Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 477
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
Здравейте момичета. Ще започвам прием на фолиева киселина и се колебая между Фолацид мета, и Неофолик мета. Кое бихте ми препоръчали?

На мен ми препоръчаха Топ фолат, спрей, като по-добър вариант за усвояване на фолиевата киселина. Също съветвам да се ползва, нямам доверие на неофолик мета. Знам че масово се ползва, но предпочитам да следвам съвета на лекаря.

# 196
Здравейте момичета. Ще започвам прием на фолиева киселина и се колебая между Фолацид мета, и Неофолик мета. Кое бихте ми препоръчали?

На мен ми препоръчаха Топ фолат, спрей, като по-добър вариант за усвояване на фолиевата киселина. Също съветвам да се ползва, нямам доверие на неофолик мета. Знам че масово се ползва, но предпочитам да следвам съвета на лекаря.

Аз също пия Топ фолат, но хапчета. Това е по-добрата Квадрефолик формула на фолиева к-на, която е установено, че се приема на 100% от организма.

При другите варианти често се усвоява само частично, макар и метилирани, другото се набавя с храна. Или пък организма възприема по-добре органичното съединение на фолиева к-на. И се оказва, че въобще не е за другия вид. А досега сме пили от първия... Има много инфо в нета.

Докато Топ фолата е химична формула, която се приема добре и от двата типа хора.
И за да не е е реклама, слагам снимка и на други продукти с това качество.
Аз го научих по "трудния" начин.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 11:03 от palmi4kata

# 197
  • София
Здравейте, днес се събудих с болка в зъба, дали мога да пия парацетамол докато стане време за часа ми при зъболекаря? Ако да, колко таблетки могат да се приемат дневно и на какъв интервал? Приемам и други съвети за временно облекчаване на болката, благодаря.

# 198
Здравейте, днес се събудих с болка в зъба, дали мога да пия парацетамол докато стане време за часа ми при зъболекаря? Ако да, колко таблетки могат да се приемат дневно и на какъв интервал? Приемам и други съвети за временно облекчаване на болката, благодаря.
2-3 таблетки дневно. Жабурене с ракия/алкохол 20-30 сек.

# 199
  • Sofia
Жабурене с ракия/алкохол 20-30 сек.
Жабурене с алкохол позволено ли е по време на бременност?
Чудя се, защото и аз в момента съм с един възпален джоб на мъдрец и се чудя с какво да се жабуря. А водата за уста без алкохол за сега не ми помага.

# 200
В ранните седмици не е позволено. След 12 г.с. някои лекари позволяват, но мисля че не повече от два пъти дневно с вода за уста, не алкохол/ракия. Най-добре е зъболекарят да прецени, а АГ да одобри.

# 201
  • Sofia
Най-добре е зъболекарят да прецени, а АГ да одобри.
То и това е така, ама АГ от петък вечер не отговаря, а зъболекарят ми се е запънал да ми прави промивки и не иска да изпише антибиотик...
В същото време ме плаши, че ако инфекцията не се овладее единственото, което трябва да се направи е вадене на зъба с пълна упойка. А в моето състояние никой нямало да се навие.

# 202
Жабурене с ракия/алкохол става, но с много внимание да не се глътне.
Аз съм чувала за жабурене с тетра/смрадлика, пак без гълтане.

# 203
Няма какво да стане на бебето от жабурене с алкохол,когато има болка . Аз на Нова Година изпих една чаша шампанско . Имаше и др бременни,те пък по чаша вино. На Св Валентин 3-4 глътки червено вино…. Хора ,не съм умряла. Спокойно! От жабурене с алкохол еднократно или двукратно няма да настане апокалипсис.

# 204
Брин, вода за уста Елудрил няма ли да помогне? 🤔 На мен ми беше казал зъболекаря, че може с нея.

# 205
  • Пловдив
Няма какво да стане на бебето от жабурене с алкохол,когато има болка . Аз на Нова Година изпих една чаша шампанско . Имаше и др бременни,те пък по чаша вино. На Св Валентин 3-4 глътки червено вино…. Хора ,не съм умряла. Спокойно! От жабурене с алкохол еднократно или двукратно няма да настане апокалипсис.

И аз съм съгласна, не е нужно да се притесняваме толкова за две глътки алкохол, знам че модерните виждания отричат алкохола, но ако се касае за една-две глътки и рядко, не мисля че е проблем. Естествено ако тези глътки са всеки ден не е добре в този случай и аз бих се притеснила. Факт е че познавам и майки, които често пиеха по една малка бира, слава богу нищо няма на децата, но и това не препоръчвам.

# 206
  • Sofia
Брин, вода за уста Елудрил няма ли да помогне? 🤔 На мен ми беше казал зъболекаря, че може с нея.
В момента ползвам някакъв разреден Елудрил без алкохол. Не помага.
Днес ще питам зъболекаря дали мога да си използвам нормалния Елудрил, който е с алкохол и се ползва след операции. Преди само той ми помагаше.

# 207
Бира и вино по малко са позволени и през бременността. Шампанското е на винена основа. Аз говорех за ракия ( 40-45°), както и това, че алкохола във водата за уста е етил, метил или каквото е там, също високоградусов. От една глътка по грешка нищо няма да стане, но някои хора при жабурене не успяват да изплюят всичко и преглъщат някаква част, и ако жабуренето е често...
И аз съм жива след като празнувах Деня на любовта.
Задълбава се в някаква друга тема така.
Има много инфо в нета за това колко мл от какъв алкохол няма да навреди при консумация. Той обаче няма да помогне при зъбобол😊

# 208
  • Sofia
Има много инфо в нета за това колко мл от какъв алкохол няма да навреди при консумация. Той обаче няма да помогне при зъбобол😊
При bunnyhop e зъбобол. Но в моя случай не е, а става въпрос за инфектиран джоб. Тоест трябва да се овладее инфекция, което изисква и често жабурене, и аз вече не знам с какво.

# 209
В момента ползвам някакъв разреден Елудрил без алкохол. Не помага.
Днес ще питам зъболекаря дали мога да си използвам нормалния Елудрил, който е с алкохол и се ползва след операции. Преди само той ми помагаше.

Моята зъболекарка ми позволи тогава бях в 6-ти месец да се жабуря 5 дни с елудрил. Каза ми, че дъщеря й през двете бременности се е жабурила също, защото друго ефект нямало. Успокои ме, че не е опасно.

Общи условия

Активация на акаунт