СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 453
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Хана, Имс, браво и на вашите, и на тези които пропускам по имено също.
Хана, въпреки всичко, и премеждието, резултата ви е супер. Много се радвам.

Ама, много сте мълчаливи, я се разпишете, как сте, какво правите.
Нинчето и тя мълчи, поне да се похвали, че къщата вече е готова.

Мммм дааа, май ще наистина ще ставам домашна учителка. Снощи по никое време, накарах момата, да решава задачи, след като и теглих едно конско, почна, направи няколко упражнениа, и след като почна поредното, вика - спи ми се, като направя това, отивам да спя, да но се оказа, че ще направи още едно, и така след още няколко, едвам се отлепи. Накрая каза - утре ти ще ги гледаш, после ще ми се развикаш, след това ще ми ги обясниш, а аз накрая ще ги реша. Установено, мама трябва да учи, за да учи и тя. Казах си аз че е мързел, малко и трябва, за да постигне добрите резултати. Ся ще мисля тактиката, сама да се амбицира, за да захвърли мързела, нямам друг избор. Пусти му мързел.

Монд, споко, ще е повече от 20.

Юп, и вие сте от нашия отбор, с мързела.

Горгонзолче, като ви пристигне резултата, чакам и тук да се похвалиш. Определено ще е добра изненадата.

Гледам, някои са се изпокрили, нооо, няма да е задълго, скоро се надявам да се появят. Сигурно от хубавите вести, време не им остава, за да се разпишат. Надявам се да са добре.

# 346
  • София
Горгонзолче, като ви пристигне резултата, чакам и тук да се похвалиш. Определено ще е добра изненадата.
Ох, Тони разсмиваш ме! Викам на наборчето, че сега язва ще хвана, трябва да се отчета с резултатите от неговия преразказ пред колежките в БГ мама, а никак не разчитам на "добра изненада". Изчетох му конско, какви резултати имат децата е-хеее, по 33т. от 35, не като неговия грознопис. Викам то твоето не могат да го разчетат, затова още не е оценено. Събрали са се там 10-на експерти по грознопис и гадаят Wink
А той ме погледна и съвсем искрено ми каза: "Я им кажи във форума, че аз имам 35т. и двамата да сме спокойни".

# 347
Ааа моля, моля
Ще те отлъчим от групата ако чавето има 35т. на пръв преразказ в Регалия, пък ти тук нещо кусури да му намираш 😜
Момата има 27т в квартална школичка, нейната дружка 30т... Ама аз не им се надявам много, много... Ще почакам резултатите от НВО или поне присъствен в някоя от големите школи 🤪

# 348
  • София
Учителката на набора вчера се обади да каже, че като цяло има напредък в преразказите. Черешите от миналата година 3 пъти го е върнала да го прави докато остане доволна. За набора това запетайки, нов ред за нищо ги няма.  Аз на пробните за ориентир го пращам да тренира време, защото в 4 клас на пробните за СМГ все беше с УАУ резултат и накрая на финалния не му стигна 1т.

# 349

А той ме погледна и съвсем искрено ми каза: "Я им кажи във форума, че аз имам 35т. и двамата да сме спокойни".

Ох, че ме разсмяхте. То хубаво се смеем сега, че са пробни, ама като дойде юни няма да ни е много смешно. Grinning
Наборката е с 27 точки на преразказа. Няма правописни и пунктоационни грешки, за графично представяне има пълните точки, преобразуване на пряка в непряка реч, всичко точно. Само дето е спестила терзанията на Боян, а те са ключовият момент в целия текст. Чакам да видя цялостната оценка, ама няма да е уау. Grin

То хубаво се шегуваме как ще си кажем, има го в нашето общество и този елемент с разпитването и срама (което е пълна глупост). Никой не знае къде му е късмета и като се затвори една врата дали няма да се отвори друга.

Еве, много е гадно за една точка, но пък се е представил много на ниво младежът!

Аз да попитам някой ще се явява ли на изпит в Иван Апостолов? Регистрационната форма не поиска документ за успех от първия срок, а го има като условие. Thinking

# 350
  • София
Дъщеря ми има над 30 т на преразказа, но не помня 31 или 32. И понеже изобщо не съм в час изпищях, защото си помислих, че има 31 от 100. Joy После се успокоих.
Не съм от родителите с болни амбиции, които си ги пренасят върху детето. Нито смятам да истерясвам по време на изпитите. Не съм гледала още училища, паралелки, дори не знам механизма на подреждането им. Тя обаче си е направила списък. Когато дойде времето, тогава ще се информирам.
Като знам, че някои родители и отпуски взимат, че и децата водят и ги чакат от изпитите...
Единствено вино пия, когато дъщеря ми ме ядосва, че не й се пишат домашните за курса. Като минат изпитите ще се натряскам едно хубаво и ще се наслаждавам на лятната отпуска.

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 19:30 от Тонка*

# 351
  • Mars Hotel
Аз също водя дъщеря ми на изпити, олимпиади и състезания, чакам я и си я прибирам. Това няма нищо общо с амбиция, а с факта, че дъщеря ми още не познава София и не може да се ориентира сама. Често състезанията се провеждат на места, които са й слабо познати и тя самата се притеснява. На мен също ми е по-спокойно така.

# 352
  • Пловдив
Тонка*,първо се постави в обувките на другите и тогава с крайните изказвания. Автобусът от селото до града е на всеки час , а 2 пъти дневно на два. Може да са 5 км, но това е България. Тоест за да е в училище в 8 часа,то трябва да хване автобусът в 6,30 и в 6,40 ще е в Пловдив. И какво прави до 8?Ако хване този в 7,30 ще закъснее, защото автобусът го откарва на близката автогара и оттам има поне 30 мин път. Дали няма да закараш детето си, а?
И го карам и пари за такси давам- както дойде.

# 353
  • София
Оо, и аз/татето водим и чакаме, ако се налага. По мат 2кръг по-миналата година беше нейде в Дървеница т.е. там беше разпределена. Няма как да тръгне натам сама.
Другата неделя няма да я караме. Но няма и да е сама - учителката по билогия ще ги води.

И си признавам - амбициозна съм пък. Може да не влезе в 'топ10', ама ако може да се намърда  къмто 'топ50-60'. По-долен 'топ' вече ще ми дойде твърде много Simple Smile

# 354
  • в очите на дъщеря ми
Много си права за "обувките" Рени, изобщо не си представям, че прекрасната, ще и се налага, да ходи в другия край на града и аз няма да отида с нея, не да я водя, просто да съм с нея. Ако иска и не познава, пътя до училището,  където ще я разпределят, ще ходим заедно.
Аз съм амбициозна майка и дъщеря ми също е много амбициозна и държи на хубаво училище..ще видим..
Оффф, не започва добре срока..

# 355
  • Пловдив
От 1 до 4 клас я водех по състезания. Така добре се запозна със стаите на МГ, че в 5 клас си беше в свои води там. Оттам нататък пътува с автобус. В Пловдив това е училището, където основно се провеждат състезания. Плисвам чаша с вода на стълбите и заминава Simple Smile За НВО сигурно пак така ще направя, за да не я напрягам с присъствието си Sunglasses
Всеки родител иска възможно най-доброто за детето си. Не го наричам амбиция. Нищо не е на всяка цена, но всичко е урок и опит.

# 356
  • Пловдив
Изобщо това нещо няма връзка с амбиция. Трябва да си луд ,за да оставиш детето да пътува час и половина, ако с колата ще ти коства 15 минути.
Аз училището категорично ще го избирам по матурите. Очертава се пълна каша. Хич не ми пука колко е престижно училището ,ако матурата е история или география, а на нея не са й нужни.

# 357
  • София
Тонка*,първо се постави в обувките на другите и тогава с крайните изказвания. Автобусът от селото до града е на всеки час , а 2 пъти дневно на два. Може да са 5 км, но това е България. Тоест за да е в училище в 8 часа,то трябва да хване автобусът в 6,30 и в 6,40 ще е в Пловдив. И какво прави до 8?Ако хване този в 7,30 ще закъснее, защото автобусът го откарва на близката автогара и оттам има поне 30 мин път. Дали няма да закараш детето си, а?
Изобщо не говоря за подобни екстремности, опазил ме Господ!
Разбира се, че ако е на другия край на София, ще я заведе някой. Ако е в нашия източен район, ще си отиде сама. Не съм целяла да обидя никой.
Чак за състезания отворихте дума, при положение, че говоря конкретно за матурите. По състезания не е ходила дъщеря ми и не мисля, че е пропуснала нещо. Като не иска, насила не я карам.
И моля, нека правим разлика между амбиции и болни такива. Не знам защо така драматично подходихте. Аз се определям като здравословно амбициозна, без да изпадам в крайности. Преценявам кога и за какво да натисна и кога - не.

# 358
Горгонзолче, очаквах резултат да видя, а ти ми хвърляш вятър и мъгла Joy. Ама щом сте решили така, я да видим, сега като отвориш и видиш 35, дали пак ще му се нервиш, аа, ааа, хммм, Joy. Сега сериозно, определено ще е добър резултата, но я кажи, сигурни ли сте че наистина е пристигнал до предназначението си, толкова време, а да не е проверено, да няма резултат, нещо някъде куца.

Момичета, моля, моля, да не влизаме в обувките на друг. Всеки си знае детето, всеки си знае разстоянието, населеното място, и кое е добро и кое не. Лично аз, ако родителите бяхме единни, с удоволствие бих придружила детето, щяхме да се съберем, да хапнем и пийнем, пък после с малчугана на разходка, да разпусне напрежението. Затова ще иде сама, а като свърши и реши да идем някъде, ще го направим.
А и не виждам причина, защо един родител да не придружи детето си, ако са взели решението заедно, или ако родителя или детето се притесняват.
А що се отнася до амбициозните родители и / или деца, лошо няма. Хора сме, различни сме, няма как иначе, но стига да не е с намесване в чужда територия, на никой не му е приятно, някой да му даде непоискан съвет, мнение и т. н., ако това превишава някоя норма.

Хана, аплодисменти, научила си я, сама да се справя в такива моменти.

Мойта може да ходи и да се оправи сама с маршрута, но все още предпочита да ходи с мен, там където няма да идържи дълго време сама. Разкарвала се е в града с дружка, но и харесвало повече моята компания.
За НВО - то, като настъпи момента, ще се реши коя къде ще седи.

# 359
21т на преразказа, както го беше оценила учителката, та колкото и да ми се иска да не учи в посредствено училище, трябва да имам реални очаквания, мързеливо си ми е детето и доста неорганизирано по отношение на времето, което винаги е виновно. Има знания, но не се справя под напрежение, отделно една по-заплетена задача и айде, защо да се мъча, госпожата ще ми обясни....дано се случи чудо и се стегне! Дали някоя от софийските мами има по-актуална информация за 35то?

Общи условия

Активация на акаунт