Туристическа виза за САЩ /Тема 3/

• 40 672
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Много благодаря, и аз така предполагах, за самолета и цялата неделя, но да си попитам Simple Smile

# 136
В сайта на МВНР пише :

“ Преболедувалите COVID-19 през последните 90 дни са освободени от изискването за тест, ако представят едновременно два документа:
1) положителен резултат от тест за SARS-CoV-2, направен до 90 дни преди пътуването; и
2) документ от медицинско заведение или от лекар, че са вече излекувани, с дата и подпис.”

Това не значи ли, че мога и без тест? Аз боледувах преди 35-40 дни, та си мислех, че мога с това,  вместо с тест. Прибирам се в София в неделя, че ми се наложи спешно да пътувам, а полетът ми е в понеделник рано сутринта. Ще бъде много сложно да си направя тест някъде.

П.с. Говорих с коронавирус отделението за пътуване на мвнр. Отсрещната страна беше една жена с чуждестранен акцент според мен, и като цяло ми каза щом имам ваксина ще съм ок и с тест и със сертификат за преболедуване, но изобщо не беше сигурна в това което казваше.. останах изненадан. Цитираше ми главно това, което пишеше на сайта, но казваше, че щом имам ваксина ще съм ок. От посолството ми дадоха линк да чета, а попитах директно мога или не мога, но не получих категоричен отговор, явно за да не носят отговорност ако нещо се обърка. Там пише това :

“If you had a positive viral test on a sample taken during the past 90 days, and you met the criteria to travel, you may travel instead with your positive viral test results and a signed letter from a healthcare provider or a public health official that states you have been cleared for travel according to CDC’s travel guidance. The positive test result and letter together are referred to as “documentation of recovery.”

И там потвърждават, че нямам нужда от тест. Също така в сайта на компанията с която пътувам пишеше, че proof of recovery също важи вместо тест.

Просто съм в шок, защото до последно мислех, че ми трябва. И за това искам сега да питам навсякъде, за да сигурен, че е така. И въпросът е какъв е този “letter” дето трябва да взема от лекаря. Явно, самият зелен сертификат за преболедуване не е достатъчен… голяма лудница като цяло..

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 04:26 от Marian96

# 137
  • Down south
Интересува ви, какво се изисква за полет и влизане в САЩ към дата на пристигане.

# 138
  • Ню Йорк
За влизане в САЩ задължително трябва тест + ваксина. Тест се прави рапид антиген, защото изискването е да е направен не по-рано от 24ч преди полета.

# 139
В сайта на МВНР пише :

“ Преболедувалите COVID-19 през последните 90 дни са освободени от изискването за тест, ако представят едновременно два документа:
1) положителен резултат от тест за SARS-CoV-2, направен до 90 дни преди пътуването; и
2) документ от медицинско заведение или от лекар, че са вече излекувани, с дата и подпис.”

Това не значи ли, че мога и без тест? Аз боледувах преди 35-40 дни, та си мислех, че мога с това,  вместо с тест. Прибирам се в София в неделя, че ми се наложи спешно да пътувам, а полетът ми е в понеделник рано сутринта. Ще бъде много сложно да си направя тест някъде.

П.с. Говорих с коронавирус отделението за пътуване на мвнр. Отсрещната страна беше една жена с чуждестранен акцент според мен, и като цяло ми каза щом имам ваксина ще съм ок и с тест и със сертификат за преболедуване, но изобщо не беше сигурна в това което казваше.. останах изненадан. Цитираше ми главно това, което пишеше на сайта, но казваше, че щом имам ваксина ще съм ок. От посолството ми дадоха линк да чета, а попитах директно мога или не мога, но не получих категоричен отговор, явно за да не носят отговорност ако нещо се обърка. Там пише това :

“If you had a positive viral test on a sample taken during the past 90 days, and you met the criteria to travel, you may travel instead with your positive viral test results and a signed letter from a healthcare provider or a public health official that states you have been cleared for travel according to CDC’s travel guidance. The positive test result and letter together are referred to as “documentation of recovery.”

И там потвърждават, че нямам нужда от тест. Също така в сайта на компанията с която пътувам пишеше, че proof of recovery също важи вместо тест.

Просто съм в шок, защото до последно мислех, че ми трябва. И за това искам сега да питам навсякъде, за да сигурен, че е така. И въпросът е какъв е този “letter” дето трябва да взема от лекаря. Явно, самият зелен сертификат за преболедуване не е достатъчен… голяма лудница като цяло..

Taкa пише, да, ама какво точно означава нямам представа. Ако толкова държите да не правите тест, пробвайте. Вземете някаква анамнеза или документ от лекар, че сте го изкарали освен сертификата и толкова.
И си оставете някакво време да правите бърз тест на летището, ако не мине Simple Smile
Иначе не знам за какво се обаждате по тия институции, те четат същото което и вие и преписват на сайта, да не мислите че те знаят повече...

# 140
  • ново

Юзит са супер. Те попринцип работят по Work&Travel програмата за студенти, но то пък и студентската виза най-лесно се взима (това го казвам, защото бях чела в сайта им, че имат 100% успеваемост).
В края на април живот и здраве ще пиша дали наистина е 100% Simple Smile макар, че не мисля, че Юзит имат отношение към отговорът на посолството да/не.

# 141
  • София-Младост
ЗА отговор нямат отношение, тук по-скоро се търси вариант по-бързо уреждане на интервю за визата. Те си следят, а не обновяваш сайта ти, докато те блокират:)

# 142
  • ново
Дъщеря ми миналата година ползва Юзит, доволна е от услугата. Едва се класира за интервю обаче, 10 дни преди билета 🙂 Тази година пак с тях, вече има дата края на април, а заминаването (ако вземе виза) е края на май. Иначе комуникация, уреждане на документи са супер бързи и коректни. Става дума за J1.

# 143
  • София
Не знам дали са супер или не Usitcolours, обаче дават грешно инфо:
Заплатените, но неизползвани такси за виза е с удължена валидност и може да бъде използвана за записване на интервю до 30.09.2022 г. На сайта на посолството годината е 2023!

Хем такси, хъм хем е - едно изречение пък колко грешки.

# 144
Не съм писала тук,  но съм следила темата. Похвалвам се с десетгодишна виза и аз. Чаках една седмица да се отвори дата за интервю, проверявах всеки ден по няколко пъти. След това чаках един месец за самото интервю. На място ми отне три часа чакане, проверки и т.н.  Въпросите, които ми задаваха ясно ми показаха, че те не проверяват информацията, която хората подават. Слушах и хората преди мен какво ги питат и съм почти сигурна, че не проверяват. Снемат отпечатъци и от двете ръце преди да започне интервюто и мисля, че това е основното нещо, което реално проверяват - дали присъствате в тяхната база данни с някакви криминални прояви.
Цялата работа отне два месеца при мен.
Дано това да помогне на някой.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 18:56 от DiscoBiscuit

# 145
  • Sofia
Или пък са проверили всичко, което им е необходимо и ви пробват, дали няма да дадете “грешен” отговор. Не конкретно Вие, по принцип.

# 146
Изобщо не задаваха въпроси при които може да има “грешен“ отговор. За две от нещата, които ме питаха със сигурност не бяха проверили защото имаше нюанси, които бяха изпуснати и просто ми задаваха въпроси все едно тези нюанси ги няма. А тези нюанси са от много важно същество.
Единственото по-особено нещо е, че ме накараха да продължа интервюто на английски без да ме питат дали го говоря. Това направиха и с още една жена преди мен. Други не ги караха.

# 147
  • Down south
Цитат
Единственото по-особено нещо е, че ме накараха да продължа интервюто на английски без да ме питат дали го говоря. Това направиха и с още една жена преди мен. Други не ги караха.
Интересно. Мислите ли, че това е допринесло за десетгодишната виза.
Има ли, към днешна дата въпрос в документите, който засяга този аспект? В противен случай, как биха накарали някой да продължи на английски.

# 148
  • София
При нас беше изцяло на английски, мъжът не знаеше български език, на друго гише, ако не знаеш, но незнаещите бяха повечето възрастни с деца в САЩ и не ги пуснаха. Хората с английски бяха повече за туризъм и минаваха.

Питаха лесни неща, какво работиш, къде искаш да отидеш.

# 149
  • Sofia
Категорично не съм съгласна. Нашето интервю беше на български и имаме 10г виза.

Общи условия

Активация на акаунт