Подготовка за малкия човек - тема 17

• 40 047
  • 806
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Никога не съм мерила влажност на въздуха, защо е необходимо?

Ето една статия, която може да е полезна: https://kenguru.bg/klimatyt+v+detskata+staja/1/MlW-gRWbIRWzMhK-U … XQxOPYJm7cFiLgFiT
Ние не се чувстваме добре на сух или прекалено влажен въздух, а за новородено пък не искам да рискувам. Вярно, че аз съм със синузит, а половинката ми с астма и сме по-чувствителни, но качеството на въздуха е важен критерии за едно бебче.

Благодаря за препоръките момичета, мисля да взема поне още 2(от тези, които сте препоръчали), с които да измервам, за да съм сигурна, че няма да има някакви фрапантни измервания. Иначе вкъщи ползваме и пречиствател на въздух и овлажнител както и влагоуловител. Засега не се е налагало да пускаме, което и да е от тях, но през лятото в новото жилище не знам как ще е и искам да съм подготвена за бебето.

# 526
Аз имам подобен на този хигрометър (http://camerton99.com/product/11116/higrometar-vlagomer-i-termometar.html) и съм доволна. Също съм с алергии и синузит и много е мъчително в отоплителния сезон с ниска влажност.

# 527
  • Пловдив
Благодаря ви за статията.
 Ние вече стигнахме почти 2 годинки без влаго- уреди и мерене, но ние нямаме никакви неудобства с дихателни пътища и т.н. Може и заради Това да Не сме почувствали липсата на такива уреди.

# 528
  • София
Благодаря ви за статията.
 Ние вече стигнахме почти 2 годинки без влаго- уреди и мерене, но ние нямаме никакви неудобства с дихателни пътища и т.н. Може и заради Това да Не сме почувствали липсата на такива уреди.

Възможно е. Не съм лекар и говоря само от опит, но климата в района, в който се живее е голям фактор. Например в родния ми град в планински район се чувствам страхотно и нямам нужда от никакви "модификации" на въздуха. В София обаче се налага честа употреба на тези уреди. Съдя по нас за бебето - ако на нас ни е зле, значи на него ще му е още повече.

Bubblezz, мерси, ще разгледам и този модел.

# 529
Здравейте,

На нас ни предстои ремонт на "бебешката" стая. Когато се нанесохме в това жилище, ремонтирахме всички останали помещения и оставихме едната стая за по-късно, когато й дойде времето. Е, то дойде и сега оглеждаме мебели, кошчета, кошарки и тн.

Знам, че е добре първите месеци бебчо да е в стаята при родителите, но в нашата спалня няма достатъчно място за бебешко кошче или креватче, а "бебешката" е доста по-просторна и обмисляме освен комплекта, на който сме се спрели - кошара, гардероб и скрин, да вземем едно легло персон и половина, за да имаме вариант в началото да спим там, бебенцето да си свикне в леглото, а после като идват и бабите да помагат, да има място и за тях.

Гледам какви ли не предложения - комплекти с обиколници, бебешки гнезда... Трудно ми е да се ориентирам кое би било най-функционално, но ми се струва, че едно гнездо би било добър вариант - хем мога да го сложа в кошарката и то да си заспива в него, хем ако някъде трябва да пътуваме, с него би било по-лесно от гледна точка, че бебенцето вече ще е свикнало да спи там.

Не знам, наистина има хиляди варианти и се чудя кое би било най-удачно.

Бихте ли споделили опит?

# 530
Не бива да оставяте бебето да спи в гнездо без надзор. Може да го ползвате през деня в хола на дивана, например, но не нощно време, има опасност от задушаване.

# 531
Аз не мисля, че е безопасно за пътуване. Затова са столчетата за кола. Не е безопасно да е във вас дори по време на път.

# 532
Жената има предвид за спане като отидат на почивка, а не по време на път

# 533
Аз не мисля, че е безопасно за пътуване. Затова са столчетата за кола. Не е безопасно да е във вас дори по време на път.

Не, и дума да не става да замести столчето за кола. Имам предвид, че на чуждо място (хотел, друг дом) би заспало по-лесно, ако усеща, че си е в своето "местенце".

# 534
Както е казала Пистачио и за спане нощем не е удачно гнездото от гледна точка на безопасност.
Същото важи за всякакеи обиколници и балдахини.

# 535
  • Beyond the stars
Здравейте,

На нас ни предстои ремонт на "бебешката" стая. Когато се нанесохме в това жилище, ремонтирахме всички останали помещения и оставихме едната стая за по-късно, когато й дойде времето. Е, то дойде и сега оглеждаме мебели, кошчета, кошарки и тн.

Знам, че е добре първите месеци бебчо да е в стаята при родителите, но в нашата спалня няма достатъчно място за бебешко кошче или креватче, а "бебешката" е доста по-просторна и обмисляме освен комплекта, на който сме се спрели - кошара, гардероб и скрин, да вземем едно легло персон и половина, за да имаме вариант в началото да спим там, бебенцето да си свикне в леглото, а после като идват и бабите да помагат, да има място и за тях.

Гледам какви ли не предложения - комплекти с обиколници, бебешки гнезда... Трудно ми е да се ориентирам кое би било най-функционално, но ми се струва, че едно гнездо би било добър вариант - хем мога да го сложа в кошарката и то да си заспива в него, хем ако някъде трябва да пътуваме, с него би било по-лесно от гледна точка, че бебенцето вече ще е свикнало да спи там.

Не знам, наистина има хиляди варианти и се чудя кое би било най-удачно.

Бихте ли споделили опит?

Аз мога легло за възрастните да препоръчам Grinning Използваме кушетка от Икеа в детската, става си на стандартна спалня, събира багаж и наличието на преграда по цялата страна на леглото е много удобно за спане с бебе Bowtie

https://www.ikea.bg/rooms/bedroom/beds/guest-beds-day-beds/hemne … medzheta/90349326

Гнездо не сме ползвали, та нямам идея по тази тема.

# 536
  • Пловдив

Не, и дума да не става да замести столчето за кола. Имам предвид, че на чуждо място (хотел, друг дом) би заспало по-лесно, ако усеща, че си е в своето "местенце".

Просто му вземете неговото чаршафче и обичайната пижамка.
Ако имате сгъваема кошара също може да си я вземете с вас.

# 537
  • София
Вчера ви питах за хигрометър, днес да попитам какви овлажнителни използвате? Защото се оказа, че нашия при преместването се е счупил. Благодаря предварително! Nature Sun With Face

# 538
Вчера ви питах за хигрометър, днес да попитам какви овлажнителни използвате? Защото се оказа, че нашия при преместването се е счупил. Благодаря предварително! Nature Sun With Face

Аз си поръчах днес на ронсън от техномаркет на промо 169лв, зависи колко ви е бюджета, аз доста разглеждах и реших да прежаля малко повече. Защото зимата, когато е по - сухо на мен също ми е сухо гърлото и ми се запушва носа. Ако може да си позволите повече на филипс също са хубави.

# 539
Аз използвам Joycare-jc 491 .Доволна съм!Има голям резервоар и  предупреждава като намалее водата.Използвам изворна или трапезна вода/при нас е мн. хлорирана/.Ползвам го вече 1,3г. Няма проблеми

Общи условия

Активация на акаунт