СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 325
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Хм, ние сме в понеделник присъствено. Не знам на какво основание? Сигурно защото училището е малко. Вече им изгубих дирята на тия разпоредби.

Ханна, това е моята болна тема. Дъщерята е със сколиоза, тъкмо беше тръгнала при нещо средно между рехабилитатор и фитнес треньор и бам дойде пандемията и спря. Преди 10 дни правили преглед на наборите и ме уведомиха с писмо, че синът е със сколиоза и плоскостъпие и да съм потърсела професионална помощ. Аз тези факти си ги знам и помощта я потърсих още преди 4г. но то се иска някой да си прави задължителните упражнения. Не мога аз да ги прявя вместо тях. Ако щерката има запис (че веднъж имаше такова задание по физическо) ще ти го пратя.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 10:15 от Gorg0nzola

# 106
  • в очите на дъщеря ми
Точно такаХанна в началото на темата, всичко е систематизирано, подредено и точно казано, не е необходимо, да се чете темата....ама не  туп в темата и се задава въпрос, тип "Докладвайте..."
Много висока девойка имаш, 174 см., това е чудесно,  моята е скромните 158 см., но ходи много изправена.

# 107
  • София
Хана, може би трябва в близък фитнес с треньор, че като има чуждо лице да те надзирава по стриктно се правят нещата. Ама много висока таз девойка! Ще стане супер мадама, да е жива и здрава.
Сега в тази възраст момичетата понякога се прегърбват , за да станат "по-незабележими". Изведнъж започваш да стърчиш над другите , че и гърди ти порасват и искаш някакси да "скриеш" всичко това, ако си скромно и плахо момиченце.
Аз съм ниска, но най-добрата ми приятелка стърчеше над всички ни и тя така ходеше. Ама това е до към 16-17 години докато не се опомниш, че си готина и другите ти завиждат.

Мамзелче, това дето разказваш за куфара и учебниците при нас няма да се случи нивга. Simple Smile

# 108
  • Пловдив
Аз съм ниска - 160 см, но съм изправена. Ама щерката е взела повече от другия ген. Така като се замисля всичко ѝ е от другия ген Simple Smile
ims, абсолютно си права! Точно това е и за стърчането Simple Smile и за гърдите. Не иска да се набива на очи. Надявам се след няколко години да приеме своята женственост и това да ѝ носи плюсове. Ако облече и по-женствени дрехи, няма да я позная. До тогава ще опитваме да оправяме стойката с упражнения.

# 109
  • в очите на дъщеря ми
Хана, може би трябва в близък фитнес с треньор, че като има чуждо лице да те надзирава по стриктно се правят нещата. Ама много висока таз девойка! Ще стане супер мадама, да е жива и здрава.
Сега в тази възраст момичетата понякога се прегърбват , за да станат "по-незабележими". Изведнъж започваш да стърчиш над другите , че и гърди ти порасват и искаш някакси да "скриеш" всичко това, ако си скромно и плахо момиченце.
Аз съм ниска, но най-добрата ми приятелка стърчеше над всички ни и тя така ходеше. Ама това е до към 16-17 години докато не се опомниш, че си готина и другите ти завиждат.

Мамзелче, това дето разказваш за куфара и учебниците при нас няма да се случи нивга. Simple Smile
🤣🤣🤣 то пожеланото, не е като да е изпълнено..

# 110
  • София
Мисля, че всички ниски сме се опнали като струни, че да изглеждаме визуално по-добре. Иска ни се да сме по- високи и опъваме рамене и врат с надежда ги стигнем другите. Joy
Хана, нещата ще се оправят като започнат и момчетата да порасват, че да не е "самотна по върховете" . Не мисля, че за 2-3 години , това прегърбване може да доведе до нещо фатално. Все пак е добре поне у дома да се изправя . Дано някой ти изпрати подходящи упражнения.

# 111
Ха сега който има имен ден да е честит - Добрин, Добринка, Добромир, Добромира, Добри.
И да се напиете, утре е почивен ден, ако ще сте махмурлии, пийте зелева чорбица.

Хана, аз ще проверя да видя, някъде бях срещала такива, но беше отдавна. Иначе прегърбената стойка е, защото много бързо израстват на височина, и това напряга тялото, децата докато растат, им е трудно да седят изправени на ниски чинове и маси. Имаше една учителка на времето, която ни казваше, че е добре да се седи изправен на стола, но не като струна, ако решим да се облегнем на облегалката, да го дръпнем повечко към чина или масата, за да не се изморяваме в началото, докато свикнем.

Видях, и си го откраднах от съседната тема, дано само мамата която го постна, не ми се расърди.
https://www.facebook.com/groups/932283986809244/permalink/4751682901535981/

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 11:36 от Тони ♒🍀

# 112
Ханна, все едно описа мойта щерка, само 2-3 см. надолу и без бретон. Къса прическа, дрехи, които биха били широки на баща ѝ и раменете вечно надолу и напред. Походката я докарва тип кварталния гамен. И мен ме е яд, защото бяга от всичко момичешко и крие дългите крака с карго панталони и тениски до коленете.

# 113
Ние сме присъствено, втора смяна. Моят не ходи на допълнителния модул по физическо. Когато са първа смяна, е следобед от 15:30 някъде. Той тогава е на тренировки. Сега ще е като нулев час от 12:30 май и пак няма да ходи, защото отново няма да успява.
Днес се захвана да учи за понеделник. Прегледа тетрадките и учебниците и щастливо заключи, че няма по нищо да учи. Само раница подготви. Отметна преди малко още един пробен по математика, януарския от книжката на Регалия, и сега блажено цъка на компютъра. Утре ще му дам нещо по български и стартираме втори учебен срок.
Моят си е дребосък още. 155см, 40кг. Много му се издължиха краката последните месеци. Сякаш само на крака расте.

# 114
  • Майничка
Тъкмо изпопроверих всичко висящо на моите класове и щерката ми тръсна тетрадката със задачите, които сме й дали за ваканцията.🤣🤣🤣

# 115
Тъкмо изпопроверих всичко висящо на моите класове и щерката ми тръсна тетрадката със задачите, които сме й дали за ваканцията.🤣🤣🤣

Затова обичам да давам задачи, на които имам отговори. Разните тестове от пробни, до които успявам да се докопам, решавам предварително, ако нямат отговори. Много мразя да проверявам решения на задачи. Затова и когато прави втори модул, където има разписване, се въртя около него, да виждам какво решава и да си обясняваме директно един на друг. После да седна и да проверява решение е абсурд. Аз обичам да решавам задачи, не да проверявам.

# 116
  • Майничка
И аз обичам да решавам, затова го правя, докато проверявам. Ако не го е разписала като мен - обратно.😄

# 117
Стон, препоръчай нещо по математика с отговори, че и аз мразя да проверявам 🙏

# 118
Ами аз съм писала много пъти. Като сборници ползваме Архимед и Коала. Не решава всичко от тях, да не си помисли някой, че се презорва. Във формат НВО ползвам книжките с тестове на Просвета и Архимед за текуща подготовка. Сега започваме и от Регалия. Там първият тест беше за месец януари. Имам две части на Архимед с тестове за НВО върху целия материал, но за тях още му е рано. Една книжка на Веди също с тестове върху целия материал. Там дори има и кратки обяснения към отговорите дори на задачите от първи модул. До нея обаче така и не стигнахме с големия преди две години, най-вероятно и сега няма да я ползваме. Решава и от книжката на Архимед със задачи в Пиза формат.

# 119
  • София
При моето работи един начин за бърза проверка на задачи без отговори. Проверяват се само тези, които са разписани на малко място. За другите му давам отговорите с поръчението да намери грешните отговори в сборника.
И хубавото е, че наистина намира грешните отговори, а не греши сам. Но когато съм му дала отговорите рискувам някоя по-трудна задача да я прескочи. Обикновено това са задачи с грешки в условията Wink Например такива с непълни условия, които не могат да се решат. Тогава той на ред два смръцъфръцва някакви аритметични действия и мисли, че ще излъже злото куче. Ама нали и кучето е било на неговите години, още не се дава (или поне аз така си мисля).

Общи условия

Активация на акаунт