Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 215
  • 758
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас/Пз
И ниацинамид ползвах, полза нулева. Третиноин съм ползвала всеки ден месеци наред, пак не видях голям прогрес.
Явно всяка кожа реагира различно... Или пък просто сте с хубава кожа и няма какво повече да се разхубави. Аз до 44г карах с един гол дневен крем и фдт и един нощен. От миналото лято за първи път започнах да ползвам околоочен крем редовно. Като цяло кожата ми беше повехнала, уморена, дехидратирана. Освен това съм със слабо, изпито лице, баз никаква подкожна мазнина и това прави кожата да изглежда още по-зле. Една приятелка обаче ми предложи да пробвам с ударна хидратация, в комбинация с третиноин и направо виждах как кожата с всеки ден се преобразява. Просто тя си беше в лошо състояние и тази различна и постоянна грижа определено й се отрази много добре. Само да не беше този студ и морски вятър, които ми действат учасно, мисля че на пролет още по-хубава ще стане. Единственият недостатък е беленето, но вече и с него започнах да се справям

# 151
  • пустинята Гоби
Не ми е хубава кожата за съжаление. Но е плътна и без бръчки, редовно ползвам кремове от десетилетия. Проблемите са ми пори и черни точки. Всеки бори различни проблеми, явно, затова при един има резултати, при друг не. Като възраст сме близки.

# 152
Третиноинът не се използва за премахване на петна, така че ако това се цели, не е подходящ продукт и няма как да има резултат.
А за петна какво е подходящо? Ексипигмент ли?
При бръчките не виждам промяна ( имам на челото).

Не знам, Гинес, не мога да дам съвет. Аз петна нямам. От третиноина виждам полза основно за пъпки, аз имах хормонално акне по едно време, то напълно изчезна след две-три седмици мазане. Черните точки също изчезнаха, аз имам мазна кожа и имах доста, много лесно ми се образуваха, сега просто нямам.

За вече съществуващи бръчки не мисля, че ще има ефект. Аз по принцип нямам бръчки, мажа трет от почти 9 години, сега съм на 47. Отпускане на контур също нямам, брадичка, гуша, стегнати са ми. Не знам дали е от трета или ген, или комбинация, но аз ще го ползвам, докато съм жива. Никога от никой крем не съм била толкова доволна, а аз имам проблемна кожа и съм измазала света направо, докато го открия.

# 153
ani_d, описа моето лице. Моля те, кажи каква хидратация ползваш и кой крем за околоочен. Трет. по схема ли е?

# 154
Аз никога не съм имала кой знае колко лоша кожа, но забелязвам отлични резултати. По време и на двете ми бременности имах ужасно хормонално акне. След като приключих с кърменето започнах трет и всички белези се изчистиха за няколко месеца. Боря и черни точки, има значително подобрение, порите вече са почти незабележими.
Ползвам трет 0.1 % два пъти седмично.
Серум с витамин С сутрин
Морски хиалорон на TO
Бепантен вечер
Слънцезащитна сутрин( сега си търся нов продукт, ще се радвам да споделите от какво сте доволни)
Някакъв базов крем на mixa с 25% масла
Бентонитна глина за почистваща маска.

Кожата ми е гладка, бистра, свежа, просто чудесна. Даже се харесвам повече без фдт отколкото с него и не съм го пипвала от година. На 36 съм.

# 155
Аз съм на 33, вече не боря акне, кожата ми стана суха последната година и имам няколко бръчки. Именно заради тях започнах ретинола. За краткото ползване усещам бузите си, като изгорени, въпреки хидратацията. Не знам дали е нормално. Когато нанасям хидратиращ продукт в дните без ретинол усещам яко щипане по бузите и ме боли. Това отминава ли или се мъча напразно?

# 156
При мен това парене и щипане отдавна отмина. Аз ползвам 0.1% всяка вечер без прекъсване.

# 157
И аз в началото усещах такова раздразнение на кожата. В последствие изчезна. В момента кожата ми е много добре хидратирана и плътна. Мисля, че това е от бепантена, защото той подобрява бариерния слой на кожата. Пробвай по-ниска концентрация.

# 158
  • Някъде по Дунава
Мисля че потребителката Миоки беше публикувала в стари теми преди години снимки преди и след. Там имаше леко изсветляване на петната, ако не се лъжа. Затова и започнах използването на трет.
Хубаво е , че нямам проблеми с пъпки и черни точки, само леко разширени пори и петна след бременностите, но дори и върху порите не виждам ефект.

# 159
И аз в началото усещах такова раздразнение на кожата. В последствие изчезна. В момента кожата ми е много добре хидратирана и плътна. Мисля, че това е от бепантена, защото той подобрява бариерния слой на кожата. Пробвай по-ниска концентрация.
Не знам каква е моята концентрация (серума redermic retinol на la roche). Бепантен, като подложка ли се слага под ретиноловия продукт (в момента слагам балсама lipikar на la roche, мислех да сменя с гел хиалуронова киселина)?

# 160
Аз слагам бепантен във вечерите в които не слагам третиноин. Не го ползвам като подложка.

# 161
  • Бургас/Пз
ani_d, описа моето лице. Моля те, кажи каква хидратация ползваш и кой крем за околоочен. Трет. по схема ли е?
Ползвам корейски кремове за околоочите. Любимите са ми тези двата.
https://kocos.bg/bg/Okoloochen-Krem-Purito-Centella-Green-Level- … Cream-30-ml.p2903
https://kocos.bg/bg/Set-iUNIK-Propolis-Vitamin-Eye-Cream-Set.p3059
Тъй като са по 30мл много често вечер /2-3пъти седмично/ нанасям дебел слой като маска.
Третиноина го почнах началото на декември през 5 дни. От февруари го слагам през 3дни. Все още имам белене доста често, но не както в началото.
Откакто ползвам корейска слънцезащита и нея мажа обилно под очите. За разлика от повечето аптечни марки, който съм ползвала преди, корейските продукти не ми предизвикват сълзене.
В момента съм с тази
https://kocos.bg/bg/Slyntsezashtiten-Krem-Purito-Centella-Green- … -Sun-60-ml-.p2797
Като цяло това, което целя е свежест на кожата и опазване от петна, защото съм склонна. Порите ми не са много, черни точки нямам. Назолабиалните са ми доста изразени, но за тях ми е ясно, че с кремове няма да станат по-добре.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 20:02 от ani_d

# 162
Аз съм на 33, вече не боря акне, кожата ми стана суха последната година и имам няколко бръчки. Именно заради тях започнах ретинола. За краткото ползване усещам бузите си, като изгорени, въпреки хидратацията. Не знам дали е нормално. Когато нанасям хидратиращ продукт в дните без ретинол усещам яко щипане по бузите и ме боли. Това отминава ли или се мъча напразно?

Аз имах такъв проблем, спрях да се мажа с всичко, освен с La Roche Cicaplast Baume B5 и взех La Roche Tolierane лосиона за почистване и използвах само тях за около седмица. Спря щипането и болката и раздразнението мигновено.

# 163

Аз имах такъв проблем, спрях да се мажа с всичко, освен с La Roche Cicaplast Baume B5 и взех La Roche Tolierane лосиона за почистване и използвах само тях за около седмица. Спря щипането и болката и раздразнението мигновено.
За почистване ползвам пак от серията lipikar за суха и атопична кожа измивното олио, а сутрин аналога на cicaplast - A derma epitheliale a.h. Смятам да сменя подложката преди ретинола да слагам хиалуронова киселина гел, вместо балсама lipikar, а сутрин вместо a derma, cicaplast, но варианта с фактор 50. За вечерите без ретинол харесах хидратиращия крем на Cerave и техния измивен крем (пробвах ги от мостра и ми харесаха). Така дали ще се получи?

# 164

За почистване ползвам пак от серията lipikar за суха и атопична кожа измивното олио, а сутрин аналога на cicaplast - A derma epitheliale a.h. Смятам да сменя подложката преди ретинола да слагам хиалуронова киселина гел, вместо балсама lipikar, а сутрин вместо a derma, cicaplast, но варианта с фактор 50. За вечерите без ретинол харесах хидратиращия крем на Cerave и техния измивен крем (пробвах ги от мостра и ми харесаха). Така дали ще се получи?

Когато аз имах такива проблеми, дори измивния на Cerave ми щипеше непоносимо. Пробвах с двата варианта, които имах подръка - зеления и синия измивен, накрая взех Toleriane и кожата ми се успокои. За хидратация използвам Neutrogena Hydro Boost gel, след като изчакам Cicaplast-a да попие, но нито хиалуронова киселина понесох (Vichy Mineral89 Hyaluronic Acid serum), нито най-обикновен серум (използвам Uriage Bariederm serum). Просто използвайте за няколко дни само измивен гел (аз предпочитам тези, които не се пенят, защото пяната ме изсушава) и Cicaplast.

добавям: Знам, че е доста контраинтуитивно да не слагате много продукти, ако кожата Ви страда, но ако бариерата Ви е наранена е най-добре да се остави да почине и да намалите броя продукти. Аз спрях да се мия сутрин и вечер, мия се само вечер, а на сутринта слагам от крема, малко олио (The Ordinary Marula oil), за да запечата хидратиращия крем и задължително SPF. Less is more, както му се вика.

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 12:43 от Eva Ilkova 708937

Общи условия

Активация на акаунт