Туристическа виза за САЩ /Тема 3/

• 40 617
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,

Благодаря за предишните отговори. Сега имам въпрос към насрочването на интервю website. Във молбата дс 160 на въпроса home и mailing address са същите, но сега като запазвам час има две секции където се пита отново mailing address  и къде да бъде достсвен паспорта и така като чета и на двете места ли трябва да сложа адреса на куриерската фирма, или: във mailing address секцията слагам адреса които сложих в молбата дс 160? Също така на секцията Family details/ members пише 0, тъй като един човек кандидатства не трябва ли цифрата да е 1?

Относно адреса - аз съм писала адреса, на който живея навсякъде, включително и къде да ми бъдат доставени визите - до адрес, по лична карта.

Относно втория Ви въпрос - при мен на  Family details/ members пише 1, тъй като кандидатствам заедно със сина ми, тоест правилно Ви е отразено, щом сте сам/сама.

chocolate-girl, а сигурна ли сте, че проверявате с правилния код? Защото аз се бях заблудила и проверявах с номера на платежната разписка от Изипей, а не кодът с който отидох в Изипей.
Абсолютно да - CGI кода, който е на баркода на вносната бележка.
 Както казах и преди съм кандидатствала , но кода ти го даваха от банката ( тогава беше ДСК ) .
В този ред на мисли да попитам ...има ли друг с този проблем ?
Както казах днес по телефона ми казаха че "имат проблем с таксите " и да проверявам периодично . Служителката беше много тросната. Думите й бяха :  " не мога да ви кажа дали в 1 или в 4 часа ще се оправи, проверявайте периодично" ...да но аз проверявам 4ти ден вече ...

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 00:43 от chocolate-girl

# 91
Здравейте,

Благодаря за предишните отговори. Сега имам въпрос към насрочването на интервю website. Във молбата дс 160 на въпроса home и mailing address са същите, но сега като запазвам час има две секции където се пита отново mailing address  и къде да бъде достсвен паспорта и така като чета и на двете места ли трябва да сложа адреса на куриерската фирма, или: във mailing address секцията слагам адреса които сложих в молбата дс 160? Също така на секцията Family details/ members пише 0, тъй като един човек кандидатства не трябва ли цифрата да е 1?

Относно адреса - аз съм писала адреса, на който живея навсякъде, включително и къде да ми бъдат доставени визите - до адрес, по лична карта.

Относно втория Ви въпрос - при мен на  Family details/ members пише 1, тъй като кандидатствам заедно със сина ми, тоест правилно Ви е отразено, щом сте сам/сама.

chocolate-girl, а сигурна ли сте, че проверявате с правилния код? Защото аз се бях заблудила и проверявах с номера на платежната разписка от Изипей, а не кодът с който отидох в Изипей.
Абсолютно да - CGI кода, който е на баркода на вносната бележка.
 Както казах и преди съм кандидатствала , но кода ти го даваха от банката ( тогава беше ДСК ) .
В този ред на мисли да попитам ...има ли друг с този проблем ?
Както казах днес по телефона ми казаха че "имат проблем с таксите " и да проверявам периодично . Служителката беше много тросната. Думите й бяха :  " не мога да ви кажа дали в 1 или в 4 часа ще се оправи, проверявайте периодично" ...да но аз проверявам 4ти ден вече ...
И при мене е така, говорят с недомлъвки, всеки ден уж оправят проблема. Супер унизително е цялата ситуация.

# 92
  • софия
Това с плащането в изипей ново ли е? Преди май можеше само в банката, с която работят.

# 93
Това с плащането в изипей ново ли е? Преди май можеше само в банката, с която работят.
От колцентъра ми казаха, че само през изипей може, не през банка.
А знаете ли как стои въпросът със свидетелството за съдимост? Разбрах, че трябва да се извади и да пише да послужи пред посолството. А с каква давност е? Сега извадено, колко време важи?

# 94
  • София
Май е ново това с Изипей, но не знам от кога, вече не може по банков път.

lisko3, за имигрантска виза ли питате?
За туристическа няма изискване за свидетелство за съдимост.

# 95
  • софия
Явно кандидатствате за виза различна от В1/В2. Свидетелствата за съдимост са валидни 6 месеца от издаването им.

# 96
Явно е ново, да. И очевидно не работи добре.
Снощи говорих с приятелка от Вегас и понеже скоро ще ражда родителите на мъжа й са кандидатствали за визи миналия месец, но през агенция. Всичко е отнело 2 седмици . От подаването на документите до интервюто и взимането на виза .
На мен 5 дена само плащането не може да ми отчете ...

# 97
  • София
Явно през агенция ги уреждат бързичко, но какво ли се плаща на тази агенция.. на мен ми отне 2 месеца, следобяд ще ходя за паспортите, но ако не бях прочела за датите за интервюта тук.. сигурно още щях да си чакам.
Явно към кърменето ще добавя и визите Simple Smile

chocolate-girl, това е ужасно. Стискам палци скоро да реагира системата и ако звъните пак да случите на по-съдействащ служител.

# 98
Явно през агенция ги уреждат бързичко, но какво ли се плаща на тази агенция.. на мен ми отне 2 месеца, следобяд ще ходя за паспортите, но ако не бях прочела за датите за интервюта тук.. сигурно още щях да си чакам.
Явно към кърменето ще добавя и визите Simple Smile

chocolate-girl, това е ужасно. Стискам палци скоро да реагира системата и ако звъните пак да случите на по-съдействащ служител.
Явно да, което не говори добре за посолството . Мога да питам , но за мен вече е късно за агенция.
Миналата година през ноември гражданства на децата изкарвахме - всичко стана за малко повече от  месец- от насрочването на интервю, самото интервю до получаването на паспортите в къщи( които се правят в щатите ).

# 99
Сънчо, raheema, за В1 виза кандидатствам, бизнес. Супер, ако няма да ми трябва свидетелство.
По темата за фирмите - имате ли положителен опит или мнение за някоя конкретна? Явно няма да успея да пътувам до 20 март, защото системата още не е ок, но поне да не се занимавам аз, че си скъсах нервите вече от напрежение.

# 100
# 101
Точно с тази са кандидатствали родителите на мъжа моята приятелка

# 102
  • Down south
Ние ще пътуваме по време на пролетната ваканция за Флорида, билети взех през януари от Луфтханза, при тях бяха най-добри цените с багаж. Преди 3-4 седмици, имаха много хубави оферти за полети до САЩ за март, април и май, цените бяха от 300-500€ с багаж двупосочни.
Към днешна дата,
звучи невероятно.
Приятно изкарване на ваканцията

# 103
  • София
Благодаря за отговорите за семейното интервю, при регистрирането на профила за прави.
Някъде бях мернала, че не допускат хора в посолството, ако са били в чужбина в последните 14 дни, но не намирам никъде на сайта такава информация. Имате ли представа дали е валидно или е било старо условие в епидемията?
Надявам се, че са се оправили проблемите с платежната бележка, при тези които ги имаха - аз вчера платих и днес вече се регистрира номерът.

# 104
  • София
Не е валидно това за връщането от чужбина, гледат само за зелен сертификат.
Но мен ми излезе в разпечатката на заявката за интервю и де бях ошашкала, но ми казаха, че това е стара информация и важи само сертификат ( върнах се седмица преди интервюто от чужбина).

Моята виза е за 10 години, не знам колко ще е на децата..нещо пропуснах, че трябва актове за раждане и пълномощно за паспортите на останалите трима, да нося..

Очаквах пратката да е една, нали.профилът е моят с данни за останалите..
Ама кой няма акъл има крака.

Общи условия

Активация на акаунт