СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 447
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
Давам пресен пример от тази седмица.
Часът по Мат., учителката пише, уж обяснява, и по едно време задава въпрос: Отговор нъц, след малко се обажда туй момче, дето уж за отличник го водят и казва, Г - жо, аз май ще трябва да почна да ходя на уроци, почвам да не ги разбирам. А тя: защо, виж колко добре се справяш, я не се излагай, не ти трябват никакви уроци, и това ще го научиш, лесно е.
Ми щом той чак му се иска, за останалите, вече извода е ясен.
Снощи си говорим с дятето, и стигнахме до извода, че още от първи клас са нарочени, за най - некадърен, непослушен и лош клас. Никога не видяхме, и не забелязахме такова отношение спрямо другите набори. Та се чудя, дали не са нарочени нарочно, че не са послушни, не са, но и нищо не се прави по въпроса, да има промяна, не само в поведението, но и в обучението.  Но така показват единствено, те колко са компетентни в някои сфери. Да, сега има малко промяна при поведението им в час, при някои учители в часовете, но като гледам, няма да е за дълго. Като цяло, има нещо сбъркано. Дано да се променят нещата преди да е свършил срока, иначе ще има - олеле мале.

# 331
На моя хубавец преразказа е оценен за 28т., което е повече и от най-смелите ми мечти. Моите критерии ли са доста завишени, поощрили ли са го, нямам идея. Ако изкара толкова на НВОто ще дам банкет. Иначе преразказа е доста сбит, т.е. има изтървани описания и детайли, има повторения и разбира се минимум точки на графично оформление.
Хубав ден!

# 332
  • София
Браво на децата ви! И аз ще дам банкет дори за 25т. Нали не посмях да прочета преразказа и изобщо не знам какво да очаквам. Ама ако така ще се вълнувам за един пробен през февруари, аз юни месец трябва инфаркт да получа - айде нема нужда.

Чудя се как да спася детето от олимпиадата по физика другата седмица. МНого ще му се събере събота - курс + олимпиада, неделя - курс + пробен изпит по МАТ, отделно всички домашни за седмицата. Ще прецака баш пробния изпит, защото е последен. Или го жаля прекалено много мм?

# 333
  • Майничка
Според мен го жалиш.😁
 Ако всичките неща са по негово желание - значи може да поеме, ако една част са по негово, а другите - по твое и си преценила "твоите" за важни, нека се научи да управлява задачите си.

# 334
  • София
Моята има 23т. на преразказа.Никога не е имала толкова малко.Оправдава се,че била ядосана на "тъпия" текст.

# 335
  • Варна
Здравейте! Присъединявам се към вас. Досега само хвърлям по едно око на темата от време на време. Моят седмокласник е над нещата и все ми повтаря "Не се притеснявай! Какво си седнала да се притесняваш?" За какво ли да се притеснявам пък и аз, ако не за тях.
Големият ми син е 9 клас, преди две години минахме вече през НВО, основно аз, защото се вълнувах в пъти повече от него. Сегашният седмокласник  пък е ужааасно мързелив. Това в съчетание на онлайн от 5 клас и недобър учител в училище прави нещата да изглеждат много несигурни.
Досега е правил само веднъж пробен по БЕЛ, изкара 75 точки, което няма да е достатъчно. Мислех да го записвам за пробни по математика за другата седмица, той отказа, защото не били свършили с материала.
Обсъждате олимпиади, той не е споменавал нито дума за никакви олимпиади. Гледа си живота човекът, основно игрите на компютъра и плейстейшъна

# 336
Има вече и оценки на преразказите от Регалия, но така и не намерих, дали и къде са калкулирани с първи модул.
Доста ме изненада -  33/35 точки. “Извадените” овце изобщо не са отразени😂.

Мерси за информацията. 33 точки са УАУ, браво, при това, наред със спортните ангажименти на високо ниво.
31 на дъщерята на Bora също са добре Hands Thumbsup
Моят, с индийския сериал, има 28 - не съм особено доволна (той си е доволен, предвид текста Laughing). Граматическата част уж му била доста добре, така че чакаме тезата, за да сглобим картината. И, разбира се, статистиката.

# 337
  • Пловдив
Браво на скиорчето! Пожелавам ѝ такъв резултат и на изпита! Браво и на другите деца!
Ние на пробния на Регалия не сме се явявали.  Злополучният преразказ с припадането на моята е оценен с максимум. Няма нищо подчертано с червено. Но по-важния урок тук ѝ беше не точките, а овладяването на емоциите.
От олимпиадата по математика днес не е доволна. Имало уравнение с две неизвестни, които май не са учили още. Решила ги по детски начин и логика, така че едва ли ще получи точки. Другите били нещо геометрични, с доказване. Не се надява на добър резултат, но каквото такова.
Gorg0nzola, и според мен го жалиш Simple Smile Нека отиде на което се е класирал, щом иска. Това са още 2-3 часа, в които да се занимава с нещо градивно. Нали се сещаш, че точно тези 2-3 часа ако си е вкъщи ще ги загуби на компютъра с игри.

# 338
  • Пловдив
Браво на всички деца с добри резултати от ПИ . На щерката преразказът е още със статус Неоценено. Ама то как да се оцени? Попрочетох  леко, то времена различни, повторения, поне 3 сгрешени членувания и поне пет пропуснати запетаи. Като цяло се справя доста добре, класира се на втори кръг на олимпиадата по БЕЛ, но в случая е доста зле, предполагам, че повече от 20 точки няма да има. Дали текстът й повлия, дали се притесни, идея нямам, но дано се извлече полза  от цялото преживяване.
За днешната олимпиада по Мат нищо не знам, мери още улиците, но то след цяла седмица онлайн си го чакаше тоя ден.

# 339
  • София
Набора е с 25т. на преразказа, първия модул гледах около 40-50т. Тази седмица онлайн му хареса, хич не му се ходи присъствено. Има драма с учителя по БЕЛ - титуляра беше дълъг болничен и следващата седмица се връща. Титуляра не преподава, но пише високи оценки. Заместника явно нещо преподава, но си им пише 2, 3  без да мисли че са 7-ми клас. Майките искат заместника да остане, аз си мисля като всички ходят на уроци да се върне титуляра за да им вдигне малко успеха.

# 340
  • София
Е само нашият ли преразказ е "неоценен"? Да не би да гледам не където трябва?

# 341
Ако моят изкара 28т на преразказа, бих била много доволна. Големият имаше някъде около тези точки на НВО, плюс минус. Не знам точно, защото и първия модул с някакво приближение го смятахме, основно заради тезата. Като сравнявам преразказите, които той правеше, с тези, които сега прави малкият, ми се струват на едно ниво. Значи положението е добре.
Младежът се е издънил на контролното за геометрични фигури тази седмица - 4.25. А този материал го знае добре. През ваканцията доста задачи реши и сега направи един тест от 20 задачи, като не се сети за решението само на една. В училище обаче явно нещо се е разсеял. Ядосваше се, че не е успял да се концентрира и е направил глупави грешки. Още три контролни са правили тази седмица - география, английски и биология. Ще видим резултата.
Казах му да стиска зъби още 4 месеца.

# 342

Може би ги оценяват поетапно. Иначе в "Оценки" ми излезе на мен.

# 343
  • София

Може би ги оценяват поетапно. Иначе в "Оценки" ми излезе на мен.
В "оценки" не бях търсила, но сега потърсих и там - няма нищо. Значи ще чакаме.

# 344
  • София
ston, при Вас са започнали още първата седмица да ги пресират.

Да похваля и моят младеж, на пробния на Регалия има 32т. на преразказа . Детето е много щастливо. Аз като му видях преразказа никога няма да му дам толкова много. Казах му, че сигурно се е паднал при добричка госпожа, която не взема по много точки за грешките. Те не са много, но са дразнещи - повторения, неправилно използване на местоимение. Няма пропуски в запетаи и пълен член. Сега ми каза, че текстът е бил много приятен. Явно и това има значение, да не вземеш да си кажеш - офф, тук има много подробности за разказване. И не на последно място дали детето е спокойно или под напрежение да не се провали.
 Е,  дано така се задържи и на НВО -то (пу-пу) Stuck Out Tongue Winking Eye. Дадох му съвет да не си "вири носа" с тези точки, а да продължава да се старае.

Общи условия

Активация на акаунт