Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 284
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
  • Чукарландия
Да, след почивка трета трябва пак постепенно да се въвежда, има си и белене, всичко както си му е реда... 😂
Аз предпочитам трета на Obagi, както и Retirides, но т.к. ми е невъзможно да се снабдявам с тях, ползвам каквото мога да намеря, в случая Акнелиз 0.1%.

# 211
  • Бургас/Пз
Да, след почивка трета трябва пак постепенно да се въвежда, има си и белене, всичко както си му е реда... 😂
Аз предпочитам трета на Obagi, както и Retirides, но т.к. ми е невъзможно да се снабдявам с тях, ползвам каквото мога да намеря, в случая Акнелиз 0.1%.
Белла, ти спираш ли Третиноина лятото или като ходиш на море.

# 212
  • Чукарландия
Белла, ти спираш ли Третиноина лятото или като ходиш на море.

Не, не го спирам. Старая се да мажа често слънцезащитен крем, пазя лицето от преки слънчеви лъчи и това е общо взето. Не съм я спирала досега. Случва се да пропусна някоя вечер и то от мързел, ако съм много уморена, но толкова. Нямам дълги прекъсвания, нанасям всяка вечер.

# 213
Здравейте! Искам да попитам относно ползването на крем Акнатак. На синът ми му бе предписан от дерматоложката след почти едногодишно лечение с Роакутан, понеже започнаха да му излизат отново единични пъпки. По нейни думи лечението с Акнатак може да продължи само три месеца, то и срока му на годност е толкова. Скоро изтичат тези три месеца.Четох че има друг крем Акнализ -турски. Той пак ли в с толкова кратък срок на годност и може ли да се ползва по- продължително време или като поддържаща терапия? Другата седмица ще пътуваме до Турция и мога да го взема. И друго ме интересува, той само един вид ли е, защото четох, че процента третиноин може да е различен? И въобще какво бихте ме посъветвали относно използването на такъв вид кремове? Благодаря!

# 214
Акнатак е с антибиотик клиндамицин в комбинация с третиноин 0.0025.
Акнелиз е само третиноин. Има различни концентрации - 0.0025, 0.05, 0.1.

Слънцезащитен крем задължително.

# 215
Акнатак е с антибиотик клиндамицин в комбинация с третиноин 0.0025.
Акнелиз е само третиноин. Има различни концентрации - 0.0025, 0.05, 0.1.

Слънцезащитен крем задължително.
А с каква концентрация трябва да взема?

# 216
Аз ползвам само индийски, гелообразен е, тубичката изглежда по същия начин, но моят е 0.1%. За мен това е най-добрият третиноин, който съм ползвала.  Цената на този е безбожно висока, но ако намериш 0,1% на сносна цена, съветвам да си вземеш.
Може ли снимка на индийския трет и откъде го дакупувате,благодаря

# 217
От миналата седмица започнах да го слагам всеки ден (засега бях през ден) и сухотата е неземна.. Cry Мажа с Цикабалм и се надявам да мине по-скоро.

п.с със 0.025%

# 218
Момичета, има ли някои от вас, които са започнали с третиноин 0.1% и да им се е отразило добре, без по-сериозни проблеми (освен белене)?
Понеже искам да си взема за гърба или за стрии да пробвам 0.1%, но не ми се купуват засега 2 крема с различен процент за лице и отделно за тяло.
Ако мажа отдолу с хидратиращ дали ще попие добре третиноина за да има ефект, да не се ''"разреди" много процента?

# 219
  • пустинята Гоби
Искаш освен на гърба, да пробваш и на лицето с тази концентрация, така ли? Каква ти е кожата?

# 220
  • София
Момичета, има ли някои от вас, които са започнали с третиноин 0.1% и да им се е отразило добре, без по-сериозни проблеми (освен белене)?

Да, аз. Започнах директно 0.1% януари, първо през 5 дни, после 4 и т.н., от около месец някъде се мажа ежедневно. Беля се чат-пат, но други реакции и раздразнения нямам. Кожата ми е нормална, плътна, нечувствителна.

# 221
Искаш освен на гърба, да пробваш и на лицето с тази концентрация, така ли? Каква ти е кожата?
Да.
Кожата на лицето ми е леко суха, предполагам не е много чувствителна (примерно от 100% L-Ascorbic Acid Powder, не получавам изтръпване, ползвала съм и други киселини).
Целта от крема ми е най-вече да се опитам да премахна фини линии и да ми стане по-твърда кожата под очите, отколкото само превенция и ''потдръжка''. Имам и бели точки по носа и бузите, които искам да се очистят.

# 222
По-твърда кожата няма да стане, даже обратното ще е, просто ще има плътност евентуално след години.

# 223
  • пустинята Гоби
Пробвай, то ще си покаже. Аз почнах с 0,05%, но бързо преминах на 0,1% и като спирам мазането лятото, вече директно мажа с 0,1%. Кожата ми е мазничка обаче, плътна и нечувствителна.

# 224
  • София
Момичета, споделиха ми, че Акнелиз бил спрян в Турция и трудно се намирал вече там.
Апропо, за колко време приблизително би ми стигнала една тубичка? Смятам да започна с 0,025% веднъж седмично, че съм със суха и чувствителна кожа. Срокът му е до август 2023 г.
Имам и един Акнелиз  0,05%, но не знам дали ще стигна до него, преди да му изтече срокът (май 2023 г.) Чудя се дали да не го предложа на някой, че да не отива зян...

Общи условия

Активация на акаунт