Имам проблем, за който към този момент не мога да взема мерки. Ще посетя лекар в следващите месеци. Исках да чуя вашето мнение за проблема, който имам. От известно време усещам, че имам проблем с обонянието. Покрай ковид ситуацията започнах да получавам паник атаки и доста време си мислих, че си втълпявам, но последно време съм по-спокойна и виждам, че проблемът е реален. Когато ям усещам мириса и вкуса на храната, но... Давам пример, тъй като ми е много трудно да обясня. Преди малко ядох орео. Когато взема бисквитка усещам аромата й, когато отхапя усещам, че е сладка, но не усещам привкус. Докато дъвча каквото и да е храна, не усещам аромата й с носа си. Не знам как да подбера правилните думи.
Същото е и като пуша Iqos. Усещам мириса на цигарата, но когато си дръпна от нея не усещам привкуса в устата си.
Много ми е странно. Случвало ми се е тотално да загубя обоняние, но в момента усещам вкус, усещам мирис като помириша храна, парфюм и т.н., но не усещам мирис в устата си докато дъвча.
*Извинявам се за нелепото обяснение, но се надявам да се разбра какво искам да кажа.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Имате ли идея на какво може да се дължи?
Благодаря предварително.
**Не сме карали Ковид.