Туристическа виза за САЩ /Тема 3/

• 41 520
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Здравейте, обмислям пътуване началото на юни - с 10год. туристическа виза съм
има ли промени в ковид рестрикциите:
1. трябва ми ваксинация
2. за влизане в САЩ - тест от деня преди пътуването и попълване на някаква атестационна форма
3. за пътуване обратно до БГ ще ми трябва ли пак тест
смятам да пътувам през Истанбул, турците май вече никакви тестове не изисквали

# 151
  • София
bur02, 2 страници назад коментирахме това с ваксините и тестовете и кой къде какво и как прочел и разтълкувал.., но може би някой скоро прибрал се ще даде най-точна информация.
Но то и до юни всичко може да се промени, така че може би следете на Външно или на Американския център за превенция.

# 152
Цитат
Единственото по-особено нещо е, че ме накараха да продължа интервюто на английски без да ме питат дали го говоря. Това направиха и с още една жена преди мен. Други не ги караха.
Интересно. Мислите ли, че това е допринесло за десетгодишната виза.
Има ли, към днешна дата въпрос в документите, който засяга този аспект? В противен случай, как биха накарали някой да продължи на английски.

Какво мисля аз няма голямо значение. Факт е, че при мен се случи така и го споделям тук. Да се има предвид, когато се отива на  интервю. Не знам тяхната мотивация каква е, но консулката  просто каза, а сега ще продължим на английски. И продължихме. Предполагам, че човек може и да откаже в такава ситуация.

# 153
Здравейте, обмислям пътуване началото на юни - с 10год. туристическа виза съм
има ли промени в ковид рестрикциите:
1. трябва ми ваксинация
2. за влизане в САЩ - тест от деня преди пътуването и попълване на някаква атестационна форма
3. за пътуване обратно до БГ ще ми трябва ли пак тест
смятам да пътувам през Истанбул, турците май вече никакви тестове не изисквали

Това е, да. Специално американците много рядко променяха изискванията, 3-4 пъти за две години

# 154
  • Бургас
Да, не се надявам до юни да отменят тестовете, за изискванията за влизане в САЩ ще следя дали нещо ще променят, ама  за обратното пътуване до България къде да прочета има ли изискване за тест

# 155
ей тука за България
https://coronavirus.bg/
по-надолу има бутонче "завръщам се в България"
https://coronavirus.bg/bg/1217
едно търсена в гугъл винаги ще ви даде резултат, дори да забравите линковете

# 156
  • Бургас
много благодаря, май за връщането поне няма да ми трябва тест

# 157
Не съм писала тук,  но съм следила темата. Похвалвам се с десетгодишна виза и аз. Чаках една седмица да се отвори дата за интервю, проверявах всеки ден по няколко пъти. След това чаках един месец за самото интервю. На място ми отне три часа чакане, проверки и т.н.  Въпросите, които ми задаваха ясно ми показаха, че те не проверяват информацията, която хората подават. Слушах и хората преди мен какво ги питат и съм почти сигурна, че не проверяват. Снемат отпечатъци и от двете ръце преди да започне интервюто и мисля, че това е основното нещо, което реално проверяват - дали присъствате в тяхната база данни с някакви криминални прояви.
Цялата работа отне два месеца при мен.
Дано това да помогне на някой.

Здравейте! Кога си запазихте часа за интервю, аз чакам,вече месец и няма дати...?

# 158
Здравейте! Колко време,чакахте за интервю, аз чакам от 20 Февруари и нищо...?

# 159
  • София
Категорично не съм съгласна. Нашето интервю беше на български и имаме 10г виза.
Хахахах и с какво не си съгласна, че при мен е било така ли?
Моят интервюиращ не знаеше български език. Каза ни на английски език, че ще извика преводач или на съседното, ако не знаем.

Това не означава, че на български нямаше да получим 10-годишни визи, но е съвсем нормално възрастните хора да не знаят. То и да знаят, не им дават заради незаконнопребиващите им деца, а не заради език.

За мен беше доста тъжно това преживяване, хора плачеха, жена им се молеше, че никога не си е виждала внуците. Но като са решили, че няма да дадат, не дават.

# 160

Аз започнах процеса в края на януари и в първата седмица на февруари се отвориха дати. Записах се за средата на март, това беше най-ранната възможност. Имаше часове до средата на април. Проверявала съм всеки ден сутрин, обед и вечер. Отвориха се сутрин, но не знам дали това е правило, просто споделям при мен как е станало.
Ще се отворят часове, търпение само да има и самото интервю минава лесно, ако сте за туризъм, а не при роднини.

И аз като Ния останах с впечатление, че най-дълго  и подробно разпитват хора с роднини в САЩ. Питаха ги кой друг от родата им е посещавал въпросния роднина. Едно момче се обясняваше, че има братовчед, но няма да спи у тях, че ще ходи на друго място, но те само за братовчеда го въртяха. Доста е унизително това нещо и тези визи вече е време да отпаднат - от кога се говори и нищо.....

# 161
Аз също чакам от 23 февруари и проверявам по 3-4 пъти на ден и нищо

# 162

Аз започнах процеса в края на януари и в първата седмица на февруари се отвориха дати. Записах се за средата на март, това беше най-ранната възможност. Имаше часове до средата на април. Проверявала съм всеки ден сутрин, обед и вечер. Отвориха се сутрин, но не знам дали това е правило, просто споделям при мен как е станало.
Ще се отворят часове, търпение само да има и самото интервю минава лесно, ако сте за туризъм, а не при роднини.

И аз като Ния останах с впечатление, че най-дълго  и подробно разпитват хора с роднини в САЩ. Питаха ги кой друг от родата им е посещавал въпросния роднина. Едно момче се обясняваше, че има братовчед, но няма да спи у тях, че ще ходи на друго място, но те само за братовчеда го въртяха. Доста е унизително това нещо и тези визи вече е време да отпаднат - от кога се говори и нищо.....
Благодаря! Да за туристическа виза съм, нямам роднини там! Искам да си направя екскурзия с приятели! Ще чакам, аз се надявам да пътувам в края на лятото,имам време..

# 163
  • София
Здравейте,  моля, един оперативен въпрос към ходилите на интервю - пише, че не може да се влиза с телефон. А как си показваш сертификата за ваксинация, на хартия ли трябва се носи/разпечата?
Много благодаря!

# 164
  • Sofia
Здравейте,  моля, един оперативен въпрос към ходилите на интервю - пише, че не може да се влиза с телефон. А как си показваш сертификата за ваксинация, на хартия ли трябва се носи/разпечата?
Много благодаря!
Показваш го на вратата преди да ти вземат телефона

Общи условия

Активация на акаунт