Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 439
  • 773
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ти за инфото😊[/b]
Здравейте и аз съм с ниска плацента от една седмица насам, също така с тъпи болки ниско долу при условие, че приемам 3 × 2 ношпа, магнерот и утрогестан 2×3 вагинално и аз се притеснявам но може би е нормално.На 04.02 бях на ФМ и всичко беше наред, след седмица получих леко зацапване от което се оказа , че имам леко отлепване на плацента, а при изписване ме погледна доктора на видеозон и ми каза,че имам ниска плацента. В 15 седмица съм.
Момичета искам да попитам някоя от вас имала е болки?Усещам една болки и едно напрежение,на моменти го имам и във влагалището.Рядко имам втвърдяване на корема,но тия болки ме притесняват.Много страни усещания.В 16 седмица съм. В четвъртък съм на консултация и ще питам. С първата бременост нямах такива усещания. С ниска плацента съм ако има значение! Пия нож па при дискомфорт. Тия болки ги имам от седмица и не са всеки ден,а през ден,два. Ще се радвам ако някое момиче сподели ако е имала сходен пробле.

От 14-15 седмица имам такива болки. АГ каза, че са напълно нормални, тъй като матката продължава да расте. Не се притеснявайте Simple Smile
Аз ги имам най-често като ходя бързо или се изправя рязко.

# 181
Дъщеря ми е с алергия към всички цъфтящи полени и сме на алергени които и ги бием вече втора година.За хомеопатия не ни е казала алерголожката.

Момичета ,някоя от вас със сенна хрема и въобще алергии ? Какво приемате ? Ходих на алерголог ,предиса ми в краен случай Кларитин ,от сега ме почна тази година както аз я наричам “пролетна алергия” ,не знам какво ще правя до края .
Имате ли идея какви хомеопатични лекарства за алергия могат да се приемат ?
[/quote]

# 182
Кларитин е доста силен, не бих го пила ако съм бременна... Може би пробвайте с някакви капки
Синулан или от бебешките морска вода.
Момичета ,някоя от вас със сенна хрема и въобще алергии ? Какво приемате ? Ходих на алерголог ,предиса ми в краен случай Кларитин ,от сега ме почна тази година както аз я наричам “пролетна алергия” ,не знам какво ще правя до края .

# 183

Аз, но нищо не приемам в момента. Бременна не бих. Чувала съм, че има подходящи, но нищо не мога да препоръчам. Може би е добре да обсъдите първо с АГ преди да приемате медикаменти.

# 184
Аз съм с алергии и хипосенсибилизация към акари с изчистен препарат (не с инжекции) , започнала 3 месеца преди забременявато. Алергологът ми обясни, че не може да се започне терапия по време на бременност, но няма проблем да се продължи, ако си я започнала преди това. 'Пролетна алергия' звучи като термин от народното творчество. Аз лично не съм чувала лекар да се изразява така. Сенна хрема или алергичен ринит не се причинява само и единствено от цъфтящи, хвърчащи полени. Алергия към домашен прах може да има същото отражение, както и непоносимост към мляко или пък соев сос. По време на бременност може да придобиеш нови или да ти отшумят стари алергии. С предната бременност на мен ми отшумя алергията към мухъл, но пък ми се появиха хранителни непоносимости. Каква терапия си прилагала за алергиите преди, какво са показвали тестовете преди, направи ли сега нови тестове? Пускала ли си микробиология на носен секрет, еозинофилите в норма ли са? Абсолютният екзистенц-минимум е това да провериш. В крайна сметка може да не е алергия, а бактерия в носа, което минава за 3-5 дни. Освен това, ако излязат дори и гранични показатели на тестовете за хранителни непоносимости, ще трябва да ги ограничиш през третия триместър, за да се намали шанса да се прехвърли към бебето. А лекарствата тип Кларитин и спрейчета тушират симптома, не лекуват проблема. Единственото лечение на алергии е имунотерапията.
Според мен трябва да започнеш с намирането на добър алерголог и започване на хипосенсибилизация след раждането. Не може да се предвиди как ще отговори точно твоето тяло. При мен вече минаха 13 години от края на хипосенсибилизацията към най-различни полени и все още не се е реактивирала тази алергия. За сметка на това алергията ми към мухъл се завърна на 5-тата година. Ако реално си с алергия към полени, това е супер, вече вкараха в България препарат тип РНК-ваксина с три дози за клинично проучване. За 3 месеца можеш да си решиш проблема за цял живот.

# 185
Здравейте момичета. Ще започвам прием на фолиева киселина и се колебая между Фолацид мета, и Неофолик мета. Кое бихте ми препоръчали?

# 186
На мен доктора ми препоръча Неофолик мета като добър продукт Simple Smile

# 187
И на мен ми казаха Неофолик мета, но тъй като пия и Елевит витамини лекаря каза, че мога да спра Неофолик.

# 188
Здравейте ,момичета. От няколко дни имах леко зацапване(кърваво) в секрета от носа,когато се духам. Днес се усещах някак по-хремава и сега като се издухах направо си беше светла кръв. Не ме боли главата,както при високото кръвно,нз какво се случи изведнъж.  Не мога да намеря инф за опасност при бебето,но мн се притесних. Чудя се ,дали да ходя в спешното. Случвало ли ви се е?

# 189
Напълно нормално е. При бременност капилярите в носа изтъняват, а количеството кръв в организма се увеличава. Случва се много често. На следващата консултация говорете с АГ, но смятам, че няма нужда да ходите до спешното.

Здравейте ,момичета. От няколко дни имах леко зацапване(кърваво) в секрета от носа,когато се духам. Днес се усещах някак по-хремава и сега като се издухах направо си беше светла кръв. Не ме боли главата,както при високото кръвно,нз какво се случи изведнъж.  Не мога да намеря инф за опасност при бебето,но мн се притесних. Чудя се ,дали да ходя в спешното. Случвало ли ви се е?

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 19:02 от Nova777

# 190
Благодаря за отговора ,другата седмица съм при него,ще се консултирам.

# 191
И аз имам тежка алергия. За.бременност пробвах хомеопатия и шуслерови соли , но без успех. Спях с отворена уста, закон имам и носно изкривява на преградата.
Сега съм малко по-добре.
П.с. на кой алерголог ходите. Чудя се да отида ли сега като нямам симптоми или да изчакам.

# 192
Здравейте изкам да попитам какво трябва да направя че хемоглобина ми е 97 а нормалното трябва да е 120/160 личната ми лекарка ми каза да отида в болница да раждам понеже термина ми е след две седмици а гинаколошката ми казва да пия хапчета за хемоглобина феро-фолгамма кой да послушам незнам кои е прав от двата лекаря.

# 193
Всеки организъм е различен, но аз бях в същата ситуация..цяла бременност Ок и в края на 8-ми месец хемоглобина ми стана 95.
Изписаха ми желязо. Пих 6-7 дни. Направих хидронефроза(задържане на вода в бъбрека). Ужасни болки...мина ми за три дни. Явно желязото не е моето нещо. Спрях го и си родих с гелаглобин 99.
След раждането беше 74. Не пия желязо, само чай от коприва и много ядки. Вдига се бавно. Ако не се чувствате добре пийте желязо..може да не ви се отрази зле.

# 194
Здравейте изкам да попитам какво трябва да направя че хемоглобина ми е 97 а нормалното трябва да е 120/160 личната ми лекарка ми каза да отида в болница да раждам понеже термина ми е след две седмици а гинаколошката ми казва да пия хапчета за хемоглобина феро-фолгамма кой да послушам незнам кои е прав от двата лекаря.
След консултация с хематолог по други причини коментирахме и хемоглобина. Според него, в деветия месец е нормално да има лек дефицит и да се развие лека анемия ( моите резултати варират между 100-110). Опасни са много по-ниски стойности. За да не пада повече или да се задържи на това ниво, на мен ми изписаха желязо (тот'ема) 20 ампули в месеца. Аз пия по 25. Малко на моя глава, но при мен се задържа хемоглобина.
Нормално е в края на бременността организма да е изтощен и дори добавките вече трудно действат.
Така, че си пий феро-фолгамата и, ако си се нагласила да раждаш нормално, си изчакай момента спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт