Пръв на село или последен в града?

• 6 965
  • 157
  •   1
Отговори
# 30
  • в моя гьол
Последен на село. Там, в най-крайната къща, до реката, вляво.

# 31
  • Варна
Коректна, некоректна... една анкета трябва да дава информация за нагласите в обществото.
Тази анкета на мен не ми дава информация, за другите не знам.
Нито човека, нито средата са константа, а променливи.

# 32
С или без анкета, темата е страхотна! ☝️
На мен коментарите не ми харесват! 😂

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 16:15 от Анонимен

# 33
  • Варна
Andariel, отговорите са ограничени за социално проучване. Всеки нормален индивид се развива и търси нови предизвикателства. Първият на село ще желае да преоткрие града и света. Неудачниците не могат да надскочат манталитета и корените си. Критериите за авторитет или статут също са с различни бази на сравнение. Кой е сред първенците на село-арендатора, чалгаджията ( с bmv-трета употреба) или учителя?

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 17:39 от Viviana91

# 34
Никога не съм живяла на село, така че ако това ми е дилемата, бих тръгнала от последна в града, пък ако постепенно се придвижа до първа в града, лошо няма. Simple Smile

# 35
Мисля, че имаше мисъл в този смисъл на Цезар или Марк Аврелий. Все пак идеята вече май не е толкова актуална. Важно е да се чувстваш добре, но не за чужда сметка както обикновенно става.

# 36
Мисля, че имаше мисъл в този смисъл на Цезар или Марк Аврелий. Все пак идеята вече май не е толкова актуална. Важно е да се чувстваш добре, но не за чужда сметка както обикновенно става.

На Цезар е. Но с доста по-друг нюанс и изобщо не е ставало дума да се приеме буквално първото място в селото.
Та значи, когато Цезар се домогвал до властта над Рим минали през някакво забутано селце и той казал, че би предпочел да е първи в това село, пред това да е ВТОРИ в Рим. Не последен, а втори. Това е именно поантата, защото разликата между втория в Рим и първия в селото е космическа, но все пак онзи е втори, а за егото на Цезар това не било приемливо.

# 37
  • София
Идеята на анкетата не е да дава някакви нагласи, социални очаквания и подобни. Също и темата не е пусната с цел някакво проучване, а за забавление - затова е в раздел забавление. Обичам да пускам теми, в които е въпрос с две опции, принципен въпрос, с противоположни отговори или на основата на някакви крилати фрази или нещо, което на мен ми е хрумнало. Човек трябва да избере някой от двата отговора, а ако желае да обясни, става по-интересно. Най-важното, подтиква към някакви размисли за себе си и как другите интерпретират въпроса.

Цезар и той не си е поплювал - за него първи или втори - няма трети, енти.

# 38
  • София
Първа на село, първа в града.
Аномалия съм, знам.

Когато бита самоопределя един човек, Лом ще му се вижда Париж.
На мен ми е малко това, в Свят на подем, ширнал се на една длан пред теб да ми е достатъчна селската пивница - няма да ми е достатъчна.
Но пък наблюденията са ми, че последният в града си е последен и на село, както и обратното.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 19:16 от Ms.Gorgeous

# 39
Изборът е именно в нюансите по средата, а не между две малоумни крайности.

# 40
  • София
Това също е отговор и показва някаква нагласа.

# 41
  • Далечният изток
Ааа, Анди, с двоен аршин сега... Като казах същото, не можело, или - или.

# 42
  • София
Не е двоен аршин, когато ти го каза не беше с цел заяждане. Тук е откровено провокативно от сорта на "твоята игра е тъпа". Ми, хубаво, като ти е тъпа, недей да я играеш!

# 43
Да, нагласата ми е съвсем ясно изказана. В случая се очаква правилен отговор на неправилно зададен въпрос. А въпросът е неправилно зададен, защото включва само крайностите и изключва всички опции между тях. Със същия успех мога да попитам "Какво избираш - да те обеся или да те застрелям?", без да дам други опции.

# 44
Да, нагласата ми е съвсем ясно изказана. В случая се очаква правилен отговор на неправилно зададен въпрос. А въпросът е неправилно зададен, защото включва само крайностите и изключва всички опции между тях. Със същия успех мога да попитам "Какво избираш - да те обеся или да те застрелям?", без да дам други опции.

Напълно адекватно изразено мнение. Поздравления. Животът отдавна не е черно-бял.

Общи условия

Активация на акаунт