Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 38

• 57 896
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
alethea, включвам се с акъл за розацеята, порите, сухите участъци, лазера и ФДТна едно по едно.
За капилярите- идеален момент е, ти не правиш фракселен лазер на цяло лице, а такъв за капиляри. След като направих аз за пръв и последен път се чудих за какво чаках и се чудих толкова- абсолютно безсмислено е било. Процедурата е бърза, еднократна (в зависимост от капилярите), евтина и леко болезнена- все едно те бодат с игла, а моите гадове бяха под очите. Аз правих в клиниката на Др Денкова в София, във Варна имат същия лазер- моят съвет е дерзай!
Относно розацеята- съчувствам. Гаден сезон е за нея, не се знае студено или топло е, ветровито ама с парно. Гадост. Едно от най-хубавите неща, които се предлагат в България е серията на Dr Jart Cicapair color correcting- има серум (мазничък е), крем без цвят (още по-мазничък), флуид със зелено за неутрализация и такъв крем- двата не са мазнички и работят чудесно. Не правят кожата зелена, а наистина оставят Бяла основа за работа с какъвто ФДТ ти душа иска. Под очи също при мен са чудесни, но определено над някакъв друг крем. Относно ФДТнът- може би аз съм с прекалено суха кожа, но изброените при мен не стоят добре, а ДУ стои. Пусто, излизат ми пъпки от него, някоя съставка ме дразни, но не мога да отрека- с подходяща грижа отдолу е красив. Ако искаш нещо много озаряващо, с което да го смесваш погледни MAC Face and Body- не се трансферира и не оставя петна, а можеш да смесиш в каквото съотношение те кефи за деня. Ако ти се ще нещо новичко, лъскавко в по-джиджана опаковка- зарежи Диор и Герлен, имат яко алкохол и дразнители и за розацеята няма да са оптимални. За да няма трансфер бих погледнала Ланком teint idole (но пак е матов, а ми се струва, че може би искаш нещо по-озаряващо, както и доста от изброените от други дами до момента), MUFE Ultra HD, L’Oréal Fresh Wear (не е Сефорски, но е наистина готин ФДТ), ако намериш ЕЛ ДУ nude или light (не sheer) - дай им шанс. Всички стоят добре на пори.
Относно слънцезащитата- и двете, за които писа попиват напълно, не оставят никакъв филм и са наистина чудесни за ежедневна грижа.
Извинявам се за фермана, но освен омазняването се разпознавам във всяка друга точка, та и аз да си дам акъла.

# 151
За смесване с ДУ с цел озаряване добавям още 3 варианта:

1. Някой серум от типа на ANR 1-2 капки ИЛИ олио за лице.

2. Някой течен хайлайтър - има огромен избор на пазара. От Лореал до Ла Мер и всичко между тях.

3. Сочен и озаряващ ФДТ ИЛИ ВВ/СС крем ИЛИ скин тинт ИЛИ сънскрийн.

Отново - има чудесни продукти от 5 до 250 лв. Въпрос на лично предпочитание.

Ланком има чудесен сочен, ЕЛ също, Шисейдо - това са трите с които аз лично смесвам най-често.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 23:38 от Agent Provocateur

# 152
Много благодаря!!!! Ще разгледам всяко предложение!!! Heart

Ния, много си мила, искрено благодаря. Да, точно тази серия на Др- а съм разглеждала преди време и се бях зарекла да я пробвам в някакъв момент.
Благодаря за напомнянето!

Не ме разбирайте погрешно, аз харесвам ДУ, вкъщи имам налични 2н1 и 3н1 ( за лятото) поне по две-три опаковки целогодишно. Откакто го открих не оставам без него. Но ми се прииска в един момент и  леко да го озаря.
Да придобия хелти глоу вид, а не спаружена скумрия.

Преди време бях опитвала с Lingerie de Peau,  Parure Gold , Clarins everlasting  обаче нямаха изобщо база за покритие  - трансферираха се  по дрехите, тел и очилата, стояха ми  на петна по лицето в някое време от деня, набиваха ми се в пори и какво ли не.

Опитвах и с дрогерийни Хелти Микс на Буржоа , обаче пак греда.

А относно руж може ли препоръки ? и озаряваща пудра / матираща, която да е с опция да нося в чантата    - кои ще ми препоръчате?

За порите предполагам няма такава база, която да ги скрива/ минимизира?
Дали ако започна ниацинамид ще има ефект върху тях……

Благодаря и за споделения опит с лазера , Ния.
Кой точно модел е? И колко процедури направи, за  да има ефект? Имаше ли корички/ Белене ? Ако не е удобно тук, може и на ЛС да ми отговориш.
Аз съм се ориентирала към IPL Lumecca.

# 153
  • София
Днес импулсивно смесих Клиник яйцето и Smashbox, защото единият ми е много светъл, а другият много тъмен. На Т зоната нанесох базата на Smashbox, а на останалата част от лицето базата на Боби Браун. Отдолу имах само хиалуронова киселина на The ordinary и NMF. Много естествено покритие се получи. За пореден път се уверявам, че и двата фдт са подходящи за комбинираната ми кожа.  Едва към 17.30 ч. беше избил лек себум в бръчките на челото ми, но това си е постижение за моята кожа. ФДТ беше изгубил малко от покритието си, но нищо фатално и без нужда от корекция. Може би единствено на носа, но съм хремава и няма как.

# 154
alethea, пиша тук, защото според мен лазера и ФДТна имат общо понякога…
Не знам с какъв модел махнаха капилярите, но днес ще звънна да питам и ще ти пиша на лични. Процедурата беше една, по няколко ‘убождания’ на капиляр. Беше смешни пари на фона на други процедури, на които съм се подлагала (върти ми се нещо от рода на 20тина лева на капиляр, но и това ще проверя) и те съветвам да не го правиш в лазерно студио, а при дерматолог- който и да е той. От моите познати и опита им в лазерно студио такава с една процедура няма.
Моята беше отдавна честно казано, но помня че на следващия ден третираното беше черно, което падна около 5тия ден. Кожата отдолу беше розова та се чудех дали не съм се прецакала съвсем, чудейки се спрях да забелязвам разлика с останалото лице около 2 седмици по-късно. Минаха поне 2-3 години, нямам нищо ново, което да е излязло от тогава (famous last words, ще пиша пак след раждането другия месец 🤣).
За спаружена скумрия vs glow що наистина не започнеш с някой течен хайлайт, за който ти е писала и агента и не метнеш друга грижа (освен оцветените на др Jart за които ти писах примерно и серума, в Сефора имаше мини комплекти- питай ги) като за начало? ФДТните, които си пробвала като алтернатива не ме кефят лично и нито един от тях не прави нещо хубаво за пори, дълготрайност и анти-скумрийски, ама за дълго, вид. Има бази, които поприкриват пори, но от моя скромен опит тези с киселини, които работят чудесно без да утежняват допълнително не са оптимални за розацея, хеле пък със слънчева алергия.
Сега какъв хайлайт ползваш? Как да ти препоръчаме руж- метни някоя снимка- може и на лични или поне опиши тази ми ти кожа в комбинация с коса, очета, цялостен грим.
Пудра анти спаруж, която да озарява яко остава Laura geller balance and brighten при мен, за естествено матиране- MUFE velvet skin. Първата обаче в България няма да я намериш. На пори са разкош на разкоша.

# 155
Руж - този, който беше на Ния последния път е супер.
Вчера ми пристигна и съм много, много, доволна!
Rare Beauty by Selena Gomez
Soft Pinch Liquid Blush
Bliss
За съжаление миналата седмица правих химичен пилинг и не мога все още да слагам грим!

# 156
Последният препоръчан ми от Ния руж го сложих днес и продължавам много да си го харесвам - Pat McGrath Desert Orchid Simple Smile
Laura geller balance and brighten мен ме превръщаше в мазен тиган и я продадох!

За пудрите щях да пиша... секунда!

Сетинг пудри, които да не те превръщат в сушена скумрия има. Има и такива с ефект на блясък, които също се водят "сетинг", но аз си признавам, че ги смесвам с обикновена сетинг пудра. Няколко предложения в тази категория, като By Terry ми е на първо място - има я в пресован вид за чанта! Има я и в цвят за цветокорекции леки!

HOURGLASS Veil Translucent Setting Powder

A си има и финишни пудри, които да върнат глоу-то където му е мястото, след като ФДТ-то и кожата са били запечатани срещу мазно глоу със матова пудра Wink И трите по-долу са чудесни!

Laura Mercier Candleglow Sheer Perfecting Powder

Marc Jacobs | Accomplice Instant Blurring Beauty Powder

Най-замазващите ми пори пудри са 2:

NARS Soft Velvet Loose Powder - има я и пресована.

Givenchy Prisme Libre Loose Powder

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 00:43 от Agent Provocateur

# 157
  • София
Агент супер са пудрите които препоръчваш,но от къде мога да поръчам без превозвачи в България?Аз ползвам на Шанел свободната пудра,изхабила съм много опаковки и на Диор няколко вида свободни-никога не са ми изсушавали.Искам и други да си взема ,но нямам нерви да се занимавам със сложни поръчки .

# 158
  • София
Привет и от мен, записвам се да следя за идеи за хубави гримове Simple Smile

Да се представя: на 38 (почти), с нормална кожа, лятото с Тзона, лека загуба на плътност и фини линии, пъстри очи, светла коса и в търсене на база, ФДТ и подходящи сенки, които ще използвам за сватбен грим.
Поради работата от вкъщи последните 2г ползвам основно Миша ВВ крем. Clinique Even better ми идва малко мазен. Double wear ми стои като маска - сух ми е и всяка бръчица си личи. Lancome Teint Miracle ми стоеше добре, но това беше преди 3г, а установявам че с годините кожата се променя.
Та питането ми е:
- търся основа която да оправи Т зоната и да не изсуши бузите;
- ФДТ, който да стои на лицето без да стана на петна след 5-6 ч, да не стои като на сухи петна, а да има лек блясък.

Имам мостра на GUERLAIN L'ESSENTIEL NATURAL GLOW, която тези дни ще тествам, но погледнах LANCÔME TEINT VISIONNAIRE - пробвали ли сте го - какво да очаквам като покритие.

Също - от къде купувате Nars в БГ? Харесах им една палитра сенки и ФДТ NATURAL RADIANT LONGWEAR, но не намирам къде мога да отида да тествам?

# 159
Агент супер са пудрите които препоръчваш,но от къде мога да поръчам без превозвачи в България?

A, това е въпрос на който не мога да отговоря и си признавам честно, че не искам да загубя 2 часа време да рисърчвам. Та пак Ния и другите момичета в темата, могат да кажат какво има на БГ пазара. И не твърдя, че това са единствените добри пудри от този вид, а само, че от тези съм доволна аз Simple Smile Всеки бранд за козметика има подобни!

Аз лично 99% поръчвам онлайн (в САЩ съм) и не само от ам. сайтове/продавачи, но и от корейски, японски, канадски, европейски, aвстралийски, а една пудра на Шисейдо за азиатския пазар я домъкнах от Тайван. Когато нямам възможност да тествам лично първо в магазин чета ревюта - поне 100-ина преди да почна да харча.

Та питането ми е:
- търся основа която да оправи Т зоната и да не изсуши бузите;
- ФДТ, който да стои на лицето без да стана на петна след 5-6 ч, да не стои като на сухи петна, а да има лек блясък.
Мазна Т-зона се "оправя" донякъде с ползване на леки хидратиращи формули и с матиращ праймър/основа, но няма нужда да слагате от същия праймър на бузите. Не зная откъде иде това убеждение, че всеки продукт се слага по цялото лице. Може и просто да ползвате най-матиращата си пудра под ФДТ само на Т-зоната.

Аз лично съм писала много по въпроса с комбинираната кожа, другите момичета също, попрегледайте темата (по скоро 2-те последни) през няколко страници коментираме или суха кожа или омазняваща се Т зона и адекватните продукти и техники.

TEINT VISIONNAIRE FOUNDATION
Skin Correcting Makeup Duo Foundation
Moderate to full coverage   -  Средно до пълно покритие (според уебсайта на Ланком САЩ)

Пост за бази от 16 Февруари

Примери за овлажняващи ФДТ от 4 Февруари

Още малко за мазнееща кожа на топло

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 16:52 от Agent Provocateur

# 160
Нахлувам в темата супер очарована от фдт https://douglas.bg/dior-capture-totale-super-potent-serum-founda … onf-60068#reviews ..еми,ще чакам оферта или ако не ми се чака,за 8 март ще се самопотача😀-кожата ми е за пилинг/мезотерапия,но въпреки това този фдт й застана перфектно,озари,консистенцията е луксозна красота,цял ден издържа и не знам аз ли си внушавах,но все едно се разгръщаше ефектът с времето и вечерта ме беше яд да го дегримирам.Мостричката е за 3 пъти,но вече съм убедена че е много добър продукт за 46 г ми нормално-суха кожа…а представям си ако бях минала през пилинг или някоя друга заглаждаща процедура и подновен ботокс👍👍

# 161
  • варна
И аз съм си наумила да го пробвам, предвид това, че бях очарована от предишния му събрат. Всъщност съм писала тук, че е един от трите фдт- а, който ме е впечатлил най- много.Преди менопаузата имах супер мазна кожа и стоеше перфектно първите 2-3 часа, след това себума избиваше.Не го изхабих с кеф. Сега кожата ми е по- суха и навярно отново ще съм във възторг.А и сега имам доста повече бръчки.хахахаТъкмо за мен!Не умея да чакам намаления, но може би този път ще изчакам 8- ми март, все пак.
Благодаря, че сподели!

# 162
Надявам се за намаление,че цената е 😱,но момичетата в Дъглас Мол Марково тепе Пл-в много учтиво ми предложиха първо тест в мини бурканче и ме посъветваха да изчакам до 8 март,че и две алегории на Герлен ми допаднаха и …портфейлът ще реве пак🤣

# 163
Намаление има онлайн в Дъглас -20% за покупки над  149 лв. и в момента. Кодът е на приятелка cruelbeauty20 и важи до 28.02
Фон дьо тенът на Диор е просто невероятен и за мен.

# 164
Здравейте, търся си нов фон дьо тен и много ще се радвам, ако може да ми помогнете. На 25г. съм и кожата ми е доста мазна, с разширени пори и единични белези от акне. Фон дьо тени, които в момента ползвам и съм доволна са:
Estee Lauder double wear(2N1): ползвам от доста време и ми омръзна, а и в момента ми е малко тъмен.
Smashbox STUDIO SKIN 24 HOUR FULL COVERAGE(1.1): доволна от  покривност и издръжливост, но оксидира и не ми пасва цветът. Използвам го с основата на марката Photo Finish.
Shiseido Synchro Skin Self-Refreshing(130 opal): много ми харесва, когато го нанасям и цветът ми е идеален. Но не е достатъчно издръжлив и след 2-3 часа вече не изглежда добре. Ползвала съм го без основа след грижа за кожата(салицилова киселина на revolution и дневен крем на La roche posey Toleriane Sensitive) и с основата на Smashbox, но няма особен резултат.

Моля да ми препоръчате подходящ покривен фон дьо тен, който да е издръжлив. Предпочитам с матов ефект и неутрален подтон.
В момента се чудя за Dior Forever Undercover(може би в цвят 010/015), дали е подходящ?

Също така бих купила и друга основа, която да изравнява кожата и увеличава трайността, ако имате препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт