Туристическа виза за САЩ /Тема 3/

• 40 670
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ясно.. благодаря за инфото. Смятах да звъня и аз днес, защото вече си мислех, че някъде аз нещо бъркам, но явно не.. Expressionless ами.. ще чакаме.

# 121
15 човека на ден е МНОГО малко. Аз съм ходила два пъти на интервю преди години, бяха по повече от 50 човека за половин ден, може и над 100 да са стигали за ден...
При положение, че има толкова чакащи, 15 на ден е страшно малко. Отчайваща работа...
Аз се опитвам да продължа визата на детето си, което за съжаление трябвa да стане с интервю, защото миналия път не е давала пръстови отпечатъци (беше малка).
Дали случайно някой има представа какви документи ми трябват, за да ме допуснат на интервю с детето? ( трябва задължително да я придружавам, а аз самата не кандидатствам за виза, моята все още е валидна).

# 122
  • София
Пробвайте на кол центъра, може пък да знаят.

Иначе освен акт за раждане на детето, откъдето да се види, че сте му майка и паспорт Ваш..не ми хрумва друго.

А подали ли сте формуляр на детето? Нали има облекчен режим, без интервю..,  като посочите години и че има изтекла виза и т.н., може пък само за отпечатъци да го извикат, без интервю. Но си разсъждавам само Simple Smile

# 123
Подадох формуляр, от кол-центъра ми казаха, че не може без интервю Sad
А за документите - и аз това мисля да взема, не казаха какво точно да нося... Ако изобщо успеем да запазим час за интервю...

# 124
Здравейте,

Наскоро получих виза и ми предстои пътуване до САЩ след 2 дни. Видях информация, че мога да вляза в страната вместо с тест, със зеления сертификат за преболедуване. Някой пътувал ли е по този начин? Пишеше някъде, че трябва да се завери от лекар преболедуването и да има подпис, но като попитах посолството те нищо конкретно не ми казаха. Попитах компанията, с която ще летя, и те също нищо конкретно не ми казаха, ами ми дадоха линк към това, което вече бях прочел.... Та трябва ли да се прави това или може просто със зеления сертификат + ваксината ми да пътувам?

Също така в сайта на компанията има на две различни места 2 asstetation форми, които трябва да попълня. Едната е 2стр, другата 7. Вие коя сте попълвали при пътуване?

# 125
  • София-Младост
Трябва ви и отрицателен ПСР тест
Важно: Изискване за отрицателен COVID-19 тест при влизане в САЩ

Считано от 6 декември 2021 г. всички пътуващи до САЩ по въздух на възраст над 2 години, независимо от ваксинационен статус и гражданство, трябва да предоставят отрицателен тест за COVID-19, направен в рамките на 1 календарен ден преди пътуването. Съществува и възможност пътуващите за САЩ да предоставят документи от лицензирано здравно заведение за възстановяване от COVID-19 през последните 90 дни преди пътуването. Проверете сайта на CDC за допълнителна информация и Често задавани въпроси.
https://bg.usembassy.gov/bg/visas-bg/

# 126
  • София
А според мен пък може с това, което е написала Marian96, съдя по това - втория абзац:
Required for all air passengers two years of age or older boarding a flight from a foreign country to the United States
What You Need to Know
If you plan to travel internationally, you will need to get a COVID-19 viral test (regardless of vaccination status or citizenship) no more than 1 day before you travel by air into the United States. You must show your negative result to the airline before you board your flight.
If you recently recovered from COVID-19, you may instead travel with documentation of recovery from COVID-19 (i.e., your positive COVID-19 viral test result on a sample taken no more than 90 days before the flight’s departure from a foreign country and a letter from a licensed healthcare provider or a public health official stating that you were cleared to travel).

Самото посолство също казват да се провери cdc, ето линк:

# 127
Здравейте,

Наскоро получих виза и ми предстои пътуване до САЩ след 2 дни. Видях информация, че мога да вляза в страната вместо с тест, със зеления сертификат за преболедуване. Някой пътувал ли е по този начин? Пишеше някъде, че трябва да се завери от лекар преболедуването и да има подпис, но като попитах посолството те нищо конкретно не ми казаха. Попитах компанията, с която ще летя, и те също нищо конкретно не ми казаха, ами ми дадоха линк към това, което вече бях прочел.... Та трябва ли да се прави това или може просто със зеления сертификат + ваксината ми да пътувам?

Също така в сайта на компанията има на две различни места 2 asstetation форми, които трябва да попълня. Едната е 2стр, другата 7. Вие коя сте попълвали при пътуване?

В сайта на външно министерство https://mfa.bg/bg/covid19map/North%20America/usa има прикачена тази форма. мисля нея да използвам.

1.паспорт
2.виза
3.ПСР тест
4. Сертификат за ваксинация
5. и тази атестационна форма

# 128
  • София
ох, опасни са муцуни, навсякъде пише часове (за валидността на тестовете говоря), тези - до един календарен ден преди полета..

Какво е това - ако полетът е в понеделник, трябва в неделя тест ли?
То вадят ли толкова бързо за чужбина писиари..?

Да се надяваме да ги разкарат докато заминем, ама кой знае..

# 129
Трябва да е правен не по-рано от предния ден. Тоест повече от 24 часа. Ако полета е в 9 вечерта понеделник, теста може да е  правен когато и да е в неделя или понеделник. И може да е антиген. А пср-и вадят за 2 часа на летището.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 17:52 от neuromancer

# 130
  • София
Е как 24..?
Нашият полет е рано сутринта, но в Щатите ще кацнем в 18 и 30..
не виждам как ще стане да не е повече от 24 часа.., няма в 18 в неделя да търча по лаборатории, я излезе резултата, я не излезе..

# 131
  • Софето
За влизане в САЩ може и антигенен тест, теста трябва да е на не повече от 24час от качването в самолета, а не 24час от пристигането в САЩ.

# 132
  • Sofia
Аз попълвах формата от 7 стр., мо никой никъде не я поиска.

# 133
Е как 24..?
Нашият полет е рано сутринта, но в Щатите ще кацнем в 18 и 30..
не виждам как ще стане да не е повече от 24 часа.., няма в 18 в неделя да търча по лаборатории, я излезе резултата, я не излезе..

Целия ден преди тръгването можеш да използваш. Ако тръгването е понеделник сутрин имаш цялата неделя за тест.

# 134
Аз попълвах формата от 7 стр., мо никой никъде не я поиска.
Хм интересно, явно вече не ги гледат..

Общи условия

Активация на акаунт