Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 629
  • 806
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Имате късмет, че децата ви вървят в рамките на стандартите за съответната възраст. Сина ми е роден края на септември месец. Купих му зимни дрехи яке и космонавт ръст 68 см с твърдото убеждение, че ще ги носи цялата зима. Понеже те били за 6 - 9 месечно. Ами носи ги точно един месец като стана студено и се наложи януари да купувам нов космонавт. Още не е навършил 6 месеца, а е 74 см. Не за всяко малко бебе е удачно запасяването. Памперс номер 1 никога не е носил.

# 376
Още не е навършил 6 месеца, а е 74 см. Не за всяко малко бебе е удачно запасяването. Памперс номер 1 никога не е носил.
Моето човече е на 3+++ и носи 74 размер Wink Пелени размер 1 на Бамбу само за болницата бяхме взели . В момента е на 3 и 4 размер .

# 377
A.n.d.r.e, нормално е първите месеци да расте по-бързо.
Дъщеря ми на 6м също е била 74см и 8кг.
Памперс 1-ца също не сме ползвали при положение, че се роди 3.850кг и 52см.
Винаги съм купувала дрехи и обувки за напред.
Вече е на 2.5г и пак имам купени екипи за есента, защото са ми харесали. Маратонки винаги имам по 4-5 чифта от номер и при положение, че купувам само конкретни марки мога да взема следващият номер по всяко време. Все ще им дойде реда.
Сега, ако намеря хубави боти/ботуши Найк и Адидас + зимни якета на двете марки, веднага ще й взема за следващата зима, без значение намалени или не. Стига да ми харесат,защото е много трудно с по-малките номера и няма и модели кой знае какви.

# 378
  • до най-прекрасния мъж
Обявеният ръст на повечето дрехи не съответства на реалният ръст на детето, поне при нас. 56ти размер не носи от 2 месеца, а е 58 см дълга. 62-68 им давам макс до 4+ да й стават. Сега са й почти точни. Подариха й много хубави дрешки 74 и 80, но са зимни. Може би няма да може да ги облече, ако върви така с номерацията. Наскоро купих клинчета и блузки 74, за да меря и да знам какво да купя и за кой сезон. Подозирам, че още пролетта ще си ги носи.

# 379
  • Германия
Наистина като станат на 2-3 годинки става по-лесно с пазаруването в перспектива. Иначе аз винаги съм купувала дрешки за следващия сезон, ако нещо хубаво ми е попадало, или просто следващ размер от любими модели.
Случвало се е и да не ги носят децата като им дойде времето, но аз ги прибирам с етикетите и като ми останат ги продавам за нови, та поне не ме е яд, че съм хвърлила пари на вятъра

# 380
  • Пловдив
Не съм много съгласна, че по-големите деца растат по-бавно. Дъщеря ми е на 3 г и 3 месеца. Всеки месец от началото на 2022г баба и (майка ми) и шие блузки за детската градина, като всеки месец увеличава дължината на ръкавите с един пръст и вече размер 110/116 на блузи и идват точно на дължина на ръкава, а на ширина на раменете и са широки. Клинове 110/116 за момента са и точни, отиват вече към  леко скъсяване. Тя е висока 110 см, как да и взема дрехи за другата зима. Много завиждам на родители, които успяват да си вземат дрехи на намаления в края на сезона и ще ги ползват следващия.

# 381
Може би за по-голямо дете е по-лесно, но до две годинки аз не бих взимала нищо освен ако не е шушляков елек, суитшърт или нещо което се носи целогодишно. Някъде септември имаше чудесно намаление на детски летни дрешки и понеже знаех, че март ще пътуваме му взех. Той беше на 5м и беше 69-70см знаех, че децата растът по-бавно в следващ етап и взех р74-80. В момента сме на въпросната почивка и е 78см едва му стават дрешките, на косъм просто…

Според мен може да се запасяваме с играчки и такъв тип неща, но дрешки чак след 2.

# 382
Аз купувам базови неща за напред предимно. Бодита имам за до 10ти месец сигурно. Дори са ми изпрани в следващия номер, защото като премина първата номерация стана сякаш от днес за утре, очаквах поне седмица още да изкара с тях...и ми беше стрес малко да изпера, изсуша и т.н. Но както казах аз мразя да съм неподготвена и изненадана и за най-малкото нещо. Базови дрехи купувам между другото унисекс и по-така качество. Ако даде Бог, да ми свършат работа и за второ, а в най-смелите ми мечти и за теето, но кога ли ще  е то Joy Blush В това отношение съм изключително доволна от някои модели бодита на некст и petit bateau.

Пижамата също броя за базова дреха, която знам, че ще се облече. Любимите ми са тези с голи крачета на Борнино и ги имам във всички размери, а за лятото съм взела и с къс ръкав. Да, сигурно има дни, в които бебето спи само по боди, но аз се водя по акушерката ми, която ми препоръча как да го обличам.

Гащеризони за през деня от по-плътна материя от пижамките(които, ако не са с дълъг ръкав, винаги в по-хладните сезони трябва да се обличат с блузка допълнително отдолу и така си се и продават) взимам на 50-60% сладурски розовки, момичешки, кокетни, а останалите също гледам да са унисекс. Има и от тях много сладки, а и честно казано само розово и лилаво в един момент писва.... Или пък взимам от меките панталонки и блузки на Noppies в неутрални цветове. Те са страхотно качество, изглеждат много добре и според мен винаги биха се носили, а защо не и за следващо дете. Така като човек купува по-неутрални неща за напред това също е малко или много инвестиция, ако се планира второ дете. Да, кой знае дали ще имаме, но пък аз съм позитивна и вече искам пак да забременявам, в някаква бебешка еуфория съм. Joy

Само якета и връхни дрехи, жилетки не купувам за напред, защото от опита ми трябва да се пробват на бебето. Направих такава грешка като бях бременна и якето (което при мен винаги е нужно, защото агнешкият чувал не покрива до брадичката, а вратлето и ръчичиите остават навън) беше едно трудно за обличане... Флийс космонавт пък изобщо не облече и веднъж, съдра се да реве. А жилетките на некст са един път на външен вид и от тях купувам възможно най-кокетните и момичешките, но номер за номер и не за напред.

И то какво остана-шапки и чорапки-там не планирам. Но за бодита, пижами, ромпъри за мен лично определено си струва да пазарувам за напред (6-8 месеца напред). Малка гаранция, че ще се ползват е универсалният цвят на някои от тях и базовата им функция. Изкушавала съм се и съм взимала роклички за като стане по-голяма, ноооо е малко рисково с такива небазови дрешки, които изискват проба или опит дали детето ще ги приеме и тн.

# 383
Snowwithe и аз когато навърши 1м и ми брше лесно да го гледам казах ,,като стане на 3м да си направим второ да са си заедно.” Като почнаха коликите и стана по-трудно да гледаш бебе си казах ,,към 6тия” последно казах като стане на 1, сега е на 11++ и вече казвам 1.6;)

# 384
Ааа аз не съм тръгнала да правя второ сега, просто казвам, че искам и второ след време. :Д

# 385
Разбира се все пак като имаш едно ангелче защо не две, три? Просто като го прочетох се сетих как постоянно съм след месец две второ. Ама месеците летят, а думите си остават такива😂

# 386
Аз на 16-тия ден вече исках второ.

# 387
Мамчета привет - понеже вече се стягам да подготвям за бебчето и искам да ви попитам имам едно бебешко гнездо ново, но искам да си го изпера ли, почистя ли предварително и с какво, дайте съвет. Simple Smile Количката и столчето за кола с препарат мисля за почистване на повърхности на Frosh ще ги минавам.

# 388
Гнездото аз го прах в пералнята - нищо му няма Simple Smile

# 389
Нашето гнездо беше със свалящ се калъф и го перях в пералнята и после в сушилнята.

Общи условия

Активация на акаунт