Омъжена, но самотна. Накъде?

• 9 963
  • 152
  •   1
Отговори
# 120
Пък и щом той плаща сметките, да се замисли малко колко пари може да спести.
И не е нужно да му казва каква и е заплатата. Да я намали и да кешира нещичко в бурканбанка.

# 121
  • Great Britain
От моя пост само това ли прочетохте?… това е риторичен въпрос. Не смятам да влизам в обяснителен режим, нито да “разводнявам” темата.
Горката.

# 122
Толкова изписани страници. И нито един съвет да отиде авторката на ендокринолог. Невероятно.
 Антошке, преди да започнеш каквото и да било - отиди при ЛЛ и поискай направление за ендокринолог и психиатър. Оправи си хормоните и нервите. Тогава ще видиш, че животът не е толкова черен. И че ти не си толкова неоправна.
   Аз първо оправих хормоните. Тогава ендо  - докторката ми каза, че съм зле  нервите. Пренебрегнах съвета й. След второто изпаднах в такава депресия, че само се чудех дали да не скоча от 8-мия етаж. След лечение на депресията всичко се промени. Животът стана хубав. Тогава вече започнах всичко, което са те посъветвали по-нагоре, в предните страници. Да се среша, да си сипя чаша чай и да си я пия сама и с кеф, дори си намерих уроци по танци.
   На мъжът ти може много да му е писнало от оплаквания  и за това да се крие в телефона или каквото там си чете. Не че го оправдавам, че за всичко те критикува, но като си оправиш здравето, ще можеш да поработиш и да си вдигнеш самочувствието. И тогава хич няма да ти пука, че не можеш да нареждаш дърва. А директно ще го пращаш той да си ги реди както му е кеф.

Чак тогава ще огледаш живота си и ще правиш по-нататъшни планове - дали раздяла или тръгване на работа. Или и двете...

# 123
  • Шотландия
Antoshka98, мъжът, който описваш, ми се струва от тези, които наричаме "невъзможните хора". Прочети тази тема и можеш да намериш подкрепа в нея от жени в подобно положение. https://m.bg-mamma.com/?topic=686117
Възможно е да си в депресия и
 поради постоянното мачкане и омаловажаване от страна на мъжа ти. Чети, помисли и ти пожелавам да вземеш най-правилното решение за себе си. Успех!

# 124
Според описанието, в началото двамата са били щастливи, после постепенно авторката е излязла от релси, а мъжът й е поел ролята на баща И на нея. Ако тя успее по един или друг начин да се събере и да си стане тази, предишната, с енергията и усмивките, може да се оправят нещата. Струва ми се много добра идея да отиде на ендокринолог. Там ако се открие отклонение, и се вкара в норма, това коренно ще промени картинката.

# 125
Депресията може да е  и от хормоните.
     Съвета ми е първо да оправи хормоните и депресията, пък тогава да си мисли дали все още иска да се развежда.
Че с тази депресия е нормално да ѝ се вижда всичко черно, включително и в семейството.

# 126
  • Сф
Цитат
     Здравейте, съпругът ми е съквартирант, нямам приятели, роднини, а имам нужда да си поговоря с някой. От известно време ми се върти в главата думата развод. Вечер като си легна си представям друга реалност, така избутвам дните. Как да постъпя? Толкова ме е страх. От дете съм с мъжа си и дори незнам как се плаща тока, водата 🙄 Ще се опитам да разкажа за 17те години, в които сме заедно... Разликата ни е 9 години. Бях ученичка като се запознахме, приятели нямам, само познати. Забременях, не успях да уча. Мъжът ми ме манипулира много умело. Примирих се, че съм глупава, не правя нищо както трябва и тн. Липсваше ми любов, страст, приятелство, секс( 1 път на 2 седмици ми беше рядко). Успях да се измъкна от депресия с хоби, работа, книги, детето. След 8 години се сдобихме и с втората си рожба. Щастие. Не правихме секс година и половина. Постепенно щастието ми намаля ваше. За пореден път поговорих сериозно с него. Един месец се стараеше в отношенията ни, сега пак не сме били заедно 3 месеца. Знам, че секса не е най - важното, но аз не съм и обичана. Не ми помага с детето.     
[/b]
512 сериозно ли я прати на психиатър и ендокринолог? А него къде да го пратиме? На сексолог? Та те нямат никакъв сексуален живот! Тя ако седи в тая кофти среда на безпокойство и никакви отношения , всеки що- годе читав дори невролог ще и каже ,че ще и се задълбочат проблемите. Разбирам твоя опит, но аз знам друго. Пак от лекар , работата първо, като начин на постигане на независимост и после, смяна на средата. Защото е отровна, доколкото чета.
Авторката, наистина ли нямаш близки, дори и на далеч,  с които да споделиш и да те подкрепят? Това е много важно. Да споделиш. И план и цели за действие.

# 127
Токсичните хора около нас, много по-често са причина за липса на усмивка, депресия, ниско самочувствие и чувство за малоценност, от щитовидната ни жлеза...
Да си я провери, но тук мисля, че е очевидно, че има боклук за почистване.

# 128

512 сериозно ли я прати на психиатър и ендокринолог? А него къде да го пратиме? На сексолог? Та те нямат никакъв сексуален живот! Тя ако седи в тая кофти среда на безпокойство и никакви отношения , всеки що- годе читав дори невролог ще и каже ,че ще и се задълбочат проблемите. Разбирам твоя опит, но аз знам друго. Пак от лекар , работата първо, като начин на постигане на независимост и после, смяна на средата. Защото е отровна, доколкото чета.
Авторката, наистина ли нямаш близки, дори и на далеч,  с които да споделиш и да те подкрепят? Това е много важно. Да споделиш. И план и цели за действие.

Ако имаш болен зъб на гинеколог ли ще отидеш? Joy
Може да има проблеми със съпруга си, но е напълно логично, че при здравословен проблем ще се ходи на лекар.
Плюс и храненето трябва да се оправи.
А близките и как ще и помогнат?
Ще и кажат напусни го, ние ще ти помагаме, плащаме сметки и каквото не ти достига?
Ще я излекуват ли?
Ще и оправят депресията ли?
Ще и оправят хормоните ли?
Ще и смъкнат килата ли?
Които логично са от неправилно хранене и оттам хормоните се секретират неправилно. Разбира се и стреса влияе.
И като сподели какво ще стане? По-леко ли?
Иначе от авторката си зависи дали ще си направи план за действия и цели или просто идеята е да се оплаче и да кара по-старому. Предвид, че не се включва явно е второто.
За психиатъра съм съгласна. Трябва да се прави разлика м/у психиатър и психолог.
Жената не е луда, че да я пращаме на психиатър.

# 129
  • Варна
Жалко е, че авторката е осъзнала липсата на любов, след раждане на две деца. Явно е заменила родителската опека с нов спонсор. Но осъзната любов имат и децата.
Личността се самоизгражда. Независимо от съвети на специалисти или житейски удари, тя сама трябва да осъзнае приоритетите си.
Без образование и лична мотивация , няма да има реална промени. Първите стъпки трябва да са в развиване на лични качества. Курсове, квалификация и ясна стратегия.

# 130
Те не ходят само лудите на психиатър. Ако има нужда от медикамент, само той може да го изпише. А психолога може да прецени дали има нужда от медикамент.

# 131
  • София
Аз също подкрепям мнението да отиде на ендокринолог и психолог първо.
Особено не миенето на косата ми е червена лампа за депресия.

# 132
  • Варна
Психологът не може да предписва медикаменти. За съжаление и чалгаджийки вече придобиват диплома за психолог.
Жената трябва да е самостоятелна. Тези качества се изграждат още в детска възраст. Твърди, че няма приятели, не е наясно и с покриването на задължения. Дори да се разведе, мечтите не са фактор за стойностен живот. Бремето на битовизмите ще я смаже и ще подсили депресията и.
Депресивни състояния се диагностицират и лекуват само от психиатър.

# 133
Към хапчета да се прибягва, особено такива е крайно за мен.
И колко са читави лекарите в бг е ясно. Да попадне на читав е като печалба от тотото почти.
Имам позната преди години ходеше на психиатър. Много проблеми имаше - депресия и какво ли още не.
Лекаря набързо и изписал хапчета. Но грам внимание на това, че е 100 кила.
Чак след години стопли, че като си оправи храненето и нуждата от хапчета изчезна.
А хапчетата и навредиха, не и помогнаха.

# 134
  • Сф
Те не ходят само лудите на психиатър. Ако има нужда от медикамент, само той може да го изпише. А психолога може да прецени дали има нужда от медикамент.
Не съм казала такова нещо. А с медикаментите от психиатър по полека. Май поста на госпожата с двата любовника събра повече "полезно" от поста за психиатър???

Общи условия

Активация на акаунт