Туристическа виза за САЩ /Тема 3/

• 40 635
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
За тези, които имаха същия проблем - моето плащане вече е видимо. Дати обаче няма 😂.

# 106
Не е валидно това за връщането от чужбина, гледат само за зелен сертификат.
Но мен ми излезе в разпечатката на заявката за интервю и де бях ошашкала, но ми казаха, че това е стара информация и важи само сертификат ( върнах се седмица преди интервюто от чужбина).

Моята виза е за 10 години, не знам колко ще е на децата..нещо пропуснах, че трябва актове за раждане и пълномощно за паспортите на останалите трима, да нося..

Очаквах пратката да е една, нали.профилът е моят с данни за останалите..
Ама кой няма акъл има крака.
А трябва ли задължително да си с сертификат или може с тест. Така се надяват да отпаднат тези неща скоро

# 107
  • Софето
Ние ще пътуваме по време на пролетната ваканция за Флорида, билети взех през януари от Луфтханза, при тях бяха най-добри цените с багаж. Преди 3-4 седмици, имаха много хубави оферти за полети до САЩ за март, април и май, цените бяха от 300-500€ с багаж двупосочни.
Към днешна дата,
звучи невероятно.
Приятно изкарване на ваканцията
Благодаря!
Пътуването ни беше организирано за април 2020, но Ковида го отложи. След това април 2021 се забави подновяването на визата на мъжа ми и сега март 2022 дано не се случи пак нещо та третия ни опит да бъде успешен.

Не е валидно това за връщането от чужбина, гледат само за зелен сертификат.
Но мен ми излезе в разпечатката на заявката за интервю и де бях ошашкала, но ми казаха, че това е стара информация и важи само сертификат ( върнах се седмица преди интервюто от чужбина).

Моята виза е за 10 години, не знам колко ще е на децата..нещо пропуснах, че трябва актове за раждане и пълномощно за паспортите на останалите трима, да нося..

Очаквах пратката да е една, нали.профилът е моят с данни за останалите..
Ама кой няма акъл има крака.
А трябва ли задължително да си с сертификат или може с тест. Така се надяват да отпаднат тези неща скоро

За сега сертификат + тест, само деца до 18год. (с ваксинирани родители) може да влизат само с тест.

# 108
  • Sofia
Сертификат + тест, за да влезнеш за интервю???

# 109
За да влезеш в САЩ.

# 110
  • Sofia

Споменава се разпечатка за интервю в поста, затова се стреснах Simple Smile За влизане в САЩ знам.

# 111

Юзит са супер. Те попринцип работят по Work&Travel програмата за студенти, но то пък и студентската виза най-лесно се взима (това го казвам, защото бях чела в сайта им, че имат 100% успеваемост).

# 112
  • София
Принцеса66, може, защо не проверите, а се чудите.
Това е първото нещо, което излиза в падащите червени менюта на https://www.ustraveldocs.com/:
Посолството на Съединените американски щати в София следва местните разпоредби за достъп до обществени сгради. Всички граждани, които влизат в Посолството за извършване на услуги, трябва да имат готовност да представят валиден дигитален или хартиен сертификат за Ковид-19, показващ, че лицето е ваксинирано срещу Ковид-19, или има отрицателен резултат от Ковид тест, направен през последните 48 часа, или е преболедувало Ковид-19. Непълнолетните лица под 18-годишна възраст са освободени от това изискване.

Доказването на преболедуване може да стане с един от следните документи:

„Валиден дигитален ЕС сертификат за преболедуване на COVID-19“ - документ, който доказва с ПСР-тест, че лицето е преболедувало COVID-19. Валиден е в ЕС за период от 11-тия до 180-тия ден от теста. Същият е валиден на територията на България за 1 година.
„Валиден сертификат за преболедуване на COVID-19“ - документ, който доказва с антигенен тест, че лицето е преболедувало COVID-19. Валиден е само на територията на България за 1 година.
„Валиден сертификат за наличие на антитела“ - документ, който доказва с тест, че лицето има антитела срещу COVID-19. Валиден е само на територията на България за 3 месеца.

# 113
Май месец ще пътувам към щатите, взела съм билета и очаквам дългото пътуване.. Имам две прикачвания, в Мюнхин едното и после в Сан Франциско второто.. та притеснението ми е относно багажа .. не знам дали по време на прикачванията ще трябва да го търся и чекирам..да не взема да остана без багаж накрая..
PS: за първи път пътувам със самолет.

# 114
  • Софето
Май месец ще пътувам към щатите, взела съм билета и очаквам дългото пътуване.. Имам две прикачвания, в Мюнхин едното и после в Сан Франциско второто.. та притеснението ми е относно багажа .. не знам дали по време на прикачванията ще трябва да го търся и чекирам..да не взема да остана без багаж накрая..
PS: за първи път пътувам със самолет.
В Сан Франциско ще трябва да си вземете багажа, ще минете през имиграционните власти и ще си чекирате багажа за последния полет.

# 115
Багажа си го взимате в Сан Франциско, минавате границата за един-два часа и после го чекирате за вътрешния полет. Страшно бавно се минава границата, имайте го предвид. Ако закъснеете за полета ще ви намерят място за друг.

# 116
Багажа си го взимате в Сан Франциско, минавате границата за един-два часа и после го чекирате за вътрешния полет. Страшно бавно се минава границата, имайте го предвид. Ако закъснеете за полета ще ви намерят място за друг.

Благодаря за инфото, имам 3 часа до полета, надявам се да стигнат.
Ако ли не, ще се оплача на някоe гише и да ми намерят нов полет до Портланд Grinning

# 117
  • Ню Йорк
Ако се пътува с виза (независимо от вида и), ЗАДЪЖИТЕЛНО трябва ваксина за влизане в САЩ + тест, направен не по-рано от 24 часа преди полета.

# 118
  • София
Момичета, някой скоро да е получавал дата за интервю? ( за туристическа виза, нищо особено). От 1 месец вече проверявам почти всеки ден, всеки път ми излиза " В момента няма свободно място за запис за интервю"..

# 119
Не. От консулската служба ми отговориха, че може и да отворят нови, но не могат да кажат кога. Говорих и с няколко посреднически фирми, имат списъци с по 50 чакащи, защото е имало малко отпуснати часове за март и април - по 15 на ден (нямам идея по колко е иначе).

Общи условия

Активация на акаунт