Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 75

• 37 627
  • 773
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,

Бременна съм според  календара в 9г.с.,а според ехограф в 7с.+4 дни.

По коя от двете седмици трябва да се ориентирам за термина? Последна М започна на 26/12/21.

Здравей! При мен също има разминаване от няколко дни и за сега лекарката ми се води по реалния разстеж на бебето и съответно ми преизчисли термина. Иначе вероятно във времето ще си навакса Simple Smile))

# 316
Термин не се преизчислява. Смята се по последния МЦ и това, че има разминаване с ехографа значи, че бебето или изостава или напредва. Ако се коригира по реалния растеж на плода, как ще става ясно дали има изоставане например?

# 317
Термин не се преизчислява. Смята се по последния МЦ и това, че има разминаване с ехографа значи, че бебето или изостава или напредва. Ако се коригира по реалния растеж на плода, как ще става ясно дали има изоставане например?

Ами това, което ми обясниха е, че реалния растеж е водещ. Зависи много кога е била овулацията, аз например съм с късна овулация към 20ти ден, а стандатното изчисление е на 28 дневен цикъл. Вероятно много зависи от метода на работа на самия лекар.

# 318
Изобщо не означава, че бебето може да изостава, защото може да е късна овулация. Моята бременност е инвитро, но естествената ми овулация често беше на 20-ти, че дори и на 22 ден се е случвало, демек седмица след класическата овулация на 14-ти ден. Докторите имат други техники, по които разбират дали бебето изостава, напримерно като от преглед до преглед не е пораснало според стандартите за гестационната седмица.

# 319

Има много жени, които не са с 28-дневен цикъл, това трябва да се вземе в предвид.
Ако цикълът е 35 дни, то и овулацията ще е седмица по-късно от стандартната, според която се смята. Така бебето няма да изостава, просто е заченато по-късно.

# 320
Не би трябвало. Аз цялата бременност бях с реален растеж 1 седмица напред, никога не са ми сменяли термина. Гледа се Г. С. според последния цикъл. Може да се има предвид късната овулация, да, но термин не се променя доколкото знам и е коментирано много пъти тук.

# 321
Здравейте момичета, вече съм в края на 11ста седмица и мога да кажа, че гаденето започна чувствително да отслабва! Надявям се това да му е било Simple Smile Въпроса ми е свързан повече с болките в този период. При мен се появяват в областта на яйчниците нагоре към самия корем и надолу към слабините. Не са постоянни, появяват се по някое време през деня или през ноща и после изчезват сами. Понякога взимам нош-па. Чудя се до колко е нормално. Лекарката ми каза, че е заради разстягането в тази област и е нормално, но тъй като ми е за първи път имам едно тихо гласче в главата, което ме тормози дали пък не е лош знак и да се случва нещо Sad. Ще се радвам да чуя вашия опит мили мами Simple Smile. Благодаря!
Ако не е някоя силна и прерязваща болка не мисля, че трябва да се притесняваш. Все пак сега тялото се променя, бушуват хормоните. Започва и разширяването и ще се появяват най-различни болежки и в по-късните седмици. Даже третия триместър, ще започне да ти тежи, ще има стягания, евентуално може да се появят крампи по краката, контракции, болки в таза и срамната кост, но всичко това са си нормални неща и трябва да ги преодолееш, защото след това, ще се радваш на най-хубавото! АГ ти е казала правилно. Може да пиеш едно нош-па, а започнат ли стягания на корема, контракции и крампи направо я питай да ти предпише и някакъв магнезий, за да ги намали. Казвам всичко това, за да се приготвиш психически, че все пак ще има някакви болежки, но всичко това си е нормално за една бременност!

# 322
Здравейте момичета, вече съм в края на 11ста седмица и мога да кажа, че гаденето започна чувствително да отслабва! Надявям се това да му е било Simple Smile Въпроса ми е свързан повече с болките в този период. При мен се появяват в областта на яйчниците нагоре към самия корем и надолу към слабините. Не са постоянни, появяват се по някое време през деня или през ноща и после изчезват сами. Понякога взимам нош-па. Чудя се до колко е нормално. Лекарката ми каза, че е заради разстягането в тази област и е нормално, но тъй като ми е за първи път имам едно тихо гласче в главата, което ме тормози дали пък не е лош знак и да се случва нещо Sad. Ще се радвам да чуя вашия опит мили мами Simple Smile. Благодаря!
Ако не е някоя силна и прерязваща болка не мисля, че трябва да се притесняваш. Все пак сега тялото се променя, бушуват хормоните. Започва и разширяването и ще се появяват най-различни болежки и в пи-късните седмици. Даже третия триместър, ще започне да ти тежи, ще има стягания, евентуално може да се появят крампи по краката, контракции, болки в таза и срамната кост, но всичко това са си нормални неща и трябва да ги преодолееш, защото след това, ще се радваш на най-хубавото! АГ ти е казала правилно. Може да пиеш едно нош-па, а започнат ли стягания на корема, контракции и крампи направо я питай да ти предпише и някакъв магнезий, за да ги намали. Казвам всичко това, за да се приготвиш психически, че все пак ще има бякакви болежки, но всичко това си е нормално за една бременност!

Много благодаря!

# 323
Това не е вярно, че се изчислява само по последна менструация. Само при редовен 28 дневен цикъл би било съвсем акуратно. Моят цикъл преди да забременея беше между 35 и 40 дни, в месеца, в който забременях, овулацията ми беше на 25ти ден от цикъла, което би значело, че на всеки ехограф щеше са излиза в 11 дни назад. Тъй като знаех датата си на овулация, лекарят ми изчислява спрямо нея, ако не я знаех, щеше да се води по бебето. За изоставане говорим ако между един и следващ ехографски преглед, бебето не е порастнало колкото трябва. За мен това е 100 пъти по-точно. С новият ми термин спрямо овулацията и плода, бебето ми никога не е изоставало. Ако смятах по последна менструация, щеше уж все да е назад.

# 324
Ами,Вие къде видяхте момичето да пише ,че овулацията й е късна,ранна или каквато и да е,че казвате кое е вярно и не,след като тя не е писала.Това ,ковтп сте описали във вашия случай не означава непременно и при нея,че е валидно. Според така написаното,бебето изостава за момента,а за ову трябва да обсъди със следящия доктор .

# 325
  • Бургас / UK
Здравейте момичета! Бременна съм в 7 ГС и се чувствам ужасно.Постоянно ми е лошо,гади ми се ,но до сега не съм повръщала,като парцал съм. И най-ужасното е адски горчивия вкус ,който ми се появи,каквото и да хапна ми е ужасно гадно.За ароматите няма и да споменавам.При вас как е положението? Най-вече тази горчилка в устата?
Все бях чувала за гадене и повръщане ,но този горчив вкус е ужасен...

# 326
Ами,Вие къде видяхте момичето да пише ,че овулацията й е късна,ранна или каквато и да е,че казвате кое е вярно и не,след като тя не е писала.Това ,ковтп сте описали във вашия случай не означава непременно и при нея,че е валидно. Според така написаното,бебето изостава за момента,а за ову трябва да обсъди със следящия доктор .

Здравейте,

Мой е пропускат - моят цикъл не е на 28 дни, а на доста повече. Стигала съм и 40 дневен цикъл даже. Последният благодаря ше точно такъв - дойде ми на 40 ден от предишна М.
Извинявам се, че не го уточних в началото, просто не се сетих.

# 327
Здравейте, бременна съм в 4-та г.с., ще успея да отида на първи преглед (за установяване на бременност) чак в 6-та г.с, тъй като АГ няма свободни часове преди това. Според вас късно ли е?
Пия витамини за бременни, ще се консултирам и с личен лекар относно правилното хранене. Има ли какво още да направя през тези 2 седмици?

# 328
Не е късно, тъкмо навреме ще отидете.
Сега и да идете, нищо няма да се види.
Достатъчно е да приемате фолиева киселина.
Не знам какво имате предвид под правилно хранене, може да си ядете почти всичко, което и досега. Погледнете в Интернет кои са забранените храни.
Аз лично изкарах първия семестър на тесто, баници, хляб 😆 заради гаденето, та не се знае колко правилно ще може да се храните.

# 329
Благодаря за съветите! 😊
Ами имам предвид да видя какви плодове и зеленчуци е най-подходящо, иначе и на мен вече ми е лошо предимно сутрин и като цяло нищо не ми се яде, но се насилвам да хапна нещо. Кафето не съм го спряла напълно, но имам чувството, че скоро няма да ми е приятно…

Общи условия

Активация на акаунт