МАРТ очаквам с нетърпение, за да видя своето творение!

• 12 345
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
Роси, на ЛКК ходя, защото съм в болнични до излизането ми в майчинство- там не се прави нищо особенно, само ти пускат болничния, но все пак е гинеколог и реших и него да питам.
За момент си помислих, че съм пропуснала нещо важно. Мерси за инфото  Wink
Момичета имате ли представа кой трябва да ми издаде болничния щом раждам в чужбина  newsm78
Уф пак много питам  Simple Smile

# 136
Здравейте мили ми мами.
Не знам за вас,но аз днес съм малко притеснена.Срам не срам ще споделя,белким някоя от вас ми даде съвет.Както си стоях права в банята,направих леко усилие и се напишках  Embarassed .А точно преди 3 сек.бях пишкала и не усещах мехура да ми е пълен.На някоя от вас да й се е случвало подобно нещо?

А относно 6-я месец,мили мами не бързайте толкова-чак от 26 седмица се водим в 6-ти месец.Имаме още време.Или поне аз,де  Whistling

А за дрехите,аз също не мога да си харесам абсолютно нищо.Ходя си със старите,че за сега ми стават.Ама за по-натам и идея си нямам какво ще правя.Най-малкото едно зимно яке ще ми трябва след месец,два.

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 11:23 от mirannda

# 137
mirannda Не ми се е случвало, но знам какво да те посъветвам на първо време. Започни да правиш Кегеловите упражнения. И не се притеснявай. От бременността е, няма да ти остане. Дано не се случва повече Praynig

# 138
Росито, довечера ще накарам половинката да ме снима и ще се изфукам   Sunglasses Wink Между другото май само аз пропуснах да кажа навреме колко е сладък Алек в хелоуинския си костюм, ама по-добре късно, нали Wink Една приятелка ражда в Италия и след около два месеца се прибраха тук. Ще я питам дали си е взимала болнични и изобщо дали знае как стоят нещата.

Ние пък май така и няма да направим никакъв ремонт Sad То времето за есенен ремонт свърши, така че аз май вече съм се примирила. Ще видя само какво мога да направя, за да освободим спалнята от "боклуците", които сме натрупали в нея, ще преместим една библиотечка, за да сложим там детското легло и това е  Sad А аз така се надявах да поосвежим някои части на апартамента...

# 139
Миранда, и аз съм чела, че е нормално за бремеността! Не се притеснявай, не е срамно!
Аз вече си купих едни дънки за бременни и роклята, с която съм днес (тя не е специално за бременни), като малко по-рано си бях купила и една пола не за бременни, но много мекичка горе в колана, все още ми става. Връхна деха се надявам да не ми са наложи да си купувам, палтото засега ми става, в краен случай съм решила да гепя от леля ми някоя перелина Simple Smile Тя е по-пълна и всичките й зимни връхни дрехи са перелини и пончота, та се надявам да ми предотстъпи някое като ми порасне много корема. Иначе, както по-рано бях споделила, като че ли съм станала по-суетна от преди  Embarassed

# 140
Ох,Роси,правя ги тези упражнения от около 3 седмици,мислех че няма нужда,но след тоя случай направо съм в паника.Сега не смея да мръдна...Много неприятна ситуация.Само се надявам да не ми се случи някъде навън,че тогава направо не знам.

# 141
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Миранда , имаш проблем с перинеума или поне така звучи. Пише в книжката на Дьолае за това и имаи упражнения. Колкото до 6- ти месец, ако се водиш по същата тази книжка- там малко се разминават нещата. След 23 седмица сме в 6- месец, то и по лентичките на подписите ни личи.  Wink

# 142
Ох,Роси,правя ги тези упражнения от около 3 седмици,мислех че няма нужда,но след тоя случай направо съм в паника.Сега не смея да мръдна...Много неприятна ситуация.Само се надявам да не ми се случи някъде навън,че тогава направо не знам.
Сложи си просто една превръзка сега докато се успокоиш. Според мен ще е еднократно. Питай и лекаря си за нещо по-ефективно ако се повтори.
gertrudka Мерси за тиквичката  Hug  Дънки и аз съм си накупила, но рокля само една и то лятна... Не знам защо я взех, просто ми хареса. Ще я подаря на сестра ми. В Сф има ли магазин с хубави модерни бремелински дрехи? И да са малки размери?

# 143
Сложих превръзка,а в петък ще кажа на лекарката.Уф,ама много е неприятно.Уж бебе чакам,а пък аз се напишквам като бебе  hahaha

За дрехите,аз обикалях,моделите са като торби,безформени и ужасни.Обиколих поне 6 магазина,но нищо не харесах.Само дънки има по-нормални модели.Иначе има блузки в Motherhoo,но цените не са ми по джоба. Sad

deni_k,не по тази книжка се водя(чак сега погледнах че и там е така) имам още една на др.Спок,на английски.И там пише същото,а сега де?!Направо да се зачуди човек за какво става на въпрос.Ей сегинка ще се разровя из нета да видя аз в кой месец съм,аджеба... Joy

# 144
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Добре, че повдигнахте въпроса за напишкването, че и аз да се оплача как се шашкам на моменти. Има случаи, в които, когато ми се пишка и кихна пускам по малко, няколко капки са, не е като да се напишкам, но ми е гадно и даже първия път се разплаках Cry. На няколко пъти като се напъвах в тоалетната да повръщам (заради киселините), пак се случи да пишна мъничко ooooh! (вече преди да повърна сядам първо на тоалетната). Казах на приятелят ми, а той ми се смее и ми вика, че съм пикла Rolling Eyes. Майка ми казва, че е нормално, защото пикучният мехур сега е притиснат от матката, а това е и причината да ми се пишка толкова често. Има случаи, в които съм пишкала и 5 мин. по-късно пак ми се пишка ужаааааасно много, а като отида до тоалетна всъщност се оказва, че е нямало много за пишкане. Знам, че не е цистит, защото съм имала и определено не е същото, но се плаша какво ще става по-нататък, когато корема съвсем порасне и почне да притиска още повече ooooh!...

# 145
  • София
Росито, уточни си въпроса за болничния - за какво ти трябва, за да мога да ти подам повече информация. Ти водиш ли се осигурена в България, за получаване на обезщетение ли ти трябва или за нещо друго?

Миранда, неприятна ситуация наистина, но щом е веднъж не се притеснявай - аз при предишната бременност в деветия месец ставах средно по 8-9 пъти на нощ за да ходя да пишкам - на всеки кръгъл час  Laughing.

По въпроса за хемоглобина - с предишната си бременност страдах от анемия и доста сериозно количество желязо съм изпила - детето ми е живо и здраво, с тази бременност положението с анемията е доста по-зле от преди - хемоглобина ми падна до 92 още в началото и лекарката ми ме предупреди, че може да се наложи цялата бременност да пия желязо. Не съм чувала досега желязото да води до малформации на плода - напротив - всички лекари препоръчват при анемия да се взимат мерки именно заради детето и майката. За всеки случай ще питам моята лекарка на следващата консултация, че то аз що желязо изпих...

За дрехите положението е трагично - всички дрехи са едни торбести - чувствам се като слон, а за съжаление не мога да ходя на работа с дънки  Cry.

# 146
Роси, тестът с глюкозата се прави и в България, но не навскякъде.

За Нова година - смятам да не ходя на заведение, защото няма да мога да издържа цяла вечер на един стол и напушилки. Но побързайте с резервацията, че няма време. Вече има хотели, които са напълно заети. Аз бих избрала Пампорово. Тук можеш да видиш някои оферти www.visit.bg www.tirs.bg  
Хотел Пампорово е с 5 звезди.  Grinning

# 147
Дени, щом терминът ти е на  11, прибавяш една седмица - значи на 18 число влизаш в шестия месец.

# 148
Ха, FEMA-bg,то по тази логика аз съм в 6 месец,така ли?Защото навсякъде където проверих из нета,пише че от 26 седмица се счита за 6 месец.Много странно,как само се обърках не е истина.

# 149
За седмиците аз се ръководя,от лентичката,долу,не че бебче ще се роди точно на термин де, е поне шанса е малък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт