СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 441
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Mars Hotel
Гаргамела, германци са родата. Пак не разбират.
Но ММ е учил във валдорфско училище, та нямат думата. Grinning

# 511
  • София
Да ви кажа аз само си повтарям да са живи и здрави децата. Да се явят здрави на матурите, после ще се наредят нещата. Всички ще се справят.

# 512
  • София
Когато голямото беше в 7 клас (39 СУ) го накарах да попита кога ще е общинският кръг на олимпиадата по биология. Не получих отговор през следващата седмица и звъннах в НПМГ да ми кажат дали може да се яви детето там. Казаха, че може, но трябва да разрешат от РУО. Обадих се в РУО и три минути след това ми се обадиха от училището да ми дадат телефона на директорката и да ми каже жената да й се обаждам за всичко директно на нея, а не да я излагам пред РУО. Познайте дали имаха нещо против само моето дете да се яви на НВО по АЕ.
И от други училища са ми се обаждали директори с препоръки как в по-добре за моето дете и по-удобно за тях. Ама нещо не им се получава. Моите деца се научиха да казват "мама каза, че искам това" или "мама не ми е казала, че може, значи не може". И вече за родителските срещи ми пишат дата, час и къде е паркинга за метлите.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 12:53 от Валя*

# 513
  • Майничка
За родителските срещи е дори задължително да пишат.😄
Понабрала съм на класната на щерката, известие за РС - само във ФБ група. Нито съм длъжна да имам фб, нито да го следя.
Вярно, че дневникът в админ е супер куц, но за какво ни ги събират по два пъти годишно тези имейли като не могат да спретнат една официална група за служебна кореспонденция с родителите или едно известие на настойници през класрум, което също е официален канал.
Иначе е готина жената, харесвам я, обаче хич не се усеща за такива работи. Наследи групата от началната учителка и само с нея работи. Само че преди 7 години официални канали нямаше...

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 17:57 от gargamela

# 514
Да ви кажа предпочитам да не ми организират състезания, после не могат да разчетат решенията на децата, ако не съвпадат буквално с решенията от критериите. А не дай си боже да има изчислителна грешка на задача, която изисква подробно решение - 0т.

# 515
  • Варна
И аз си повтарям да са живи и здрави. Но това не ми пречи да мърморя на седмокласника, че не учи достатъчно.
Класна е учителката по математика. Млада жена, от няколко години преподава, с малко опит. Но за съжаление, с никакви способности. Като се има предвид и колко време прекара онлайн, ако не ходеше на уроци, положението щеше да е отчайващо. В началото не коментирах пред него, но след това вече ми прикипя. В 6 клас по средата установих, че човекът не знае как се делят трицифрени числа. Не, че се бърка, а изобщо не знае. Разбрахме се, че с тази подготовка нещата няма да се случат. Не искам да ходи на състезания и олимпиади, очаквам да овладее материала от училище. По едно време той самият каза - "Мамо, госпожата ни пише съобщения с грешки. Винаги пише незнам слято". И това е човек в 6 клас, с оценки между 4 и 5. Нямам обяснение защо в училище не научават материала, със сигурност има и свестни учители. Не смятам, че моите деца са нещо по-глупави, след като с 2 ч допълнително уроци седмично нещата са значително по-добре.
Скоро обяснявах НВО на приятел, който от дълги години живее в Германия. Човекът беше изумен как тотално се е разбила системата на средното образование.

# 516
Точно германците с тяхното ранно профилиране изобщо не са ми критерий. Помня как се вайкаше преди години приятелка, че ако не успее да влезе в гимназия, пътят му към университет е отрязан още на 11 години.
Всеки сам решава дали и колко да натовари детето си. Моят нито е стреснат, нито претоварен. И в София да живеехме, щеше да е същото. Нямаше да жертвам една година тренировки плюс почивните дни, за да ходи по школи.
В събота ще има онлайн пробен изпит от училище по математика. Само първи модул ще е. Втори модул ще правят присъствено в училище. Предполагам, че учителката му няма желание да разчита решения от прикачени снимки. Моят снима отвратително. Изобщо не го интересува колко добре се вижда. Предполагам, че и съучениците му са същите

# 517
Здравейте, търся отговорите на тестовете  от сборника със задачи по Математика на Веди за 7 клас. Ако го имате може ли да ми снимате самите отговори и да ми ги изпратите на лично?

# 518
Здравейте, търся отговорите на тестовете  от сборника със задачи по Математика на Веди за 7 клас. Ако го имате може ли да ми снимате самите отговори и да ми ги изпратите на лично?
Аз също ги търся. Интересуват ме от раздел "Признаци за еднаквост на триъгълници"

# 519
  • София
Имам сборника. През уикенда ще снимам отговорите.

# 520
  • София
Аз също ги търся. Интересуват ме от раздел "Признаци за еднаквост на триъгълници"
Кой е сборника, защото имам сканирано май два техни.

# 521

Този , аз имам другия с изпитните тестове- ако му трябва на някой да каже.

# 522
  • София

Този , аз имам другия с изпитните тестове- ако му трябва на някой да каже.

Имам сканирано и мога да изпратя на имейл
Прикачвам само отговорите

# 523
  • София
Евето, мога ли да помоля да ми изпратиш сканирания сборник? Може и без отговори.
Имаме го от приятелка, но целият е надраскан вътре. Ще ти пиша ЛС!

# 524
  • София
И аз ще пиша на лични за сборника.

Общи условия

Активация на акаунт