Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случва, ако по време на първата година от майчинството компанията, за която работя, прекрати дейността си?
Кога се изплащат болничните и какви са сроковете?
Как мога да разбера дали моят работодател е платил осигуровките ми по време на майчинството?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случва, ако по време на първата година от майчинството компанията, за която работя, прекрати дейността си?
-
Кога се изплащат болничните и какви са сроковете?
-
Как мога да разбера дали моят работодател е платил осигуровките ми по време на майчинството?
-
Трябва ли да уведомя Инспекцията по труда или да изчакам НОИ да предприеме действия, ако работодателят ми не е внасял осигуровки по време на майчинството?
-
Трябва ли да предоставя банкова сметка на НОИ, ако вече съм я предоставил на моя работодател?
От 27.10. до края на третия болничен дните без да се застъпват трябва да са 135. След тях се ползват още дни така че общо да станат 410 от 27.10. . Или т.нар. "първа година".