Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 38

• 57 850
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Чудно е Кле де По-то, но брандът ми идва твърде скъп. Игнор лист!

Но пък покрай тийнката вкъщи и спешната и нужда в Събота привечер да се озове в мол майка и се озова със мостра на новия Нарс в джоба Wink

Големи са скръндзи нашите Сефори обаче, еле па сравнени с Нордстром, Мак, етц. Пак ще има за два дни тестване де, и по зле можеше да бъде!

Девойчето, което ме обслужи беше намазано с него Wink

# 106
Agent, непоискан акъл- не пести грижата под него, над такава на водна основа определено не стои добре.

# 107
  • Бургас/Пз
Агент, Ния, много благодаря 😊😘

Момичета, дайте идея с какво да смеся Мас FACE AND BODY RADIANT SHEER FOUNDATION. По принцип го харесвам и самостоятелно, обаче нещо не му уцелих цвета, а много искам да си го ползвам. Вариантите ми са ДУ, ЕЛ Футурист, Dior glow, Physician Formula The Healthy Foundation SPF 20 и Ланком 24ч.

# 108
С всичко!! 😍
Започни с 2 капки и виж с какво ти харесва най-много.
С ДУ и Ланком са ми личните любими комбинации.

# 109
  • варна
Какво ви е мнението за стика на Мак Студио скълп?

# 110
Agent, непоискан акъл- не пести грижата под него, над такава на водна основа определено не стои добре.
Зима е! Вънка вие вук, Агенто маа пълни шепи корейска грижа! При нас са койоти де, но 5-6 пласта грижа намазвам преди да стигна до ФДТ!

Много ти благодаря за съвета, точно това си мислех, тази малка мостричка да я тествам със някой сънскрийн любим и със онзи glow booster/primer на НАРС, дето го споменавах скоро. Макар, че май ще дойде много блясъка, не е добра идея, отива на кино "теста", та по-базов праймър май по-добре.

https://www.narscosmetics.com/USA/how-to-tinted-glow-booster.html?userlang=en_US

???

PS И ще трябва да извадя пудрата на Нарс, която разхождах лятото със порозаличаващият ББ крем. Velvet нещо си беше и тя...

Звезди - никога не съм имала този стик на МАС. Като цяло имам супер ограничен опит със стикове - YSL, Kryolan, Bobbi Brown, Burberry... това е май! А, едно време имах и едни на АБХ, бях си ги подбрала бананов и контуриращ цвят, не бяха лоши, но и нищо особено. От споменатите YSL и Kryolan - за фул покритие, ББ и Бърбъри - за бързо, леко, макс. естествено.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 17:50 от Agent Provocateur

# 111
Мааи, Агент, хиля се с глас, а бебето усърдно прищипва втори нерв!
На мен тоя Цика с цвета ми е сух 😂. Тука обаче е пролет и съвсем скоро ще почна да се потя на реки по гърба и под мустак- чудна, чудна комбинация с ФДТнец.
Може ли малко фийдбек за този бустър на Нарс в комбинация с друго, което си тествала. Ще ми свърши холивудския филтър и много се замислям дали да подновя, да мина към Диор, да пробвам нещо друго…

# 112
Сух, не думай!?! Върху грижата за кожата сух!?! Я да забременяваш веднага пак Grinning

Чедо, ти си обичаш Холивудския филтър и то много, не е редно аз да те съветвам за Нарския продукт, защото аз пък не съм ползвала ШТ. Трябва да пуснем едно търсене за директни съпоставки между двата!

PS1 Аз съм идиот - имам и стик на Бай Тери! Неотворен!

PS2 Съвсем истински койоти са си - живеят си по парковете и голф игрищата наоколо и всички треперят да не им нарушат рахата и да ги стресират. От време на време захапват по някое нахално дете или куче, но не много злобно.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 21:28 от Agent Provocateur

# 113
Щом не е злобно всичко е ток.
Тук има диви прасета, яко диви прасета- все сезонни, не хапят, но пък се хвърлят самоубийствено пред коли и чупят.
Знаеш, че си харесвам филтъра, ама пък и ме сърби за нови неща. В тъпото му шише обаче не може да се огребе всичко читаво. Дразнеща работа. Благодаря за видеата, ще изгледам тази вечер като се събудя в 3.00 сутринта ококорена.
Отваряй стика овреме, сезон му е.

# 114
Здравейте и от мен. Имам нужда от съвет.
С проблемна кожа съм, мазна Т зона и склонна към акне. Напоследък май открих продуктите за мен и кожата ми е в доста по-добро състояние.
Смених и фдт и от него също съм доволна, не ми запушва порите. Използвам Radiant Natural Fix all day matt.
Иска ми се да започна да използвам база под него. Бихте ли дали преопръки. За пудра или руж също. Ще бъда благодарна🙂

Четох ви и видях, че се обсъжда въпроса с тъмните кръгове под очите. Аз лично не използвам коректор. Намерих решение в бадемовото масло. Резултата не е от днес за утре, но определено при мен изравни тена и съм доволна.

# 115
С проблемна кожа съм, мазна Т зона и склонна към акне. Напоследък май открих продуктите за мен и кожата ми е в доста по-добро състояние.
Смених и фдт и от него също съм доволна, не ми запушва порите. Използвам Radiant Natural Fix all day matt.
Иска ми се да започна да използвам база под него. Бихте ли дали преопръки. За пудра или руж също. Ще бъда благодарна🙂
Първо и най-важно е да уточните каква цел гоните с тази база - матиране на т-зона или удължаване на трайността на фдт или туширане на зачервявания/активни възпаления под ФДТ или спестяване на една от стъпките от грижата за кожата и допълнителна слънцезащита. Като си изясните това или поне кое за вас е приоритет можем да подберем/препоръчаме продукт/и. Единственото нещо, което не може да бъде постигнато е мазна т-зона да бъде матирана и бетонирана до вид на нормална кожа за повече от 2 часа.

ПС почти всеки овлажняващ флуид (нарочно не пиша крем!) е повече от прилична база ьа грим за смесена кожа.

# 116
Агент, по-скоро търся удължаване на трайността на фдт.
За слънцезащита козметик ми препоръча един вариант на Авен който скоро ще пробвам.
Проблемът който имам е че по-скоро гримът ми изглежда като незавършен ако мога така да се изразя.
Благодаря за отговора и съжалявам ако обърквам с обясненията си, просто съм доста невежа спрямо вас тук. Joy

# 117
Джули, бронзър ползваш ли? Какъв подтон е лицето ти и какъв ти е бюджетът за такъв продукт горе-долу?
Не знам дали те разбрах правилно за ‘завършената’ грим визия, но щото с години ходих с по-оранжеви тук ФДТ, намазан до ръба на челюстта, без нищо отгоре, да дам акъл…
Коя слънцезащита ти препоръча козметик?

И подканям Агента да даде акъл и за слънцезащита, защото някои видове като нашата любима Миша (и Д’Алба кърти за мазна кожа), според мен са много добра база за грим.

Аз току що забърсах един бронзър от H&M за проба, както и руж в жесток цвят imperial red с цел дрейпинг лятото с тен.
Май никой вече не носи дрейпинг, аз обаче ще.

Последна редакция: вт, 15 фев 2022, 17:39 от Анонимен

# 118
NiaV попаднах на снимките ти по-горе и изглеждаш чудесно. Hug
Бронзър не ползвам.
В момента единственото което ползвам: сутрин след като си измия лицето: бустер на Виши 89 и отгоре нанасям фдт. Цвета е този:

Кожата ми е дооста светла, следователно искам да придам лек цвят. Доволна съм от фдт, но е доста гъст. Нанасям с пръсти, но сякаш не се справям особено затова мисля да пробвам с бюти блендер.
И както Агент каза, очевидно мазната Т зона не може да бъде бетонирана за повече от 2 часа, защото към края на работния ден вече на места фдт се е абсорбирал и не искам да се поглеждам на огледалото в асансьора. Joy
Бюджет нещо до към 80-100 лева бих дала стига да си заслужава.

Слънцезащитата която ми препоръча е тази:

Досега всичко което ми е препоръчала ми е свършило работа тъй като наистина много внимавам с козметиката, защото наистина съм имала моменти когато лицето ми е било много зле.

Бих се радвала и на препоръки за фиксация. Hug

# 119
Ох, Джули, няма да съм ти полезна- съжалявам.
За пори и акне мога да дам акъл, но за мазна кожа- ХИЧ. От моя гледна точка, ако нанеса този ФДТ (щото съм го пробвала) върху бустера на Виши, нищо няма да мога да разнеса с пръсти или блендер. За мен липсва една стъпка в грижата ти, бих сменила и Виши, но това е друга тема и в никакъв случай не бих препоръчала нещо, което професионалист е препоръчал точно за теб. Бих споменала обаче че прекомерното омазняване често е в следствие на кожа, която се опитва да компенсира липса на хидратация.
Колкото за грима- други дами биха били по-полезни относно пудра и листчета за попиване на себума, но да знаеш че без бронзър, руж, контур- нещо поне от трите, което да даде реалистичен вид на лицето, без да са необходими клоунски изпълнения с дрейпинг в червено, гримът винаги ще изглежда незавършен. Като нанесеш покривен ФДТ ти изравняваш лицето цветово. Трябва да му дадеш и живот след това. Внимавай с цвета на ФДТна спрямо този на кожата ти- златното правило е, че ФДТнът не е лошо да е максимално близо до цвета на шията, деколтето, а за да го стоплиш и придадеш тен- вадиш бронзъра, някой сполучлив топличък хайлайт, ако те влече и/или руж- et voila- готин тен. Не мога да преценя от цвета на ФДТна кой бронзър да препоръчам, но бих погледнала Лореал и Мейбълин- качеството им е чудесно, а консистенцията често е приятна за новобранци с четки, гъби и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт