МАРТ очаквам с нетърпение, за да видя своето творение!

• 12 340
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив Белащица
Абе един въпрос да ви забия аз. Случайно да сте чували за малоформации при плода вследствие прием на желязо?! Аз не съм, поне до онзи ден де. Моята приятелка ми звънна притеснена по телефона (и тя е мартенка, само където не пише тук), че док й изписал Сорбифер. Като споменала за това у тях, жената на брат й й казал в никакъв случай да не пие желязо, че се получавали тежки малоформации на плода. Така й била казала майка й, която е акушер и поради тази причина тя не била пила, макар доктор да й е предписвал.
Питам просто информативно, иначе изобщо не смятам да се връзвам на подобни митове и легенди.

# 121
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
В таблицата за пола къде да засичам - възрастта на мъжа ми през март, когато ще се появи бебчо, или през юни - когато съм заченала.  newsm78

# 122
Ако следваме логиката на другите подобни, в месеца на зачеване са засича.

# 123
  • София
Абе един въпрос да ви забия аз. Случайно да сте чували за малоформации при плода вследствие прием на желязо?!

И аз не съм чувала преди ми бяха изписали Малтофер и го пих 1-2 месеца но в пеофилактичната доза.

# 124
На мен миналия път ми изследваха и желязото, то беше в норма, но хемоглобинът нисък.

Ей това не ми е ясно  newsm12 Не са ли стойностите на хемоглубина показател за стойностите именно на желязото?!  Grinning

# 125
Да се изкажа и аз за хемоглубина че съм прясна от днес.Взех си изследванията и още в лабораторията ми казаха анемия.Погледнах и показанията бяха 107 и отдолу нивото на червените кръвни телца и то малко намалено.Като ги показах на докито тя ми изписа Феро-Фолгамма да ги пия по три пъти на ден и каза докрая на бременността.Също ми каза да си правя мед,орехи и лимон,да ям свинско месо (въпреки че хич не ми се яде Sad),дроб и т.н.Аз четох някъде тук из форумите че ако хемоглубина е над 100 не е толкова страшно  newsm78 Уф то не бяха гъбички,запек сега и това .......При предишната ми бременност такива работи нямаше въобще не разбрах че съм бременна.Явно сега е от годинките  newsm78

# 126
По въпроса за желязото - не, не съм чувала подобно нещо, но съм чувала, че когато е в излишество, може да се случи. По принцип и с прекаления прием на витамини се получава, особено на витамин А. Ето извадка от статия:

"По време на бременност бъдещите майки трябва да бъдат особено внимателни с приема витамин А. Дневни дози от 10 000 IU (количество, срещано в някои добавки от мултивитамини и минерали) през първите три месеца от бременността са свързвани с висок риск от вродени дефекти."

По повод изследванията, на мен ми пускат всеки месец за токсикоплазмоза и урина. А този месец, след три седмици, значи в 25 седмица, ще ходя да си правя изследвания за диабет, предписани от гинеколога ми. Тъй като майка ми има, възможно е и аз да развия през бремеността. Разбира се, след това изчезва, но в случай, че съм предразположена, трябва да спазвам диета...С две думи, карат те да изпиеш едно сладко нещо и ти вземат кръв преди и след това. Та така...В България правят ли тези изследвания?

# 127
Добро утро! Хубав слънччев ден на всички!
За таблицата - ами в нея няма годините на моя мъж  Blush Поне на мен ми се отваря до 37 год. възраст на мъжа, а пък моят любим съпруг е на повече  Mr. Green
Това, че желязото може да предизвика малформации на плода, го чувам за първи път и аз. Но мисля, че morgouse е права, че ако е в прекалени количества, би могло да е вредно. Все пак мисля, че докторите си значт работата и знаят при какви стойности на хемоглобина  колко желязо трябва да се приема. Манго, и аз четох някъде, че хемоглобин над 100 не е страшно, въпреки че като референтна долна граница се дава 110, мисля че. Обаче като цяло тенденцията е последните месеци хемоглобинът да пада и може би при сравнително ниски стойности като при теб се изписва и с цел да се предотврати по-нататъшно спадане на стойностите.
Колкото до изследванията на диабета, не съм сигурна как е тук, но май само кръвната захар ти изследват. може би ако има някакви отклонения в нейната стойност, то тогава се правят специални изследвания.
Пък аз днес съм си облякла новата рокля и съм една такава хубава...  Blush Или поне аз така си мисля Wink

# 128
Добро утро момичета! За табличката - на мен ми се пада девойка  Laughing , а док е категорична мъж Naughty
Другата седмица ще пускам вторите кръвни изследвания. В по-старите теми беше станало въпрос за австрийския антиген и преди две год. на мен ми беше излязъл (+) Thinking Та исках да го изследваме, защото някъде из форума четох , че  нормалното раждане не е препоръчително ooooh!
Не се притеснявайте толкова за витамините  - аз какво да кажа като съм на аспирин от началото на бремеността и като чета за станичните ефекти #Crazy

# 129
Абе един въпрос да ви забия аз. Случайно да сте чували за малоформации при плода вследствие прием на желязо?! Аз не съм, поне до онзи ден де. Моята приятелка ми звънна притеснена по телефона (и тя е мартенка, само където не пише тук), че док й изписал Сорбифер. Като споменала за това у тях, жената на брат й й казал в никакъв случай да не пие желязо, че се получавали тежки малоформации на плода. Така й била казала майка й, която е акушер и поради тази причина тя не била пила, макар доктор да й е предписвал.
Питам просто информативно, иначе изобщо не смятам да се връзвам на подобни митове и легенди.

Ами няма такова нещо. Излишното желязо по принцип се изхвърля чрез храната. Специално съм питала двама лекари по този въпрос, защото на мен стойносттите на желязото ми бяха на горната граница, а хемоглобинът беше 117.

Изследване за диабет е изследване на кръвна захар и се прави едно изследване с пиене на глюкоза, май това ми е включено в консултацията, трябва да попитам.

Face Off, желязото, което пием в момента ще спомогне за образуване на червените кръвни клетки след няколко месеца, пие се от по-рано, защото тепърва предстои спад на нивото му в кръвта. Затова хемоглобин 110 не е опасен, но се пие желязо заради тенденцията да спадне още, защото предстоят още месеци бременност, раждане - кръвозагуба, после кърмене.

Аз днес влизам в шести месец, а коремът ми е огромен!  Shocked След три месеца ще бъда едно буренце пак!  Joy

# 130
Тъкмо тази сутрин се питах кога точно се влиза в шестия месец, вече изгубих всякаква ориентация с тези седмици:) Значи от 24-та седмица? Леле, наближава. Времето лети много бързо:)
Днес се успокоих, че дори и да ти открият захар, не е толкова опасно, просто трябва да те следят и след раждането, обикновено изчезва. Но съм сигурна, че се прави такова изследване.

# 131
Виждам, че сте обсъждали темата за гъбичките- при МБ и на мен ми се откриха, откакто правих цистит с бъбречни кризи лекувам кандида- сега отново в 5 месец явно от бременността ме нападнаха. Моята гинеколожка ми препоръча Гиназол, питах лекаря от ЛКК, също каза че може да се ползва. Ще го слагам обаче на следващата консултация, защото това е крем във флакон подобен на тампоните- Тампакс например, които са с апликатор. Проблема е, че трябва да се постави доста надълбоко във влагалището, а моя мъж не му се рискува, по- добре да го направи гинеколога. Освен засиленото течение, нямам никакви други симптоми за тези гъбички.
За ремонтите- ние нали сега правим новото жилище- боядисахме навсякъде, няма да слагаме тапети. Имаме два стаи и бокс, едната ще е за беба- боядисахме я в розово. Живот и здраве като се нагласим, ще ви пусна снимки. Само се надявам преди да се учвеличи семейството да успееем да се нанесем.
Успешен ден на всички мамчета.

# 132
По повод изследванията, на мен ми пускат всеки месец за токсикоплазмоза и урина. А този месец, след три седмици, значи в 25 седмица, ще ходя да си правя изследвания за диабет, предписани от гинеколога ми. Тъй като майка ми има, възможно е и аз да развия през бремеността. Разбира се, след това изчезва, но в случай, че съм предразположена, трябва да спазвам диета...С две думи, карат те да изпиеш едно сладко нещо и ти вземат кръв преди и след това. Та така...В България правят ли тези изследвания?
На мен ще ми правят това изследване след 5 дена. В Бг не се прави. Надявам се това, което трябва да пия да не е гадно и резултатите да са добри  Wink Въпросните червени кръвни телца наистина се възстановяват много трудно и бавно, така че пиенето на желязо не е гаранция в случая. Но пък аз бих си го пила ако ми се наложи. За малформации не съм чувала newsm78
gertrudka Давай снимки с новата рокля  pregnant Аз днес бях на пазар и нищо не си избрах  Sad Взех си комплект белъо да не съм "капо".
mini_79 Какво правиш при ЛКК? Това не беше ли комисията?
Момичета вие как ще празнувате Нова Година? Аз нали ще съм си в Бг и без малък дечко, искаме да отидем на Банско. За съжаление обаче май може и да не намерим места  Sad Ако някой има добро предложение за Банско, Пампорово, Боровец ще съм много благодарна  Hug (нещо 4* с хубава Новогодишна програма).

# 133
Роси, на ЛКК ходя, защото съм в болнични до излизането ми в майчинство- там не се прави нищо особенно, само ти пускат болничния, но все пак е гинеколог и реших и него да питам.

# 134
Здравейте  Simple Smile
Mango , с първата си бременност развих анемия в шести месец и лекаря ми предписа Сорбифер. Не се сещам колко време го пих и в каква дозировка, но Валери няма малформации,слава Богу!

Общи условия

Активация на акаунт