-Спокойно - казал лекарят - ще ти ги отрежем, и вече няма да те болят.
Човекът избягал. Обаче ушите започнали да го болят по-сериозно.Отива на втори лекар
- Спокойно - ще ти ги отрежем, и вече няма да те болят. Човекът и оттам избягал. Траял седмица, две - болката станала непоносима. Отива при трети лекар, но го предуперждава:
-Докторе, ушите ми измръзнаха и много ме болят, но двама ваши колеги казаха, че ще ги режат и аз избягах. Ако и вие кажете такова нещо - ще избягам и от вас.
-Това са варварски методи и са отдавна отречени
- възмутил се лекарят - тия които са ти препоръчали рязане на уши живеят в миналия век.-Гледай сега ще ти дам една рецепта. Купуваш лекарствата. Пиеш ги една седмица. после втора. Спираш да ги пиеш. На третата седмица ушите сами ще ти паднат.......

---------
Един аптекар трябвало за десетина минути да напусне аптеката, помолил приятел да го замества.
Връща се
-Имаше ли много хора?
-А, не минаха само трима - със запек, разстройство и кашлица. И на тримата дадох давилови капки.
-Леле, леле...какво си направил. И?
-Първият - със запека - първо ходеше бавно, после тръгна по-бързо и накрая се затича.
А втория - с разстройството?
-Вторият първо тичаше, после тръгна бавно и накрая съвсем нормална походка докара.
-Леле, леле. А третия?
-А онзи с кашлицата? - ей го, стои в ъгъла и не смее да се изкашля.

----
Петима души чакат при хирурга
- Какъв вашият проблем
-Сливиците...
-Ще ги отрежем. Следващият!
-Апандисита....
-ще го отрежем. Следващият!
-Кокоши трън в петата.
-ще го отрежем....Следващият!
-Брадавици....
-Ще ги махнем. Следващият!....
-Следващият???
-А Вие - обръща се докторът към последния?
-Аааа, болеше ме сърцето, но....премина.