Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 268
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Изглежда с много хубави съставки.

# 181
Здравейте, и аз се интересувам от този продукт,най-вече от състава му пише ,че съдържа ретинил. Някой има ли повече инфо точно за тази съставка, реално ретинол палмитат ли е или по силно?
Здравейте, имате ли мнение за този продукт: InoPharm Pure Elements Серум за лице с 2% ретинол

Няма да го ползвам за лице - имам гъша кожа на краката и ръцете и ще го топя на тези места, тъй като разбрах че може да помогне да се изчисти. Та затова не търся нещо скъпо и изчистено от към състав както ако търсих за лицето. 2% много ли е?
Ползвам го от известно време. Не съм ползвала досега нищо с някаква форма на ретинол. От този продукт нямам никакво дразнене. Ефект също, засега.

# 182
Разглеждах сайта на medik8 и ми попадна ето това: https://medik8.bg/catalog/skin-ageing/bakuchiol-peptides
Някой, ако го е ползвал да сподели. Звучи ми хубаво, като състав, макар и без класическия ретинол.

# 183
Здравейте. Искам да попитам, за широки пори по носа, какъв тип Ретинол се използва?

THE ORDINARY RETINOL 0.5% IN SQUALANE СЕРУМ

Нещо такова става ли? Или трябва да е определен? Мислех да почиствам лицето с вода за лице и след това да минавам с Ретинол вечер и така да оправя малко проблемната кожа по носа.

# 184
Доколкото съм чела, размерът на порите е генетично заложен и няма как продукт да ги смали. Даже с ползване на продукти, които ги 'отпушват', изглеждат по-силно изразени.

# 185
Няма лечение за порите, освен редовни апаратни процедури и то с временен ефект.
Моите пори с възрастта стават все по-видими и големи.

# 186
Миналата есен присъствах на прегледа на дъщеря ми в Скин консулт и др. Йорданова(дано да не бъркам името). Тя изписа епидуо. Обясни, че самият крем води до пилинг ефект на кожата и новите слоеве кожа ще бъдат по- чисти, а порите по- свити.

# 187
  • пустинята Гоби
И аз констатирам тъжния факт, че с възрастта порите се увеличават. Но при майка ми не е така, кожата ѝ е гладка без пори, а е имала моите проблеми в младостта (омазняване, петна, малко пъпки и прочие). Сякаш и с пори я помня, но не съм сигурна. Тя се маже с различни кремове (без претенции за марка и състав) от над 50 години всеки ден сутрин и вечер.

Аз от месец вкарах киселини и ретинАл към третиноина и май наблюдавам известна полза по отношение на черни точки и пори. Казвам май, защото е рано да се хваля с резултати. Кожата ми се бели от време на време, но интересно, че не седи на люспи през деня (използвам оцветен слънцезащитен крем или BB крем с фактор). Сутрин след измивния гел обирам с памук напоен с тоник и цялата обелена кожа заминава. Около очите се наблюдава изсушаване, ще си потърся по-сериозен околоочен, но от опит като спра третиноина се оправят нещата. Лятото не знам как ще процедирам, за момента няма да спирам нищо от изброените.

# 188
  • Чукарландия
Иначе, когато кожата се изпъва, порите стават по-видими и по-големи. Да си знаем! 🤣

# 189
Момичета взех си ретинола на ла рош от Нотино, който е 0,3%. В Медея ми казаха, че не могло лятото да се използва. Вие какво мислите? Да изчакам ли до септември? Слагам попринцип слънцезащита 50 фактор, стриктна съм, през 2 часа.
А пък една жена от Ла Рош ми каза че трябвало на по-късна възраст? Аз навърших 26. Според вас да си ползвам ли ретинола, и от сега ли или да чакам септември? Мисля веднъж в седмицата да го ползвам, ползвам си и киселини и витамин ц.

# 190
Смятам да започна процедури с микронидлинг, а след това директно с третиноин - 1 път седмично.

Имам Corsx ceramide comfort както и акнелиз 0,025.

Преди третиноин, слагам хидр.крем и изчаквам 30 мин , след това акнелиз , пак изчаквам и нанасям крем или сквалан ли?

А в останалите дни кога мога да ползвам някои от тези неща
Pixi glow tonic

The ordinary Aha Bha

Paula choice skin perfecting BHA Ексфолиант  2% BHA  

Eксфолианt Aha Bha Paula

Ниацинамид Paula

Витамин Ц glow

Или няма нужда от тях в останалите дни, в които не се поставя третиноин?

Търрся ефект най-вече за премахване на остатъчни петна от пъпки, минимизиране на пори и изсветляване на тен.
Също и за бръчки около очите, челото и назо .

От прочетеното разбирам, че трябва да започна с грахово зърно и само 1 път в седмицата за начало.
Искам да избегна всякакво пресушаване и белене, тъй като имам себорея на някои места.

Мога ли през останалите вечери , да нанасям смесени крем Мадекасол (за белези и изсветляване) + витамин Е ампули + бепантен за хидратиране? Четох статии че много добре се подхранва и регенерира кожата.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 11:19 от alethea

# 191
  • София
Вит. С въведи поне 20 дни след трета, останалите продукти се припокриват като действие - във вечерите, когато не се ползва третиноин, но многото продукти за мен са излишни.

Рутината трябва да е ясна и за МЕН опростена в началото, много внимателно да се проследява реакцията на кожата и да се "чуват" нуждите й.

# 192
...

От прочетеното разбирам, че трябва да започна с грахово зърно и само 1 път в седмицата за начало.
Искам да избегна всякакво пресушаване и белене, тъй като имам себорея на някои места.

Да, пробвай за месец веднъж, следващия месец 2 пъти и т.н. Аз ползвам от януари 0.025 и чак сега минах на през ден, нямам никакво белене, усетих съвсем леко опъване на кожата няколко пъти, както през зимата понякога.
Важното според мен е, че това опъване (или предполагам белене ако прекалиш) става 1-2-3 дни СЛЕД ползване, не веднага на следващия ден.

# 193
Абсолютно, не искам много продукти, а максимално улеснение.

Гледам из групите и затова съм набелязала тези.
Иначе използвам То червената киселина от два три месеца, не виждам кой знае какви ефекти .
Слагам я един път седмично по 10 мин.
Нямала съм дразнене или нещо подобно.

Искам витамин Ц за избистряне на тен, но не знам кой. Страх ме е да не се опъпча или да се появят комедони.
Ползвам само капсулите на Балеа отвреме навреме , те изобщо според вас дали са добри?

А от кой ниацинамид сте доволни?

# 194
  • София
Това е моят вит. С серум https://novakoja.com/collections/%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BC% … nt=39306035560640
Както и на Cos De BAHA.

Иначе, Oil patrol Transparent Lab - повтарям го сега.

Общи условия

Активация на акаунт