Отговори
# 615
  • София
И при каква лихва ги дават тези неща?

# 616
2.39

Но аз именно затова пиша - реално ли ги дават тези проценти финансиране и пари за ремонт или има уловки.

# 617
Всичко зависи от кредитния ви профил, вида на апартамента, сградата, локацията. Пускате разглеждане за кредита и чакате отговор от банката. Няма кой да хвърли боб и да ви каже - да ще ви дадат такъв кредит и тази лихва.

# 618
    Как стоят нещата с теглене на ипотечен за апартамент в строеж?

# 619
    • Бургас
    Някои банки отпускат на акт 14, но много по- малък процент от сумата и обвързват остатъка с получаването на Акт 16. Оценките са ниски. Други твърдо само на акт 16 отпускат - ЦКБ например. Просто трябва да питате за условията конкретната банка или да се обърнете към кредитен консултант.

# 620
    • София
      аз съм изненадан, че все още има ентусиасти купуващи на акт 14 Rolling Eyes
      Пп. Иначе за готов...каква е вероятността да го оценят с 20% над пазарната цена и да минеш почти без самоучастие? За добър район говорим, панел.

# 621
      Всички банки вече отпускат кредит на акт 14 Simple Smile

И не виждам нищо ненормално в покупката на жилище с подобен статус от доказан строител, при положение, че готовите са двойно по-скъпи и в много от случаите трябва да се руши или преобзавежда изцяло.

Просто търсех някого, минал по същия път със същата банка, за да сподели опит. Това е.

# 622
      • София
      Къде продават на половин цена от "доказан" строител, за да изтегля и аз с фиксирана лихва?

# 623
      Няма нужда от ирония. 🙂 С много години търсене, добри приятели и малко късмет - намерихме нашето местенце. Не съм говорила въобще за фиксирана лихва.

# 624
      • София
      Няма нужда от ирония. 🙂 С много години търсене, добри приятели и малко късмет - намерихме нашето местенце. Не съм говорила въобще за фиксирана лихва.
      аз питах за себе си, понеже чакам едно предварително одобрение, до каква сума ще мога да кандидатствам, но от готовите нищо почти не ми харесва...

# 625
      Уникредит имаха практика да занижават оценката на имота, така че това обещание "до 90%" реално е само рекламно. В момента едва ли има банка, която би отпускала 90% от пазарната цена или ще е на по-висока лихва. Или зависи от район, строителство... При мен реално отпуснаха много по-малко, тъй като старото строителство с пазарна оценка излизаше скъпо на кв. м, оценката я свалиха с 10% и така се оказах с доста голямо самоучастие и "за ремонт", отпуснат като обикновен потребителски кредит. И пак зависи от много неща.

# 626
      • пустинята Гоби
      Кога ще почнат да вдигат лихвите? Всички мълчат и се ослушват..

# 627
      Кой да започне да ги вдига? Лихвите си растат, ако човек знае как му е вързана и е средно интелигентен, може да си намери информацията.

# 628
      Ами те някои банки вече ги вдигнаха. Нямате търпение ли?

# 629
      Кога ще почнат да вдигат лихвите? Всички мълчат и се ослушват..
      Лихвите ще се вдигнат малко след изборите на пролет. Засега според мен лихвите се задържат изкуствено ниски, заради политическата ситуация. Банките са леко притиснати да не правят резки движения докато не минат изборите. Така че, скоро предстои вдигането на лихвите ( май нямате търпение , шеговито казано).

Общи условия

Активация на акаунт