Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 438
  • 773
  •   1
Отговори
# 165
В Пловдив има много комисии. Най-евтината, която аз успях да намеря, е в МЦ Хипократ. Там издават болничен безплатно, ако имаш направление, а ако си без направление беше 15 или 16лв.(не помня точно, защото винаги съм била с направление).
Ходила съм и 10 дни след изтичане на болничния и не е имало проблем.
Бременните сме освободени от потребителска такса (2,90лв.).

В ДКЦ на Васил Априлов също нищо не се плаща, ако имаш всички документи. Информативно споменавам само. Simple Smile Мен лично не ме устройва да плащам за болничен при положение, че съм осигурено лице и имам право на направления и т.н., защото и на мен ми искаха 100 лева, където ми се водят ЖК.

# 166
Така е, но там чакането е мнооооого. И е в коридор, пълен с болни хора. Да не говорим, че е на третия етаж, а при мен качването по стълби вече е много трудно Simple Smile
В Хипократ пращах ММ, аз ходих само веднъж. Работят до към 18:00ч.

В Пловдив има много комисии. Най-евтината, която аз успях да намеря, е в МЦ Хипократ. Там издават болничен безплатно, ако имаш направление, а ако си без направление беше 15 или 16лв.(не помня точно, защото винаги съм била с направление).
Ходила съм и 10 дни след изтичане на болничния и не е имало проблем.
Бременните сме освободени от потребителска такса (2,90лв.).

В ДКЦ на Васил Априлов също нищо не се плаща, ако имаш всички документи. Информативно споменавам само. Simple Smile Мен лично не ме устройва да плащам за болничен при положение, че съм осигурено лице и имам право на направления и т.н., защото и на мен ми искаха 100 лева, където ми се водят ЖК.

# 167
Благодаря ви за информацията, точно за Пловдив се интересувах. Значи и без да съм пациент на МЦ Хипократ мога да минавам комисия там, така ли? Предишната бременност не съм взимала и определено не съм наясно.

# 168
  • Пловдив
Много полезна имформация за Хипократ, Пловдив, благодаря 🙂 Аз също не съм много на ти с болничните. Вчера говорих с АГ-то ми, който изражда в Селена, дали мога да си ги взимам от други място, защото в Селената комисията, 100 лв на месец доста ми се виждат. Той каза, че няма никакъв проблем и ще ме насочи към някое ДКЦ (ставаше дума за района на Смирненски), въпреки че аз живея в Гагарин 🙂

# 169
Момичета аз не съм от Пловдив но живея достатъчно дълго време мисълта ми е така че ако ми се наложи да поискам болничен дали от гинеколога или от ЛЛ трябва да се вземе

# 170
Момичета, в момента съм в болничен /частна болница/, тряба да си взема нов, като вече съм в нова болница /смених я/. В същото време имам след 35 дни платен отпуск. Мислите ли, че би било проблем да взема сега платен отпуск, а когато свърши да си пусна отново болничен в новата клиника? Дали ще има проблем с подобно прекъсване?
Благодаря предварително!

# 171
  • София

Някой ползвал ли е този Витамин Д по време на бременност?

# 172
Момичета, в момента съм в болничен /частна болница/, тряба да си взема нов, като вече съм в нова болница /смених я/. В същото време имам след 35 дни платен отпуск. Мислите ли, че би било проблем да взема сега платен отпуск, а когато свърши да си пусна отново болничен в новата клиника? Дали ще има проблем с подобно прекъсване?
Благодаря предварително!

При мен цялата бременност така премина, аз си имах причини за болничен, но предпочетох да има прекъсване с отпуски, първо имах много отпуска, второ имаше увеличение на заплатите, коледни бонуси и т.н. което се отрази и на болничните. А и така не се налагаше да мисля дали ще ми стигнат тези 180 дни непрекъснат болничен.

# 173
Много благодаря! Simple Smile

# 174
Здравейте, дами!
Бях бременна с близнаци, но поради установено увреждане на единия плод се подложих на ембриоредукция. След процедурата ми беше поставен Резонатив 625 IU/ml човешки анти-D имуноглобулин. Днес получих резултата от изследване на АлоЕритроантитела (вкл. Rh), който се оказа - положителен.
Ще съм ви изключително благодарна ако някоя може да даде мнение относно изследванито и съответно положителния резултат. Имам ли повод за притеснение?  Не успях да се свържа с гинеколога, който ми следи бременността.. и реших да питам тук.

# 175
Здравейте и аз съм с ниска плацента от една седмица насам, също така с тъпи болки ниско долу при условие, че приемам 3 × 2 ношпа, магнерот и утрогестан 2×3 вагинално и аз се притеснявам но може би е нормално.На 04.02 бях на ФМ и всичко беше наред, след седмица получих леко зацапване от което се оказа , че имам леко отлепване на плацента, а при изписване ме погледна доктора на видеозон и ми каза,че имам ниска плацента. В 15 седмица съм.
Момичета искам да попитам някоя от вас имала е болки?Усещам една болки и едно напрежение,на моменти го имам и във влагалището.Рядко имам втвърдяване на корема,но тия болки ме притесняват.Много страни усещания.В 16 седмица съм. В четвъртък съм на консултация и ще питам. С първата бременост нямах такива усещания. С ниска плацента съм ако има значение! Пия нож па при дискомфорт. Тия болки ги имам от седмица и не са всеки ден,а през ден,два. Ще се радвам ако някое момиче сподели ако е имала сходен пробле.

# 176
Здравейте и аз съм с ниска плацента от една седмица насам, също така с тъпи болки ниско долу при условие, че приемам 3 × 2 ношпа, магнерот и утрогестан 2×3 вагинално и аз се притеснявам но може би е нормално.На 04.02 бях на ФМ и всичко беше наред, след седмица получих леко зацапване от което се оказа , че имам леко отлепване на плацента, а при изписване ме погледна доктора на видеозон и ми каза,че имам ниска плацента. В 15 седмица съм.
Момичета искам да попитам някоя от вас имала е болки?Усещам една болки и едно напрежение,на моменти го имам и във влагалището.Рядко имам втвърдяване на корема,но тия болки ме притесняват.Много страни усещания.В 16 седмица съм. В четвъртък съм на консултация и ще питам. С първата бременост нямах такива усещания. С ниска плацента съм ако има значение! Пия нож па при дискомфорт. Тия болки ги имам от седмица и не са всеки ден,а през ден,два. Ще се радвам ако някое момиче сподели ако е имала сходен пробле.
Аз вчера бях на ранна фетална и докторката видя освен,че ми е предна ниска плацента имам комтракции. Каза ми че няма как да ми изпише чист магнезии,понеже съм в 15 седм и 3 дни и ми изписа Алеракт,всеки ден и нож па да го пия при нужда. Шийката е добре за сега,аз съм на циклогест 2х1,но ще мина на Утрогестан на 2х2 вагинално. Аз в началото при измерванията на БХС в 11 +сед плацентата беше висока,сега е ниска🤷♀,но контракциите(болките)ме притесняват.

# 177

От 14-15 седмица имам такива болки. АГ каза, че са напълно нормални, тъй като матката продължава да расте. Не се притеснявайте Simple Smile
Аз ги имам най-често като ходя бързо или се изправя рязко.

# 178
Аз не съм била с ниска плацента, но контракции имах доста от рано, около 17-18та седмица.
За щастие, не водеха до скъсяване на шийката и   родих близо до термин.

# 179
Момичета ,някоя от вас със сенна хрема и въобще алергии ? Какво приемате ? Ходих на алерголог ,предиса ми в краен случай Кларитин ,от сега ме почна тази година както аз я наричам “пролетна алергия” ,не знам какво ще правя до края .
Имате ли идея какви хомеопатични лекарства за алергия могат да се приемат ?

Общи условия

Активация на акаунт