Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 38

• 57 856
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
NiaV, благодаря за информацията, много си полезна. Утре като за начало ще закупя слънцезащитата, а за бронзър ще поразгледам и ще пробвам. Тестване му е майката. 🙂

# 121
Джули, ползвам и Виши и Авена, който са ти препоръчали. С мазна кожа съм, особено в Т-зонат. Не си питала за Вишито, но аз да си кажа - бях гледала клип на дерматолог, в който последният сравняваше Виши със сходен продукт на Neutrogena. В клипа обясняваше защо не предпочита Вишито и спомена, че за да има ефект от хидратацията му трябва да се ползва в комбинация с крем, съдържащ диметикон. Аз си направих проверката и продължавам да си ползвам в комбинация с крема ми, който съдържа диметикон. Идеята е, че ако не се ползва в такава комбинация се получава дехидратират ефект.
Що се отнася до Авен съм изключително доволна. Ползвам го вече почти година. Разнася се супер лесно, не оставя бели следи. Ползвам го и като база под настоящия ми ФДТ. Не очаквай чудеса, лъщя си, ама преди излизане пудра, а после се примирявам с резултатите вечер...

Ния, с Шанел N1 много ли ще лъщя, ако търся озаряващ вид?

# 122
illzy честно казано и аз гледах ревюта на бустера на Виши и нямаше кой знае какви суперлативи. Аз по-скоро нито виждам вреда нито кой знае каква полза Joy
Днес си купих слънцезащитата на Авен, и аз мисля да я ползвам като база. Взех си и тази пудра, дано да свърши работа. Като тествам ще пиша. Blush

# 123
... този пост го почнах вчера Simple Smile

И подканям Агента да даде акъл и за слънцезащита, защото някои видове като нашата любима Миша (и Д’Алба кърти за мазна кожа), според мен са много добра база за грим.
Абсолютна съгласна с Ния, че някои слънцезащити са чудесен праймър за грим. При положение, че на вас ви е предписана такава предлагам да я вземете и да експериментирате - сънскрийнът върху грижа и под ФДТ, само сънскрийн и ФДТ, сънскрийнът смесен с ФДТ, етц.
Аз лично не познавам конкретния продукт, но четейки опаковката си мисля, че може да е походящ - формулата е лека (флуид!), има матов завършек (dry touch) и е подходящ и за чувствителни кожи. Не се хвърляйте да купувате друга база преди да установите какво и как работи с този продукт!

Проблемът на нашите кожи е, че много мразят в топло време да им наредим няколко продукта - та грижа, та сънскрийн, та база, та ФДТ, та моят съвет е доколкото може активните продукти за грижа да се преместят вечер, а сутрин под грим да се ползват 1-2 продукта с много леки формули тип тонер и/или флуид /и/или лек серум и/или есенция + задължително сънскрийн, може и с тинт! Ако се слага и база то да е на Т-зоната. Вечер и по специален  повод може да се пропусне сънскрийна, но да се ползва база с слънцезащитен фактор.

Лично аз мисля, че най-важният продукт, който ежедневно трябва да е на лицата ни е сънскрийна (е, + крем за очи!). Със всичко друго може да се направи компромис, но не и със сънскрийна. Оцветените и матиращи такива са супер за кожи като нашите. А ако любим ваш продукт не е оцветен и ФДТ върху него ви идва твърде тежък се взима нормалното количество сънскрийн и се добавят 2-3 капки ФДТ.  BB или CC кремове със сънскрийн също може да се ползват като база.

Всеки бранд, произвеждащ ФДТ прави и бази. Т.е. цените са доста разнобразни, някои направо безобразни и не, не винаги и не често най-скъпият продукт е "най-добър". Има чудесни бази в дрогерията, както и в средния ценови сегмент. Лореал и Мейбълин, ЕЛФ, Риммел и NYX, Smashbox е популярен с добрите си бази, аз лично много харесвам базите на Bare Minerals, както и на Philosophy и на Bobbi Brown, Laura Mercier, Estee Lauder. От хай енд базите много хвалят Hourglass за мазна кожа, но аз не съм я ползвала. Пак по мое лично мнение "инвестиция" в твърде скъпа база са пари на вятъра най-често - грижата за кожата е много по-важна, сънскрийна е много по-важен. Така или иначе няма продукт, който ще превърне мазната кожа в нормална и ще ни позволи 8 часа да не я пипнем и погледнем и тя да изглежда добре, особено през лятото!

Матиращи листчета и прилична пудра или матиращ спрей са абсолютно задължителни за поддръжка на всеки 2-3 часа Simple Smile

И нещо, което винаги пиша - ако един продукт е идеален за приятелката ви няма никаква гаранция, че ще е идеален и за вас - аксиома #1 в грима и грижата за кожа! Много мейкъп артисти изобщо не ползват бази.
"Завършеност" на грима не е функция на базата. Ако не обичате пудри опитайте с матиращ сетинг спрей.

Няколко примера за прилични бази за мазна кожа от различни ценови сегменти.

^^^много важно!

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 16:39 от Agent Provocateur

# 124
Агент, много благодаря за полезната и изчерпателна информация Hug ще прегледам всичко
Наистина засега ще пробвам с Авена. Абсолютно грижата е много важна. Отново по препоръка на козметик включвам и този продукт към сутрешната грижа като мисля да изключа бустера на Виши.

# 125
Missha aqua water sun gel е най-най-добрата слънцезащита за мазна кожа, която е перфектна основа за грим. Малко ще е да разправям за плюсовете, така че ще пропусна, но само една важна вметка - ползвам третиноин, тоест кожата ми е много фоточувствителна и с нея няма никакви проблеми. Също добра алтернатива, но по-скоро за комбинирана към нормална кожа е Isdin fusion water. Страхотни са и препоръчвам с две ръце.
Аз тези дни пробвах как ще се държи витамин базата на Боби Браун с Диор форевър и стана ужас, ужасен. Кожата ми много се обели, крийсна се и се омазних стабилно след 3 часа. Подкрепям напълно, че невинаги цената е определяща за качеството.

# 126
Илзи, с Ланкома лъщиш ли? Шанелът е малко по-сочен, определено. По-лек и кремообразен е. Не го поръчвай на сляпо, звънни в Прити шоп за тестер или още по-добре- метни се за някой уикенд до Софето да обсъдим на живо този ми ти ФДТ 😁. Ида в петък сутрин за няколко месеца този път, там съм поне до края на Април.
Мерилин, интересното е че аз съм със суха кожа, а Агентът и ти например не толкова, а и трите харесваме слънцезащитата на Миша. Аз ти подшушвам да пробваш и D’Alba UV Essence waterfull - много, много хубава.
Въпреки сухата си кожа, не обичам мазна слънцезащита. Лятото в жегата и влагата последното, което ми трябва е грижа (за мен е невъзможно да пропусна), отгоре тежък SPF и слоец ФДТ. И като изляза на слънце съм като изпотена палачинка.
Изключение прави една слънцезащита на Авен, за която съм писала преди- Sunsimed, която смесвам с капка МАК F&B или Шеймлес на Марк Джейкъбс (който само за това става) но това отново за суха кожа, мазна и то лятото- абсурд. На ски се държи повече от чудесно.

# 127
DzhuliB - много отдавна не съм ползвала продукти на La Roche-Posay, но имам много добри спомени от тях!

Аз тези дни пробвах как ще се държи витамин базата на Боби Браун с Диор форевър и стана ужас, ужасен...
Подкрепям напълно, че невинаги цената е определяща за качеството.
Самата база на Бобби и чудесен продукт и си има милиони фенове, но не винаги е добър избор за мазна/смесена кожа - аз самата я ползвам само през зимата при сериозен студ и/или под много матиращи ФДТ. Слава богу, че съществуват минита!

Чакайте да си сипя кафе и ще ви покажа какво довършвам сега и какво съм приготвила за лятото като сънскрийни Simple Smile

Остатъци:

Най-богатият ми, зимен:

За пролетта - междинен:

За Лятото и жегата - тази разкошна Миша и двата, които си купих като подарък на последното море (с гореща препоръка от форума и не устоях на промоцията 2 за 1):
https://www.reddit.com/r/AsianBeauty/comments/njxoc0/review_miss … ua_sun_gel_spf50/

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 17:03 от Agent Provocateur

# 128
Аз бази не ползвам.... Леко кремче, лека слънцезащита и толкова. Лятото покрай бала ми беше попаднал тестер на матиращата на Ести, ами не видях никаква разлика. Лъснах и това е! От слънцезащитните много харесвах един от флуидите на Ла рош, ама пък ми оставяше бели следи. Сега с Авен мирясах. Не е изключително матов, но поне не ми белее, не се е лющи, както навремето се измъчих с една слънцезащита на Юсерин, и е изключително икономичен.
За серума още съм в търсене, наскоро пробвах Юсерин хиалурон филър. Много здравословен вид имах след него, та може и да сменя Вишито скоро, който признавам си ползвам предимно за раздвижване на ролера.
Отворена съм към предложения за околоочен крем, че започват да се изкопават първите бъдещи кратери. 😂
Ния, с Ланкома лъщя само през лятото и то в условията на пловдивска жега. Но аз не го слагам без пудра, но и не подновявам пудрата по време на деня, нито ползвам листчета. Сега ще ми е интересно на Естито как ще му понесат жегите. За сега съм изключително доволна, ама друго си е да мине през една 40-градусова проба.
За Шанела София ще почака (омикроннах се миналата седмица и шест дни не съм станала от леглото). Иначе най-вероятно ще мина за отливка като му дойде времето, искам и нещо по-озаряващо. Ако не се разбера с него, ще си купя от миналогодишната им озаряваща база/крем. Хареса ми и стои много загадъчно под ФДТ.

# 129
В Прити шоп отливки не дават, само проби на място и то зависи кой е на смяна.

# 130
Денси, не знаех. Това от скоро заради Ковид ли? Не разбирам защо честно казано, в Италия също беше така миналата година, масово. По-скоро разбирам да не може да се пробва на място- нали е затворено пространство…
Преди бяха изключително отзивчиви, последно с един ФДТ на Живанши, който после купих от тях точно заради обслужването. Това при положение че бяхме с Петрова, с 2те ни 4 годишни, желаещи да се омажат с всьо и вече нетърпеливи след 1 час в Криолан.

# 131
В нашия Прити шоп дават отливки. Искала съм им и след Ковид. Любезни са и много помагат с цветовете. Една жена миналата година ми улучи цвета на един ФДТ от първото преложение.

# 132
Единия път ми казаха да не докосвам въобще тестерите сама, те ще ми слагат, а втория, едно готино момче, че няма бурканчета и да тествам малко на място.

# 133
Да, тестери не дават да се пипат и при нас. На мен не ми пречи, защото обикновено търся и някаква форма на консултация.

# 134
Не сте ги поставили пред свършен факт.
Петрова имаше някъде снимка на едното дете, омазало другото с ФДТ мисля- оранжев такъв разбира се. Може би затова ни изпратиха да си ходим с бурканчета. Аз със сигурност взех няколко цвята от Живанши, не го купих на сляпо. Петрова също мисля.

Общи условия

Активация на акаунт