Туристическа виза за САЩ /Тема 3/

• 40 611
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
  • София
*MALENA, за Бостън, живот и здраве, но още не знам кога..
бълтавя се с тия билети.. към turkish съм се насочила, ама то пак все едно купувам на нискотарифна - па места, багажи, застраховки.. натоварва ме нещо това.
Всички вече се изтарикатиха и продават даже за междуконтинентални полети тарифи без багаж и искат доплащане за всичко.
Търкиш ги гледах за друга посока в Щатите, но пристигет все вечерта, което не ме кефи, а и цените им доста високи са станали.
Можеш да погледнеш и KLM- поне за моето търсене дават най-ниска цена и времетраене от София.

За визите - моя приятелка беше миналата седмица със запазен час преди повече от месец. Имало е много хора.
На някои са дали 10-годишни визи, на други виза само за месец.

# 76
за съжаление навлизането на нискотарифните свали качеството/количеството на услугите на другите...
търкиш май още си бяха с включен багаж, и избор на места. Ако няма избор, все ще сте заедно, това нарочно разделяне само най-долните скъперници го правят.
В гугъл флайтс като търсиш, показва за всяка компания с иконки какъв багаж е включен

# 77
  • софия
Аз пътувам основно с Търкиш, много са ми удобни полетите им. Никога не съм имала голям престой, летището в Истанбул е супер - лесно, удобно, включен е багаж, за бизнес класата да не говорим Smile

За първи път чувам за виза за 1 месец. Може би, ако е по работа е ок.

# 78

Хората чакат по 2 месеца да си запишат час, вие искате моментално да стане, че и да пътувате. Преди 3 г. може би щяхте да успеете, но сега изглежда нереалистично.

Вие така ми се карате, все едно аз съм поискала да е такава ситуацията и да трябва за 2 седмици да направя чудеса от храброст. Ако става на въпрос аз в Щатите и като турист не бих отишла, но обстоятелства го налагат.

Ето за инфо и за да е полезно и за други какво ми отговориха от консулския отдел:

Относно платената такса – има проблем, който очевидно все още не е решен. Проблемът не е при нас (в Department of State), а е системен и се надяваме скоро да бъде разрешен и да може да видите таксата в системата.

Относно процедурата за ускорено интервю – за да може да кандидатствате по нея, трябва да имате вече запазен час за интервю, който да не Ви устройва, и да искате да промените с по-ранен. Тъй като в момента свободни часове за интервю няма до края на месец април и Вие не може да си запазите час, по тази процедура не може да кандидатствате.  

Както споменахме, в момента всички места за интервю за заети до края на месец април. Възможно е да отворим допълнително, но не можем да Ви отговорим дали и кога това би станало. Съветваме кандидатите за виза във Вашата ситуация да проверяват за свободни места от техните профили.

Успех на всички!

# 79
  • Milano

Всички вече се изтарикатиха и продават даже за междуконтинентални полети тарифи без багаж и искат доплащане за всичко.

С Емирейтс дори с най-ниската тарифа е включен багаж 23кг и можеш да избереш място с някои изключения. Преди бяха 2 багажа, сега е един.

# 80
С турците има два куфара включени и не се циганят на ръчния колко точно тежи.
Луфтханза са пуснали економи лайт, само с ръчен багаж 8кг.
И аз съм на вълна билети в момента и се нагледах на цени....

# 81
  • Софето
Ние ще пътуваме по време на пролетната ваканция за Флорида, билети взех през януари от Луфтханза, при тях бяха най-добри цените с багаж. Преди 3-4 седмици, имаха много хубави оферти за полети до САЩ за март, април и май, цените бяха от 300-500€ с багаж двупосочни.

# 82
  • Бургас
При мене има друг проблем. Плащането през изипей не се е отразило в системата им вече над 24 часа. От кол центъра казаха, че има и други такива случаи и че системата щяла да се оправи след 18 ч., защото имало проблем, но до вечерта не беше налична информация за отчетено плащане.
Аз кандидатствам за спешно пътуване на 20 март. Знаете ли дали има отделни слотове за спешни интервюта или не? И това с таксите случвало ли се е на някого от вас?

И при мен имаше забавяне, но го отдадох на това, че платих таксата в Изипей в събота /а и тук в темата ме успокоиха, че може да е от това/. Плащането се отрази чак във вторник. Също им бях писала, но те се забавиха доста, а през това време излезе плащането, та ми бяха отговорили, че в тяхната система фигурира плащане.

# 83
Турците дават безплатно даже два чекирани багажа и на евтините тарифи  или са без аналог.
Места не, но не разделят.
От САЩ към България лятно време особено,  винаги цените са около 1000 долара от години.
На фона на вътрешните им полети и цени, не ги виждам много скъпи.

# 84
  • София
Здравейте, имам въпрос към успелите да запазят час за интервю за семейство - ще бъдем трима със съпруга ми и сина ми (15 г). Три отделни часа ли трябва да запазя и през три отделни профила ли? При това бързо изчерпване на часовете възможно ли е да не успея да запазя интервю за тримата на една и съща дата? Благодаря ви за информацията!

# 85
  • София
queenmabb, не, само един.
Вече не помня и аз как точно стана, но ги обвързах с един час за интервю.
В един момент си изкарах акъла, че сигурно е трябвало обвързани по някакъв начин DS-160 да направя, но не беше така.

И всъщност, когато получих потвърждението там пишеше:
Брой на кандидатите:   4      

А в профила ми излиза така:
Информация за членове на семейството
Участници: 3

Така и не разбрах дали са 3, защото съм аз плюс трима или защото синковецът няма 14, но може би по-скоро първото.

# 86
  • Бургас
Здравейте, имам въпрос към успелите да запазят час за интервю за семейство - ще бъдем трима със съпруга ми и сина ми (15 г). Три отделни часа ли трябва да запазя и през три отделни профила ли? При това бързо изчерпване на часовете възможно ли е да не успея да запазя интервю за тримата на една и съща дата? Благодаря ви за информацията!

Аз кандидатствам за виза В2 със сина ми /на 19год./, попълнихме две апликации DS-160, но когато се регистрирах в страницата за кандидатстване за интервю, на стъпка 6 има това:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
"Стъпка 6: Моля, натиснете бутона "Добави Зависим", ако член на вашето семейството (включително дете) или друг кандидат, ще кандидатства заедно с Вас за виза."
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

След това можеш да добавиш и още членове. От там нататък дебнеш само за един час за интервю Laughing

# 87
Здравейте,

Благодаря за предишните отговори. Сега имам въпрос към насрочването на интервю website. Във молбата дс 160 на въпроса home и mailing address са същите, но сега като запазвам час има две секции където се пита отново mailing address  и къде да бъде достсвен паспорта и така като чета и на двете места ли трябва да сложа адреса на куриерската фирма, или: във mailing address секцията слагам адреса които сложих в молбата дс 160? Също така на секцията Family details/ members пише 0, тъй като един човек кандидатства не трябва ли цифрата да е 1?

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 17:07 от Fastethhh

# 88
Здравейте,
Включвам се и аз в чакащите за интервю.
Платих си интервюто на 07.02 и до днес в системата ми изписва ,че "няма информация за плащане към консулския отдел" . Писах им - не ми отговориха. Днес звънях и едва ли не ми се скараха , а отговора беше страхотен " имаме проблем с таксите" , но какъв е , кога ще се разреши, ще бъдем ли осведомени по някакъв начин няма информация.
Сега чак разбрах, че всички чакате , и това да се запише час е почти равносилно като да спечелиш от тотото. 
Реално аз се обадих заради самото плащане , да проверя дали има проблем с него, а не за да давам зорове и т.н.
Аз проблем с интервюто кога ще е нямам, тъй като с мъжа ми и децата планираме чак есента да пътуваме , но само на мен ли ми се струва  неадекватна цялата тази работа със сайта им и това да трябва да дебнеш накакви дати седмици или месеци наред ? И ако имаш късмет евентуално да се запишеш за интервю.
Не съм ядосана или нещо...просто съм кандидатствала и преди и нещата бяха коренно различни . Това в момента ми се струва пълен абсурд 😕

# 89
  • Бургас
Здравейте,

Благодаря за предишните отговори. Сега имам въпрос към насрочването на интервю website. Във молбата дс 160 на въпроса home и mailing address са същите, но сега като запазвам час има две секции където се пита отново mailing address  и къде да бъде достсвен паспорта и така като чета и на двете места ли трябва да сложа адреса на куриерската фирма, или: във mailing address секцията слагам адреса които сложих в молбата дс 160? Също така на секцията Family details/ members пише 0, тъй като един човек кандидатства не трябва ли цифрата да е 1?

Относно адреса - аз съм писала адреса, на който живея навсякъде, включително и къде да ми бъдат доставени визите - до адрес, по лична карта.

Относно втория Ви въпрос - при мен на  Family details/ members пише 1, тъй като кандидатствам заедно със сина ми, тоест правилно Ви е отразено, щом сте сам/сама.

chocolate-girl, а сигурна ли сте, че проверявате с правилния код? Защото аз се бях заблудила и проверявах с номера на платежната разписка от Изипей, а не кодът с който отидох в Изипей.

Общи условия

Активация на акаунт