Майчинството счетоводно - 92

• 39 296
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Януари месец съм предала болничен на работата си. Днес е 09.02. и все още не е входиран в НОИ. Трябва ли да се притеснявам, ако и до утре не е ?

Срокът е утре.Освен това дори, когато се входират не излизат веднага в системата.Питайте все пак счетоводството за дата на подаване.

# 46
При предаване на болничен на счетоводителя трябва ли да нося документ от банката за да предоставя банкова сметка или просто мога само да си продиктувам банковата сметка.Дано се изразих правилно.

# 47
При предаване на болничен на счетоводителя трябва ли да нося документ от банката за да предоставя банкова сметка или просто мога само да си продиктувам банковата сметка.Дано се изразих правилно.

На мен от счетоводството на фирмата ,в която работя ми изискаха официален документ от банката с банковата сметка .

# 48

Ако е първи болничен при този работодател и до момента не сте предоставяли официален документ от банката за банкова сметка за изплащане на болничен - се изисква.

# 49
Здравейте,
не знам дали е за тук питането ми, бременна съм и между два болнични пуснах да си изчистя отпуската, като нямам дни, в които съм работила. Сестрата на лекаря по ЗК твърди, че сега болничния трябва да е чрез ЛКК и да бъде продължение на първия, тъй като нямам работни дни. На мен ми се вижда странно, дали е така? Телефоните на НОИ разбира се са постоянно заети.

# 50
Януари месец съм предала болничен на работата си. Днес е 09.02. и все още не е входиран в НОИ. Трябва ли да се притеснявам, ако и до утре не е ?

Срокът е утре.Освен това дори, когато се входират не излизат веднага в системата.Питайте все пак счетоводството за дата на подаване.

Мерси, а ако до утре не са подадени и не успея да се свържа с тях какво следва? Благодаря за отговора!

# 51
Здравейте,
не знам дали е за тук питането ми, бременна съм и между два болнични пуснах да си изчистя отпуската, като нямам дни, в които съм работила. Сестрата на лекаря по ЗК твърди, че сега болничния трябва да е чрез ЛКК и да бъде продължение на първия, тъй като нямам работни дни. На мен ми се вижда странно, дали е така? Телефоните на НОИ разбира се са постоянно заети.
Питай сестрата дали тя ще ти плати после разхождането, за да ти коригират болничния, защото с това "продължение" в НОИ ще умрат от смях.
Хайде медиците да не се правят на счетоводители, както и обратното.Да ти издават нов болничен - първичен и да не се бъркат.

Мерси, а ако до утре не са подадени и не успея да се свържа с тях какво следва? Благодаря за отговора!
Нищо, просто ще има забавяне на плащането към теб.Плащането е пряко свързано с подаването, това е.

# 52
Добър вечер момичета! 45 дневния болничен ми е издаден от 8. 01.до термин  21.02.22год, казаха ми, че утре ще го пртатаят към Ной. Въпросът ми е ще бъде ли изплатен накуп, или само до 10 ти, а от 11 ти до 21 ви след това?

# 53
  • София-Младост
Добър вечер момичета! 45 дневния болничен ми е издаден от 8. 01.до термин  21.02.22год, казаха ми, че утре ще го пртатаят към Ной. Въпросът ми е ще бъде ли изплатен накуп, или само до 10 ти, а от 11 ти до 21 ви след това?
И-то в НОИ е институт, няма как да е й.
Ами така като гледам, възможно е да ви го изплятят накуп, защото  10 работни дни от подаването ще са към края на месеца.

# 54
Здравейте, днес следобед имам издаден болничен лист, който обаче не ми излиза в системата на НОИ - справка за постъпили данни за болнични листове..Има ли забавяне в системата докато излезнат или има цялостен проблем и болничния не е предаден към НОИ от медицинския център.

# 55
От медицинското заведение имат 7 дни да го входират.

# 56
А след като е входиран веднага ли трябва да излезне в системата?

# 57
При подаване от счетоводството има забавяне при появяването в справката.При подаване от лекар/болница не съм проверявала.
Изплащането зависи от подаването от счетоводството, а не лекаря.

# 58
Здравейте,
Изравнителен болничен (до 135 дни) от ЛЛ задължително ли е само един?
На 12.02 ми изтича 42-дневния от болницата.
Полагат ми се 48+18 дни (родих 18 дни преди термин).
Намерението ми е да се върна на работа от вкъщи.
Все още има настани дали ще стане. Мога ли сега да взема 48!и ако се наложи още 18 после?
На отпуск по бременност и майчинство имам право от 19.04.

# 59
Благодаря за отговорите. В системата входираният болничен от работодател ми излиза че се обработва, а код на причина излиза съответно 0. Срещам разнородни мнения, че е обработване или че показва проблем с болничния.

Общи условия

Активация на акаунт