Сполучливи имитации на маркови парфюми - 42

• 82 569
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
..Когато говорите за люляка като нетраен, аромата En Passant на Гиза ли имате предвид? Разкажете повече за него, моля, интересен ми е. Flowers Hibiscus..
За мен е много траен, много хубав, близък до оригинала..

# 331
En Passant наистина е много хубав, но и при мен не особено траен, за разлика от последния, който поръчах на Гиза- LOVE TUBEROSE!  Това е висококласово творение на Гиза !! Страхотно излъчване, километричен шлейф. От събота го разносвам и няма измирисване.
Първоначално ми беше странен и силно цветен, но после така кремообразно се разгърна, че ме остави без думи ....Сега ме е яд, че поръчах масло, а не спрей.
Между другото  техния Mon Florale, за който скоро писах тук, вече е наполовина, всеки ден се поливам с него. Единствено  не се разбрах с Белугата, ама изобщо ...

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 10:11 от Briliant

# 332
Много искам да си поръчам Mon Florale. Изпуснала съм оригинала, много набързо са го спрели.

# 333
  • Burgas, Bulgaria

За мен е много траен, много хубав, близък до оригинала..
Благодаря ти за бързия отговор, току-що получих отливка от оригинала, но за жалост не е моя аромат, аз просто харесвам "чудовища" от типа на Portrait of a lady, докато En Passant е срамежлив и прибран моноаромат - чист люляк. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 10:47 от kolevaangela

# 334
....а En Passant е срамежлив и прибран моноаромат - чист люляк. Flowers Hibiscus
Да,кристално чист си е направо Simple Smile

# 335
D311 ли е Love tuberoze quote author=Briliant link=topic=1408140.msg44332074#msg44332074 date=1645430613]
En Passant наистина е много хубав, но и при мен не особено траен, за разлика от последния, който поръчах на Гиза- LOVE TUBEROSE!  Това е висококласово творение на Гиза !! Страхотно излъчване, километричен шлейф. От събота го разносвам и няма измирисване.
Първоначално ми беше странен и силно цветен, но после така кремообразно се разгърна, че ме остави без думи ....Сега ме е яд, че поръчах масло, а не спрей.
Между другото  техния Mon Florale, за който скоро писах тук, вече е наполовина, всеки ден се поливам с него. Единствено  не се разбрах с Белугата, ама изобщо ...
[/quote]

# 336
  • Burgas, Bulgaria

Лиона ме изненада. Очаквах нещо силно ретро, но върху мен се разви много интересно и е красив. Има си го типичното за Шанел начало с лимон и тръпчив бергамот, което звучи като луксозен сапун, но не е остър и не ме изпраща в друга епоха. Дори при мен започва като лимонов кекс с прясно изстискан сок, но е свеж и липсва онзи типичен аромат за печиво. Има общо с No. 5 EDP и с 5 Leau, но определено за мен е сравнително лесно носим и пречупен през призмата на 21 век. Преди седмица буквално за пръв път тествах 5-цата на безмитен и очаквах нещо супер силно и бабешко, но дали защото са променили формулите, се оказа безобиден. Предпочитам си L'eau аз 😻
Бавно започва да се развива и да утихват цитрусите, появява се лабданума. Става кремав и топъл от амбровия акорд, дървесните нотки се усещат с ванилията и пачулито. Накрая при мен остава именно балансирана сладост с муск и сандал, като има лека загадка от лимона. Много подобно ми стои и Белугата, но в нея има кожа и ванилията изпъква повече.

Ивче, днес ми е ден за проби. Припомних си написаното от теб и се върнах към Лиона на Гиза, чета и за пореден път разбирам колко сме различни във възприятията си! /та нали в това е магията на парфюма Purple Heart /Разнасям го и се дѝвя! При мен той изсъхва като Шалимар! Flowers Hibiscus

# 337
Arrllen, да, Love Tuberose е D311.

# 338
Благодаря🌺

# 339
  • Русе
Здравейте парфюмни дами.Следя ви доста време,но не мога да описвам като вас затова не се включвах.Обичам всякакви парфюми,но се прискам според настроението ми сутрин.И така поръчах и аз от Гиза #D245 Зен Блум Ексклузив Zen Secret Bloom Shiseido - има трайност и ухае хубаво#D310 Ейнджъл Нова Ексклузив Angel Nova Mugler
 Разкошени траен.#UNS66 Бляк Чери Sour Cherry Tom Ford.Много траен и шлейфов.Тези трите ги взе щерката и е доволна .#D291 Дейзи Ексклузив Daysi M. Jacobs-много ми харесва,но след 2 часа няма и спомен от него нито върху кожа нито върху дреха.#UNS27 Ноар Ноар Ексклузив Noar de Noar T. Ford-много хубав има дълбочина и развитие само,че след 2 часа вече клони към по-мъжки,бих го носила ама и него ми го приватизира половинката.#D240 Идън Ексклузив Eden Casharel-този беше на промоция ,много силен в началото на зеленина после поомеква сам по себеси не ме впечатли ,но го комбинирам с Парфюм Velvet Hyacinth и така има по-добър аромат.Поне за мен,общо казано Гиза не ме впечатлиха.Имам оригинални на Армани,Весаче,Мекс,Фаберлик ,Ейвън,имам и много на Ла Рив.Но най-харесвамтози https://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Explosive-9426.html  от много години си го купувам когато ходим до Германия от Розман.Възхищавам ви се как описвате ароматите когато ви чета така се захласвам да си купя и аз нещо,че отидох и купих един на Сансиро К-112 Гучи не е лош ,но ми мирише на прах за пране-ще се подарява .К-60 Ултра виолет-много обичам теменужки,но тук са много напудрени чак ги намразих заради този парфюм.Намерих и Роксан W21-ADDICT DIOR много траен и хубав.Така да кажа благодарение на вас имам и точни попадения.
.

# 340
Аз идвам с едно запитване, което може и да е леко глупаво, ще ме извините 😅 Как точно отваряте шишенцата с масла на Гиза, за да ги направите на парфюм? Аз имам масла по 3мл и не знам дали от страх да не ги счупя, не смея хубаво да отвъртя или издърпам ролончето и май трябва по-смело, но може би по-малките разфасовки не се отварят.

# 341
  • София
Аз идвам с едно запитване, което може и да е леко глупаво, ще ме извините 😅 Как точно отваряте шишенцата с масла на Гиза, за да ги направите на парфюм? Аз имам масла по 3мл и не знам дали от страх да не ги счупя, не смея хубаво да отвъртя или издърпам ролончето и май трябва по-смело, но може би по-малките разфасовки не се отварят.
С нокът или нещо остро и плоско трябва да мушнете между гърлото на шишенцето и под ръбчето на пластмасовото,което държи топчето на ролончето, след това внимателно го издърпайте. Аз разреждам малко и преценявам как ми харесва повече-дали като масло или като спрей. Дозирам със спринцовка за по-лесно.

# 342
Влизам да похваля Аристеа - Scandal by night. Получих го от размяна от много мила дама във форума и вече втори ден си го разносвам.  Никога никоя друга имитация не ми е правила такова впечатление и харесвала толкова много - толкова хубаво излъчва, траен, шлейфов и много добре направен. Оригиналът не ми беше харесал при тест и бях резервирана и към този на Аристеа, но със сигурност ще изпръскам и 50-те мл., та и ще подновя. Страхотен е! Много се хареса и от околните. 😍

# 343
Влизам да похваля Аристеа - Scandal by night. Получих го от размяна от много мила дама във форума и вече втори ден си го разносвам.  Никога никоя друга имитация не ми е правила такова впечатление и харесвала толкова много - толкова хубаво излъчва, траен, шлейфов и много добре направен. Оригиналът не ми беше харесал при тест и бях резервирана и към този на Аристеа, но със сигурност ще изпръскам и 50-те мл., та и ще подновя. Страхотен е! Много се хареса и от околните. 😍
Все едно аз съм го писала! Подкрепям абсолютно!

# 344
  • Русе
https://makeup.bg/brand/1295938/ не е лошо за цена на 33 мл.

Общи условия

Активация на акаунт