Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 216
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, ani_d!

# 166
Здравейте, имате ли мнение за този продукт: InoPharm Pure Elements Серум за лице с 2% ретинол

Няма да го ползвам за лице - имам гъша кожа на краката и ръцете и ще го топя на тези места, тъй като разбрах че може да помогне да се изчисти. Та затова не търся нещо скъпо и изчистено от към състав както ако търсих за лицето. 2% много ли е?

# 167
Кой Цикапласт на La Roche е по-действащ Cicaplast Baume B5 успокояващ и възстановяващ балсам или Cicaplast Gel B5 заздравяващ гел, ускоряващ възстановяването на раздразнена и напукана кожа?

С три ръце, Baume - успях да си изгоря кожата с Adapalene 0.1% gel, защото е по-лек от ретинола и видях почти мигновено успокоение.
А ползвала ли си и Gel B5?

# 168
Кой Цикапласт на La Roche е по-действащ Cicaplast Baume B5 успокояващ и възстановяващ балсам или Cicaplast Gel B5 заздравяващ гел, ускоряващ възстановяването на раздразнена и напукана кожа?

С три ръце, Baume - успях да си изгоря кожата с Adapalene 0.1% gel, защото е по-лек от ретинола и видях почти мигновено успокоение.
А ползвала ли си и Gel B5?

Не, не съм все още.

# 169
Здравейте, и аз се интересувам от този продукт,най-вече от състава му пише ,че съдържа ретинил. Някой има ли повече инфо точно за тази съставка, реално ретинол палмитат ли е или по силно?
Здравейте, имате ли мнение за този продукт: InoPharm Pure Elements Серум за лице с 2% ретинол

Няма да го ползвам за лице - имам гъша кожа на краката и ръцете и ще го топя на тези места, тъй като разбрах че може да помогне да се изчисти. Та затова не търся нещо скъпо и изчистено от към състав както ако търсих за лицето. 2% много ли е?

# 170
  • Чукарландия
Третиноин ползвам вече шеста година. Но до миналата година не намирах голяма разлика в тургора на кожата и въобще цялото ѝ състояние не се беше променило кой знае колко. Докато не започнах да чета състави на останалата козметика за лице, която ползвам и оттогава, вече една година преминах изцяло на корейска козметика. Грим не ползвам, само по специален повод, единствено сутрин хидратирам, задължително слънцезащита и прозрачна минерална пудра за матов завършек. Вечер си ползвам третиноина.
Мога смело да заявя - коренна разлика. Кожата ми е толкова гладка, без петънце, без пъпчица, порите се свиха... 🤗
Даже преди няколко дена шефката ми ме извика, специално да ме пита какво съм правила, на какви процедури съм ходила, че кожата ми изглеждала толкова свежа и сияйна.
Процедури 🤣
На 50 години съм, но корейската козметика с изчистен състав плюс третиноина, наистина промениха коренно кожата ми! Доволна съм! За дълбоки бръчки ще си трябват филъри, няма как да спрем гравитацията... 😂

# 171
  • пустинята Гоби
Ох и аз ползвам корейска козметика от известно време, но промяна в кожата - йок. Ако не ти е проблем да споделиш рутина или продукти от които си доволна. Чета темата за корейската козметика, но ми е пълна мъгла, прекалено много инфо се споделя там.

# 172
  • Бургас/Пз
Белла, много се зарадвах да те прочета тук🤩. И това, че си открила твоите продукти е повече от страхотно. Аз напоследък все повече усещам, че заглеждам корейската козметика. Досега всичко, което съм пробвала ми е харесвало. Само от три месеца ползвам третиноин, но все още не мога да нацеля правилните продукти, поради което имам доста белене на кожата. Ползвам много и различни неща, но явно все нещо не ми достига. И сега като каза за корейската грижа, се зачудих дали да не мина само на нея.
Много ще съм ти благодарна, ако споделиш рутината си сутрин и вечер, кои стъпки следваш и кои продукти ползваш. Също така и кой точно третиноин ползваш ❤️😘❤️

# 173
Корейска козметика използвам от 5-6 години. Потвърждавам, Чудесна кожа. Какъвто и фон дьо тен да сложа, кожа като порцелан. Дори ДУ на есте лаудър ми стоеше като втора кожа. Една година прекъснах, заради мита, ддс и скъпи доставки и си пролича. Сега пак се върнах към Корейската козметика и от 3 месеца трет. Нещата почват да се подобряват.
Използвала съм тоник, есенция и крем на скин уочърс и много шийт маски.

# 174
  • Чукарландия
Да споделя какво ползвам и от какво съм доволна. Само да упомена, че голяма част от стъпките, особено на вечерната рутина при азиатките при мен липсват. 😂

Вечер:
Задължително маслено измиване
https://m.jolse.com/product/celimax-derma-nature-fresh-blackhead … y/1014/display/1/
след това ползвам и измиващ гел/крем. Много харесвам този. Прави кожата ми като порцелан.
https://m.jolse.com/product/etude-house-soon-jung-ph-55-foam-cle … ry/108/display/1/
След това мажа някоя ампула, в момента довършвам SKIN1004 Madagascar Centella Ampoule
https://m.jolse.com/product/skin1004-madagascar-centella-ampoule … y/1738/display/1/
След ампулата нанасям Бепантен и след него - третиноин, Акнелиз 0.1 %.

Сутрин обичайното: измивен гел/крем, след него тонер, серум/емулсия (не винаги), ходратиращ крем, слънцезащита и прозрачна минерална пудра.
В момента ползвам червената серия на Миша Chogongjin Sosaeng

https://m.jolse.com/product/search.html?view_type=&supplier_ … hogongjin+Sosaeng

Прекрасни продукти за моята суха кожа.
Миналото лято ползвах на ROUND LAB от серията Birch Juice Moisturizing крема и тоника, страхотни, много добре хидратират, без да тежат, за лятото ми бяха идеални.

https://m.jolse.com/product/search.html?view_type=&supplier_ … D+LAB+Birch+Juice

И един крем, прекрасен за суха и много суха кожа, е Ceramidin Cream на Dr.Jart+.

https://m.jolse.com/product/drjart-ceramidin-cream-50ml/16863/ca … ry/524/display/1/

Имам няколко шийт маски, които все още не съм пробвала. Имам и пачове за очите, които си дремят в хладилника. Все ги забравям. 🤣
Но всичко е много индивидуално, за мен тези продукти са страхотни, действат добре на кожата ми, но при други може да не е така, затова дано не подведа някого. Ако имате възможност тествайте от мостри, преди да купувате пълноразмерни продукти. 🤗

Да допълня, че и слънцезащитата, която ползвам също е корейска. 🤣
Много съм доволна:

https://www.stylevana.com/de_DE/make-p-rem-uv-defense-me-t-glich … -50-pa-150ml.html

Флуид с лека консистенция който оставя едва забележим бял филм веднага след нанасяне, но бързо се абсорбира. 🤗

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 00:20 от BBeLLa

# 175
  • Бургас/Пз
Много благодаря, Белла, страхотно добре си обяснила всичко Simple Smile
Горе долу и аз спазвам същата рутина. Постепенно ще се опитам да си подбера корейски продукти, тъй като в момента ползвам само азиатската центела и два крема на Iunik.

# 176
  • София
Дами, от известно време ми изскачат реклами на този   продукт.
Извинявам се, ако е коментирано вече, но търсих инфо в търсачката и не намерих мнения и коментари. Някой ползвал ли го е, доколкото разбирам това е индийската версия, и май цената е висока?
Аз за сега попивам информация от предишните теми, макар че не съм изчела подробно всички. На този етап ползвам продукт с ретинол (ретинил палмитат) на revox в сквалан. Наясно съм, че не е особено ефективен, но поне не ми се изсушава кожата, а ме беше шубе да ползвам по-агресивен ретинол. Все още събирам инфо за следващият продукт, след като приключа този. Имам леки бръчки на челото и се стремя към намаляването и  ограничаването им Simple Smile

# 177
Дами, от известно време ми изскачат реклами на този   продукт.
Извинявам се, ако е коментирано вече, но търсих инфо в търсачката и не намерих мнения и коментари. Някой ползвал ли го е, доколкото разбирам това е индийската версия, и май цената е висока?
Аз за сега попивам информация от предишните теми, макар че не съм изчела подробно всички. На този етап ползвам продукт с ретинол (ретинил палмитат) на revox в сквалан. Наясно съм, че не е особено ефективен, но поне не ми се изсушава кожата, а ме беше шубе да ползвам по-агресивен ретинол. Все още събирам инфо за следващият продукт, след като приключа този. Имам леки бръчки на челото и се стремя към намаляването и  ограничаването им Simple Smile

Като за начало е ок, %-тът е много малък така или иначе 0.025 само.
Цената е висока 41 лв (31 лв + 10 лв доставка).

# 178
Аз ползвам само индийски, гелообразен е, тубичката изглежда по същия начин, но моят е 0.1%. За мен това е най-добрият третиноин, който съм ползвала.  Цената на този е безбожно висока, но ако намериш 0,1% на сносна цена, съветвам да си вземеш.

# 179
Чудя се дали е удачно под ретинола да използвам за подложка ето този нощен флуид на биотрейд https://biotrade.bg/pure-skin-glow-revival-night-fluid-ozaryavasht-noshten-fluid/

Общи условия

Активация на акаунт