Била, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 13

• 74 795
  • 853
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
От десетина години пазаруваме изцяло с платнени торби - доста време ми отне, да науча и ММ да си взима такива от къщи, но откакто и той свикна, "найлони" вкъщи няма Simple Smile
За торбите си имам едно чекмедже до входната врата и в него стоят - като тръгнем на пазар просто си взимаме необходимия брой.
За плодовете и зеленчуците пък има многократни мрежички - мисля че около 1,5 лв бяха два броя - накупила съм няколко комплекта и ползваме тях.
Доскоро търсих алтернатива на пликчета за сандвичи, но открих восъчната хартия и вече и тях елиминирах

# 166
За Тмаркет, направи ми лошо впечатление, че в нашия махнаха дезинфектанта, който стоеше до количките.
Писах на мейла им, веднага отговориха и го върнаха Simple Smile

# 167

Доскоро търсих алтернатива на пликчета за сандвичи, но открих восъчната хартия и вече и тях елиминирах
В Пепко има хартиени пликове за сандвичи, а също и листове. Аз съм си купила от листовете. Приличат на хартия за печене- това ли е восъчната хартия? Е, за воднисти неща не стават, но за сандвичи се държат прилично.
Хартиени пликове за сандвичи съм виждала и в Т-маркет.
Миналата седмица си купих и 2 сгъваеми торби от Лидъл, доста са компактни. Иначе си нося найлонови в дамската чанта откакто се помня, сгънати на триъгълниче, една торбичка я използвам, докато може. Обикновено сигурно поне 40-50 пъти ми издържа една торбичка, а може и да е повече. Сменям само, ако е скъсана и не става за използване, при малки дупчици не. Но са ми нормални торбите де, не от онези на които им казват "сопол" и се късат още с едно използване. 😄

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 19:40 от dolce miele

# 168
  • Пловдив
Ооо, не знаех, че и Пепко има. Ще отида тези дни, да ги погледна.
Аз от някакъв сайт ги поръчвах - по принцип си носят в кутии храната, но при еднодневни екскурзии им е по-удобно така да са сандвичите.
Да, приличат на хартията за печене, но са една идея по-плътни и не се къса толкова лесно.

Пликовете биха били супер удобни, но съм виждала само найлонови с "цип", които са

# 169
Восъчната хартия няма нищо общо с хартията и пликовете за сандвичи в Пепко.

# 170
Аз пък си ползвам дебела кухненска хартия без проблем. Такива сложности не ми трябват...

# 171
Восъчната хартия няма нищо общо с хартията и пликовете за сандвичи в Пепко.
Възможно е. Но на нас ни върши работа за сандвичи и подобни, а и не знам какво точно е восъчна хартия...🙂

# 172
Dolce ако не съм се заблудила, восъчната хартия изглежда като обикновената, но едната й страна е лъскава сякаш намазана с восък, не позволява на водниста храна или такава със сосове да напои хартията и тя да почне да се разпада. Ползват се такива за сандвичи като си купувш, няма начин да не си забелязала. Ако не е восъчна се разпада при първото намокряне, я от сока на домата, я от кетчупа или майонезата, докато восъчната не реагира на течностите и можеш да си изядеш сандвича без да се разпадне хартията в която са ти го увили.
Аз за сандвичи ползвам фолио и в момента се оглеждам точно за такава хартия. Намерих он-лайн, но или трябва да дам 50 лева за 1000 листа или 20 лева за 50 броя и не мога да се накумя. Затова продължавам с търсенето.

# 173
Ние се храним предимно с домашна храна, т.е. сандвичи отдавна не съм купувала. Последните ми спомени са от хартията с която опаковат дюнери, но тя изглежда тънка и неособено неразпадаща се като че ли...🤔
1000 листа за 50 лв звучи като далавера пред 50 бр за 20 лв...😬😃

# 174
Определено си е далавера. Аз правя страхотни домашни бургери и исках "да кача едно ниво" с презентацията им. Гледах в един сайт преса за бургери, подправки и въпросните листове хартия. Аха да поръчам, когато Гугъл прецака бизнеса на сайта и видях че същата хартия (даже и 2-та вида) ги има на друго място 1000бр. за 50 лева. Виж как хората печелят от всичко. Сигурно и тези ги купуват така, разфасоват и продават по-малка бройка за повече пари. Бизнес както се вика.

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 10:52 от Lale_Lili

# 175
Mix Markt отваря на 17 май. Първият магазин от веригата е в София на бул. Г.М.Димитров, до метростанцията. Днес минах оттам, вътре подреждаха рафтовете и ги питах кога отварят. Бяха усмихнати, казаха 17 май... Та да видим Wink

# 176
  • Пловдив
Тази седмица от вторник в Т-маркет ще има хлебопекарна на Crown с две бъркалки (така пише). Някой има ли отзиви за нея? Чудя се между нея и тази на Лидл (от четвъртък ще е налична и тя), но и с политиката на връщане в Лидл...как стоят нещата за връщане на нехранителни в ТМаркет?

# 177
..как стоят нещата за връщане на нехранителни в ТМаркет?
Никак 😸
Едни джапанки се опитах до сменя за по голям номер, и беше голям цирк, представям си с уред какво ще е.

# 178
А някой с мнение за мултикукъра на "Тефал", който пускат в Била на промоция? Не виждам каква му е мощността, а и не мога да си представя 5 лв. вместимост дали е нормална.

# 179
5л. е ок, но не е под налягане. Според мен не си струва.

Общи условия

Активация на акаунт