СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 423
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Дали писах или не, не помня. Но пък първи учебен ден. Първи учебен час, за втори срок. Сутрешно събуждане, Биология, правеха класното, което се отложи, защото ваканцията почна по - рано. По Мат. им каза - на 10 - и няма да правите теста, ще ви го дам в понеделник, когато ще сте вече ПО. Та трябваше да я питам аз, след като казваше, че няма да е честно тези които са онлайн да го правят така, спрямо тези които са ПО, защо сега ще го отменя. Та нали сега всички са ДО, ще са в равни позиции. Ама и отговора щеше да и е като обясненията на задачите.
Иначе по Биология, вече сме с първа оценка в школо, ха дано да е по всички предмети така, ама надали. Днес добре че тази по ФВС, си остана само с намеренията за упражнения, но каза че в четвъртък, прошка няма да има.

С преразказите, слушането и четенето с разбиране, определено ще трябва да се тренира. Дано се смилят над децата, и им дадат нещо приятно и лесно за помнене.
За животните, от всичките съм виждала, кози съм дояла, яйца съм събирала, хранела съм ги, и съм водила да пасат.
Наборката, виждала е част от тях на живо, и се е качвала на кон, беше си направила малка разходка с него, и за да не каже един ден, че не е яздила, съм я снимала, има снимки и с една любяща кокошчица, която я следваше навсякъде. Само не питайте къде я гледахме няколко седмици, че ще има да се смеете. За сметка на мен, тя си е изцяло, градско чадо, докато аз съм живяла на село няколко години.

# 226
  • Пловдив
Бях решила, че няма да си причиня четене на текст и преразказ, но след толкова коментари ме заинтригувахте.
Аз също като децата не разбрах чувствата на детето. Да, иска да е на дискотека цяло лято и да лежи ,ама не става. Не знам как да коментирам бащата, щото ако моето дете изчезне още на втория ден от намирането му ще е яло бой, ако ще социалните да я вземат. Мисля ,че като родител е закъснял с възпитанието. Майката изобщо липсва в картинката. Поведението на детето е безотговорно според дадения текст. За мен е прищявка да се къпеш сутрин на реката и по цял ден да тичаш след овцете, когато родителите ти си скъсват д-то от работа и имат нужда от теб. Както и да е. Прочетох преразказа ,посмях се.  Според моята девойка бащата "клевети " сина си. Пътя е калдъръмен в последното изречение. Как го е видяла ,че е такъв, идея нямам.
МеКдана ,няма да го коментирам, както и раменете са "гърди". Както писах проверка не е направила. Бая запетайки липсват, дори и тези пред "който".

# 227
  • София
Според мен това, което описвате със слушането и четенето си е слухова или зрителна памет. Добре е, че децата са се усетили коя им е по-силна.
Аз имам зрителна и когато възпроизвеждам запомненото ясно си представям къде е било разположено на страницата, с какъв шрифт или цвят е написано, каква илюстрация има в близост. Затова и така учех - подчертавах, маркирах с различни цветове. Понякога, докато домакинствам, някое дете идва да ми прочетяло някое домашно по литература да си кажа мнението. И като почнат да ми фъфлят и да ми сричат докато ми центруфугира пералня например, абсолютно нищо не разбирам. Трябва да седна да го погледна, за да осмисля.
Дъщеря ми е същата. Навремето я питах защо не си пише думите по език, а тя ми каза, че като ги гледа и се запечатва правописа и нямало никаква полза от преписването.
Сина нямам идея още как му е по-лесно. Истината е, че когато аз чета текст за преразказ се старая да е артистично, че да го схване. Понякога дори жестикулирам Simple Smile

# 228
Здравейте.  Първи ден, нов срок и първа оценка.🙂 Днес по английски си го изпита подробно и му писа 6.По математика по негова инициатива изпитан пак подробно на около 5-6 задачи,  без грешка, но вероятно няма да има оценка. По важното е, че има голямо желание ( поне за сега) от негова страна. Иначе по литература го карам да слуша текстовете които учат и за сега е екстра. Като ги чете му е по  трудно  да помни.

# 229
Втората смяна е добре забравената известна гадост. Времето се разкъсва много неприятно.
С променения през декември модел на ДО- само слушатели, мойто се е демотивирало. Преди напъваше да се включва, да участва, попари му се ентусиазма с отсвирването и сега му липсва хъс. Не че не седи в час, но не е същото.
Не съм чела коментираният текст. Не сколасах. Вчера взех препарата за дезинфекция на порта, взех антибиограмата- ешерихия коли, чувствителна на всички тествани антибиотици, започнахме венозен АБ. Направих първото приложение на антисептика в порта. Вдигна до 38,5, втресе го, до сутринта беше фебрилен. Сутринта направих втората апликация в порта, сега чакам да видя дали ще го втресе пак. Вчера час и половина след апликацията, значи чакаме около 9,30. Офффф........... дано да изчисти по-бързо.

# 230
Здравейте! Не съм писала, но чета редовно темата. Вчера в нашето училище ни изпратиха да попълним декларации за участие в НВО по Чужд език(по желание). Имате ли представа, ако детето се яви, къде ще му е необходима тази оценка?

# 231
Ра, 🤗🤗🤗 Ще се справите 🙏
Ставаме доста рано, защото малчо си ходи на училище и момата също става... ММ рече, че ще метне малчо, та аз си останах дома. И викам на наборката, че има 45 мин до началото на часа и може да реши почти цял тест по Мат. Тя веднага започна😲😲😲 Реши 18зад., като 4 са грешни. Доволна съм 😉
Но тя явно си мисли, че като ми угоди да решава тестове сега, те ще свършат и ще я оставя на мира 😂😂😂 Обаче не знае колко материали ми пусна Евчето 😜 Ако разбере... Ще си направи харакири 😱😱😱
Елито, няма приложение тази оценка, за лично удовлетворение е ✌️

# 232
Irchick,  браво на детето! Аз, за да го накарам да прави допълнителен тест, бая енергия изразходвам и не винаги се случва....снощи насила го накарах да седне да преговори урока по география, а уж това е предмет, който му бил интересен....думи нямам, най-много ме е яд, че към нищо няма интерес , само спори и подскача, като спомена думата учене...... Сам осъзнава, че е бавен, разсейва се и че не му стига времето, но не иска да се потруди да го превъзмогне.....трябва да намеря баланса, че и аз вече изкуках тотално.....

# 233
  • Сф
Ох, Рени , сутрешно сълзи ми потекоха от смях с твоя литературен  анализ и перипетиите на малката Рени.🤣🤣 Ще взема и аз да я дам тая "Глина" на моето.

# 234
Моят син много харесва втората смяна и реално има повече време. Спи с един час повече. Става в 7:30. До 8ч закуска, тоалет. От 9:30 е на тренировки. Има един час време, което може да използва за учене или нещо друго. Вечер се прибира от училище в 18:30 или 19:15 зависи от броя часове. Принципно и от тренировки се прибира след 18ч, когато е първа смяна, та няма кой знае каква разлика. Учи вечер при всички случаи, но с втората смяна може да си остави и някой предмет за сутринта. Единствено не му харесва, че сутрин в залата е сам. Останалите му съотборници са само сутрин на училище. Само още едно момче върти смени, но не винаги се засичат.

# 235
  • при моите любими
Моите деца пък изобщо не харесват втората смяна. Времето не им стига за нищо. При нас първия срок бяха втора, сега са първа. С увеличаването на деня го считам и аз плюс. Имат време и да научат и да излязат с приятели. Кога ли ще излязат резултатите от пробните в Регалия, че ми е много интересно какъв е резултата.

# 236
  • София
ra2 този път всичко да е наред и да се получи процедурата и да тръгне на добре всичко при Вас!
И моята щерка е втора смяна , обича да си поспива, но пък и ще се размотава повече така. В четвъртък ще имаме онлайн РС за обсъждане на НВО.
Момичета, в сайта за електронно обучение, в профила,  Регалия са пуснали коментар на изпита, самият тест и верните отговори, ако някой му се занимава и е любопитен. Харесва ми как са си организирали нещата, професионално.
Хубава седмица на всички и успешен втори срок!

# 237

За прегърбването на баткото купих такъв колан https://adbgy.top/cosmo/detail.php?hash=1675b26045db280ea8922a21f7655b30 от Али-то.Но не го носи много.Най-голям резултат дадоха постоянните забележки да си изправи гърба.

Ако е възможно ще помоля за линк...
Ние също правим упражнения назначени от кинезитерапевт - под 10 градуса  е сколиозата. Основно работи сега за кифоза, но са доста изморителни, защото всеки ден се правят. Но винаги правя забележка за сядането на стола , на една страна е и никой не ме чува....

STON, по напред четох, че решавате задачи и от сборниците на Архимед- е аз се опитвам, но тези със симетралите и триъгълниците са ми малко трудни, така че ако имаш решения на задачите от стр.101 и ми ги изпратиш ще е чудесно.Мерси

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 11:56 от elf575

# 238
  • София
Извинявам се, ако е обсъждано: за прием в НПМГ Химия се изисква "областен кръг на олимпиадата и/или на Националното състезание по природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“.  Равнопоставени ли са, т.е. при класирането се взима по-добрия от 2та резултата? И (от опит ако знаете) сравними ли са по трудност двете състезания? Благодаря!

# 239
  • София
От Регалия пратиха мейл с ключ към верните отговори, някакъв коментар, отключени са работите на децата, така че могат да ви дата какво са писали.

Общи условия

Активация на акаунт