Кой е любимият ви виц? Нека се посмеем заедно...33

• 104 912
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Подарих на жена си за рожден ден кантар. Тя се понацупи, но ми благодари. А за моя рожден ден тя ми подари линийка... ????

Един сребролюбец пита Бога:
- Господи, какво са за теб хиляда години?
- Един миг…
- А какво са за теб 1000 жълтици?
- Един грош..
- Тогава какво те бърка да ми дадеш този един грош?
- Почакай един миг…

# 676
  • тук, на мястото си

# 677
  • Шотландия
Цитат
Първи опит с тенджерата под налягане

Чета тук, " ама защо готвите калмари, опитайте с нещо простичко" мога да разкажа за боба, простичко трябваше да е...

Милото има братовчедка, ходеща реклама. Тя е от хората, които дори да си купят пирони, толко дълго и сладко ще разказват колко много приложения имат тези пирони, че на човек му идва да отиде за един пакет пирони. Е, в случая ни разказваше за тенджерата си под налягане. Готви бързо, лесно, вкусно... пък какви рецепти знае, и боба става за 40 мин., докато вземеш душ и пиеш едно вино и готов.

Ами с боба спечели милото тя. Той от няколко месеца искаше боб, ама все забравяхме да го накиснем, пък и винаги бяхме доста гладни, за да го чакаме да се свари. У нас предимно аламинути правим, защото винаги сме гладни.

И така, милото решава да инвестира в тенджера под налягане, готви бързо, пести и ток. Казал на братовчедката си и тя му дала съвет " и да си вземете някоя хубава с много защити, че като ви зная какви сте шматки, да не гръмне".

Отиваме в магазина, аз като видях цената, си мисля колко ли боб трябва да изядем за да изплатим инвестицията  и  да започнем  да печелим, то един живот няма да ни стигне, ако ще забогатяваме от пестене на ток с тая тенджера. Купихме я, нали за това сме отишли.

По пътя за вкъщи минахме да купим боб, с него ще започнем великото използване.
Аз прочетох два пъти упътването, милото се смее, че ако сме си купили космическа совалка, нямало толкова да чета. Е, то нямаше чак толкова за четене, ама няма да я правя на бомба, я.

В най-общи линии, трябва да я сложим на мах степен докато започне да съска, след това намаляваме на средна степен и варим според продукта в нея - нищо работа.

Слагаме боба и водата, затваряме - и на котлона. Минаха около 7-8 мин.  и нищо. Тенджерата си мълчи, вече си мислехме, че сме попаднали на дефектна. Изведнъж изсвирка и започна да съска, уф олекна ни. На мен, че няма да се налага да ходя в магазина да искам друга, а на милото че ще яде боб.

Милото беше пуснал аларма 40 мин като сложихме тенджерата. Звъни алармата и махаме тенджерата. Нов проблем, трябва да чакаме да изстине и клапана да падне за да я отворим.  Въртим се около нея като куче около паница за храна. Вече сме гладни, ама нали боб ще ядем. Най-накрая клапана падна,  идва заветния момент, гребвам с черпака, ама боба дрънка, изобщо не беше сварен. Разочарованието беше голямо. Милото звъни на братовчедката, която много авторитетно каза да  върнем  боба обратно. Каза, че бавно започнала да съска, защото сме сложили малко вода и трябвало повече време да стане налягане. Милото люсна две чаши вода, за да стане по-бързо. Да не мислите, че това подейства. Сложихме отново тенджерата и отново минаха 7-8 мин, защото милото намали температурата на съдържанието с тая вода, ама кой да слуша. Този път започнахме да засичаме времето от началото на съскането. Вече бяхме много гладни, аз направих салата, след това опържих и по две яйца, щото това бързо готвене стана по-дълго от нормалното. Като хапнахме, света стана друг. Минаха отново 40 мин. Чакахме още около 10 мин за да я отворим. Поглежда милото и казва, " нали боб щяхме да готвим ?!?". Бутам го за да видя какво има вътре. Отгоре нещо като люспи на шаран. Милото бърка с една лъжица  и вади нещо като фрикасе.

Тая тенджера направо вълшебна слагаш боб, вадиш фрикасе с люспи от шаран 😂
Не зная дали от налягането, ама люспите се бяха отделили, а боба беше станал на каша с някакви оранжеви жилки, само подозирахме, че това може да се морковите, нищо друго не можеше да се различи.
Равносметката: в обикновена тенджера и без накисване боба щеше да стане готов за по-малко или същото време и щяхме да ядем боб.  А сега не спестихме нито време, нито ток, нито ядохме боб.
От фейса. Много прилича на моите първи опити с тенджера под налягане.

# 678
  • София
🙂🙃😀
- Какó искаш от жиотя ми, Кириле?!
- Стига ма, Сийке, ко моа да искам, освен да та обичам!
- Кириле, ти ако ма обичаши, щеше да ми подариш паричката от новогодишната банца, а не да я крийш четири месеца, в гащите си, ха ма на!
- Ето ма, Сийо, на ма, земи я таз пуста монета. И ко ша я прайш, ко толкоз мойш напрай с един лев, а?
- Шси зема сладолед, бе Кире! Финна жена като мени, и на малку е доволна. Ай ся, вече знам, че ма обичаш. Ама и аз тебе та обичам Кире, щот макар и след четир месеца, дойде на мойто! ☺️

# 679
Ако сте в оная възраст дето не сте сигурен дали сте стар или млад, тръгнете по някоя централна улица и се престорете че падате. Ако хората ви се смеят, значи сте млад, ако хората се притичат загрижено, значи сте стар.

# 680
Ако не реагират, значи...

# 681
Аз обикновено съм висока, стройна и красива, ама днес нещо какво ми става не знам...

# 682
Аз обикновено съм висока, стройна и красива, ама днес нещо какво ми става не знам...
Забрави да кажеш и "умна" или това няма значение...! Laughing

# 683
Забрави да кажеш и "умна" или това няма значение...! Laughing

В контекста на конкретни ситуации няма Simple Smile

# 684
Ако не реагират, значи...
...си в България

# 685
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

може да си се свила от прането.
Trollface

# 686
# 687
  • София
Строй. Тържествено бият барабани.
- Лейтенант Петров, три крачки напред! - командва генералът - За изключителна служба, проявена храброст и дванайсет свалени самолета, ви се присвоява звание капитан и орден "За храброст" - Сега кажи, мойто момче, как стана толкова добър зенитчик?
- Амиии.... г'усин генерал....... Аз исках да стана пилот, ама не ме взеха.
- Е и?
- Ами, тогава си казах "Щом аз няма да летя, никой няма да лети!" и се записах в ПВО-то.......

# 688
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/

# 689
  • тук, на мястото си

Общи условия

Активация на акаунт