Частни училища - информативно-дискусионна тема 51

• 36 883
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • в страната на чудесата
Май само за АК, 5 и 6

# 166
  • София
Петица по български или математика прецаква кандидатстването в седми клас и държавните най-желани стават мираж, дори детето да изкара много високи оценки на изпитите. Изискванията в СС са високи и на хората може да им е по-изгодно да свалят малко нивото и да компенсират с курсове, но да си вържат спокойно оценките.

# 167
  • в страната на чудесата
Щуротии
оценките играят само в крайни случаи на борба за стотни

# 168
  • София
Щуротии са за този, на когото не му е важно за държавна гимназия. На борещите хич не им е все едно. И не са чак мизерни стотни разликата в една единица. Все едно при шестица по математика в удостоверението, на изпита вместо отговарящото на шестица да е петица. Стотните имат значение. Със или без финансови проблеми, доста хора не са готови да плащат още 4 години частно училище, ако децата им могат да изкарат СМГ, НЕГ или някоя друга.

# 169
  • София
Балът за кандидатстване в ДГ се формира от удвоения резултат от НВО по БЕЛ и МАТ /най-честият случай/ и оценките по два предмета от  7-ми клас от дипломата за основно образование /обикновено БЕЛ и МАТ/, приравнени в точки, при което 6 се равнява на 50 т., 5 - 39т. и надолу. Доста са важни оценките от 7.ми клас за балообразуването, да.

# 170
  • в страната на чудесата
Щуротия е да вярваш, че ще изкараш бал за НЕГ или Смг ако не можеш да изкараш 6 за срока, па било и в СС

# 171
  • София
Не бих си заложила на това. В клас от отличници е по-трудно, отколкото ако е един от тримата отличници. Чисто психологически нещата стават различни за учителите.

# 172
Какво представлява изпитът за 4ти клас в СС?

# 173
И аз със същия  въпрос за пети клас.
Как стоят нещата с транспорта? Ходят ли бусчетата до  крайни и отдалечени квартали?

# 174
  • в страната на чудесата
Еми обадете се и ги питайте де. Едва ли много хора са ходили на изпит за 4,5,6 клас. Вероятно тест по мат, бг и АЕ

# 175
  • София
То си пише на сайта - изпити по български, математика и английски + разговор с психолога.

# 176
  • София
И аз със същия  въпрос за пети клас.
Как стоят нещата с транспорта? Ходят ли бусчетата до  крайни и отдалечени квартали?
За изпитите нямам представа. Покриват материала по български, математика и английски.
За бусчетата - цяла София обикалят, включително южните квартали извън Околовръстен път.

# 177
  • София
Балът за кандидатстване в ДГ се формира от удвоения резултат от НВО по БЕЛ и МАТ /най-честият случай/ и оценките по два предмета от  7-ми клас от дипломата за основно образование /обикновено БЕЛ и МАТ/, приравнени в точки, при което 6 се равнява на 50 т., 5 - 39т. и надолу.

Брей, това не го знаех.

# 178
То си пише на сайта - изпити по български, математика и английски + разговор с психолога.
За 5-ти пише. Не видях, че за 5-ти ми трябва всъщност информация.

# 179
  • София
За всички класове изпитите са това - бел, мат и английски.

Общи условия

Активация на акаунт