Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 65 801
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
Малко офтопик за шипковото олио, конкретно rose hip TO ползвам 2ра опаковка и съм страшно доволна за лек тен най-вече зимата. Гледам да не прекалявам, заради комедони, 2-3 пъти седмично.

# 496
Тен от шипково масло? И аз го ползвах това на ТО, нито тен видях, нито ефект по- различен от на всяко масло. А офтопикът стана много наистина.

# 497
Здравейте,
Имам нужда от съвет, ползвам ретинол от около две години, имала съм на The Ordinary и няколко други подобни, но сега искам да започна Акнелиз и не знам колко % да взема...Дали бих могла да започна направо с 0.1%?

# 498
  • Бургас
да попитам - ползвали ли сте тези кремове?
Имате ли впечатления и мнение за тях
https://www.emag.bg/kremove-za-lice/brand/menarini/c?ref=bc

# 499
  • София
Здравейте,
Имам нужда от съвет, ползвам ретинол от около две години, имала съм на The Ordinary и няколко други подобни, но сега искам да започна Акнелиз и не знам колко % да взема...Дали бих могла да започна направо с 0.1%?
Не препоръчвам.
По мое мнение и ниските проценти си работят чудесно.

# 500
Благодаря, ще го имам в предвид.
Също така исках да взема La Roche cicaplast baume b5, но навсякъде е изчерпан...
Знам, че ползвате и Bepanthen, но мисля, че намерих подобен на La Roche, някой пробвал ли е:
https://galen.bg/topikrem-tsika-ripear-krem-regenerirasht-uspoko … hidratirasht-40ml

Ще се спра на Акнелиз 0.05%, дано е добре.

# 501
Аз не съм съгласна. При мен истинските резултати дойдоха при високия процент, така че при всеки е различно.

# 502
  • пустинята Гоби
Може би е добре да се сподели типа кожа, години и прочие. Тогава съветите ще са по-адекватни.

# 503
Все пак потребителката има немалко време опит с ретинол, така че не е толкова страшно.

# 504
  • пустинята Гоби
Ако е със суха кожа ще й дойде нанагорно, пък и не виждам причини да се втурва на високия процент. Аз също видях повече ползи от него, че съм с мазна и плътна кожа, но си трябваше адаптация и не съжалявам, че почнах с 0,05%. Но, всеки си преценя**.

# 505
Индивидуално си е. Винаги, макар, че вече не знам колко години ползвам вече съм имала белене, тоест и на 0,25. Единственото неприятно е било първоначалното въвеждане и още помня какъв шок е било за мен, но потребителката вероятно няма да го изпита, защото ползва вече такъв продукт, а от концентрация към концентарция, реакция не съм имала. Та, затова съм против такава генерализация и ако знаех, нямаше да съл губила толкова време в малък процент, защото за мен си беше загуба на време това и може на някого да се спести.

# 506
  • София
Ретинол е едно, ретинал е друго, трет е трето.

Не бих прескачала и препускала, но това съм аз.
Държа на личното ми спокойствие и постоянство, но съм научена да чувам кожата ми.

# 507
  • пустинята Гоби
Ами да де, не може да се генерализира, аз затова питам за типа кожа и години, така ще се даде адекватен съвет. Аз например нямам никаква реакция към ретинола и ретинала, все едно водичка слагам, но към третиноина не е така - доста по-силен продукт е. Изобщо като се пише и пита тук е добре да се споделя за типа кожа и възрастта, така информацията ще е много по-полезна.

# 508
На 30 години съм, кожата ми я определям като комбинирана, но зимата има тенденция да става нормална, даже към суха и усещам нужда от повече хидратация в студения период. Имам проблемна кожа, с черни точки и склонна към несъвършенства + петна от стари пъпки, за това започнах да изполвам и ретинол. Сега искам да мина към нещо по-силно и започнах да чета темата.
Не ми е правила рекации до сега, мога да кажа, че не съм с чувствителна кожа, НО искам да направя всичко правилно, за това още не знам какво точно да взема + се подготвям със силно хидратиращи и успокояващи продукти в арсенала.
Изполвам шийт маски два пъти в седмицата и като цяло много се грижа за доброто състояние на кожата, фен съм и на корейската козметика. Грижата ми включва задължително двойно почистване вечер, сутрин само пяна, тонер, серуми, есенции, емулсии, нощни маски, масла... Имам много и разбира се ползвам според нуждите на кожата си.

# 509
  • пустинята Гоби
И моята кожа е супер нечувствителна при това е доволно мазна, но третиноина го усетих и то ниския процент. Лично моето мнение е че може да почнеш с 0.05% щом зимата ти става суха кожата. Така по-бързо ще можеш да минеш на често мазане. Пък, ако има и ефект, хич не ти трябва 0,1%. Ако нямат повлияване черните точки и несъвършенства, може след време без да си измазала тубата, да пробваш високия %.

Общи условия

Активация на акаунт