да назовават конкретната марка Wink

В Майчин дом искат памперси по един пакет и в останалите държавни болници в София.

# 699

Искали са памперси вероятно, но без да назовават конкретната марка Wink

В Майчин дом искат памперси по един пакет и в останалите държавни болници в София.
Не не става въпрос за памперси - как ще се перат и гладят. Говорим за пелени - бархетни и муселинови и тн. Не за памперси. Както и да е, аз ще си взема и един пакет такива - и един изпрани или направо ще звънна да си питам! Grinning

# 700
Chancharanka ♡ ♡ ♡ най-добре наистина да се обадите, защото във всяка болница всичко е различно.

На мен действително ми ги искаха в неотварян пакет. Те си ги перат и не използват твоите пелени за твоето бебче.

Въпреки това поне една можеш да си вземеш допълнително за твое лично ползване - изпрана и изгладена. Аз ползвах една бархетна, за да постеля на бебка до мен в моето легло.

# 701
Има много кошници, които се регулират и бебето може да стои в тях повече от час-два. Simple Smile

# 702
Аз също в началото разбрах памперси, но нали всеки миже да си избере на различна марка. Честно казано винаги ми е било странно когато някой в магазина каже: ,,извинявайте забравих, само да взема едни памперси ма пуфис и идвам” честно казано ми е малко неинтелигентно да кажеш такова нещо:)

# 703
Кое е по-удобно- сенник или чадър за количка Simple Smile? Става въпрос за зимен кош на cybex, ако има значение.

# 704
Аз слагам пелена за сега пред отвора , иначе и аз се чудя.

Общи условия

Активация на акаунт