Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 143
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Полваш ли го върху клепачите?

Някой знае ли дали 0,1% в Турция се продава свободно или трябва рецепта? В Германия изобщо няма такъв.

Аз отдавна не съм писала в темата. Преди слагах третиноин на абсолютно сухо лице, изчаквах и после хидратирах. Белех се постоянно. От една година някъде смених рутината. Първо хидратирам леко, веднага отгоре третиноин и после пак хидратирам с нощния си крем. Следя канала на едни дерматолози в ютюб и от тях научих този номер. Заради водната възглавница ли не знам, но беленето намаля много. Много рядко и инцидентно се случва. Преди не можех да се гримирам и дори и сутрин да махнех люспичките, по някое време през деня пак се появяваха. Сега няма такова нещо. Веднъж седмично ползвам киселина да махне горния слой на кожата.
Ползи виждам много, но сякаш станаха явни след около две години ползване. Клепачите ми се вдигнаха нагоре, колкото и невероятно да звучи. Общото състояние на кожата ми също няма нищо общо с преди третиноина. Иска ми се да опитам обаче 0,1%, че стана вече четири години съм на по-слаба концентрация.

# 91
Здравейте! От къде си поръчвате акнелиз? Аз го намерих в алиекспрес и се чудя дали да го поръчам?

Аз взех моя от Али експрес - Търсех най-ниският 0.025%, а ОЛХ и Базар нямаха налични.

# 92
Ами, водя се по кожата си. В момента ползвам третиноин ежедневно и не се беля или реагирам, а кожата ми по принцип е суха. Боря поражения от изкаран КОВИД - кожата ми реагира много неприятно, съпроводено с огромни подутини под очите, което доведе до отпускане и сериозни бръчки. Тъкмо я бях пооправила и отново се разболях от КОВИД и отново това беше съпроводено със засушаване на кожата на цялото тяло. И други хора покрай мен се оплакват от обостряне на дерматити. Когато кожата ми е ок, пропускам стъпки, но ако я усетя по-жадна, вкарвам и алое гела на Холика за допълнителна хидратация. Важното ми е да не ми опъва и дразни.

# 93
  • Бургас/Пз
Ами, водя се по кожата си. В момента ползвам третиноин ежедневно и не се беля или реагирам, а кожата ми по принцип е суха. Боря поражения от изкаран КОВИД - кожата ми реагира много неприятно, съпроводено с огромни подутини под очите, което доведе до отпускане и сериозни бръчки. Тъкмо я бях пооправила и отново се разболях от КОВИД и отново това беше съпроводено със засушаване на кожата на цялото тяло. И други хора покрай мен се оплакват от обостряне на дерматити. Когато кожата ми е ок, пропускам стъпки, но ако я усетя по-жадна, вкарвам и алое гела на Холика за допълнителна хидратация. Важното ми е да не ми опъва и дразни.
Може ли да споделите кои продукти ползвате с третиноина. Аз също съм със суха кожа, ползвам го през 3 дни, но това белене ме побърква. Ползвам доста неща за хидратация, но явно има нужда от още. И като чуя, че някой е със суха кожа и не се бели направо сърцето ми се радва и ме кара да не се отказвам Simple Smile

# 94
То май беленето е до реакция на кожата, не толкова до ходратирането.Аз съм с мноого мазна кожа и се беля като змия.

# 95
Аз ползвам третиноин може би от 3 години, като периодично се беля, но минава за 2-3 дни. Напоследък съм много доволна от гел алое и докато още е влажно лицето мажа дефламол, като наблягам на по-сухите участъци около устата и носа. После може и друг крем, всичко попива. Само се чудя да не прекалявам с дефламола, понеже ми се иска да мажа всеки ден. Откакто ги ползвам изчезна сухотата около устата.

# 96
  • Бургас/Пз
Може ли да споделите кой гел от алое ползвате??

# 97
Може ли да споделите кой гел от алое ползвате??
Алое гелът на Holika

# 98
Аз ползвам на Skin79 Jeju Aloe, не намирам разлика от Holika. Само дето на Holika едва го изтисквах от тубата и излизаше огромно количество изведнъж.

# 99
  • Бургас/Пз
Много благодаря, момичета. Още днес ще го купя

# 100
  • Пловдив
Здравейте, ползвам ретинал A-Game 10 - 0,1%.
Сега искам да си взема ето този серум, но той се ползва преди всичко и дали мога да го ползвам под ретинала?

https://www.notino.bg/makeup-revolution/skincare-egf-serum/

# 101
Писах и преди, но никой не се включи с мнение, извинете ще попитам пак. Серумът на SVR с ретинол хубав ли е, има ли някой който да го е използвал. На 28г. съм и това е първото нещо, което използвам за да запазя кожата си за по-дълго.

# 102
Скрит текст:
Може ли да споделите кои продукти ползвате с третиноина. Аз също съм със суха кожа, ползвам го през 3 дни, но това белене ме побърква. Ползвам доста неща за хидратация, но явно има нужда от още. И като чуя, че някой е със суха кожа и не се бели направо сърцето ми се радва и ме кара да не се отказвам Simple Smile
Написала съм ги по-горе: Аминокиселини+В5 на ТО, Акнелиз, после слагам центела, есенцията и крема на Холика Good cera, накрая запечатвам с масло B Oil на ТО. Когато е по-опъната, слагам след центелата и алое гел с воден сандвич с розова вода и ефектът е още по-добър. Някой беше питал за марка алое гел - освен този на Холика има и един на Миша - https://www.notino.bg/missha/premium-cica-aloe-khidratirassh-i-u … -gel-s-aloe-vera/, който по мое мнение е още по-хубав, но е малко нехигиенично бъркането в буркана.
Относно беленето - четох, че аминокиселините на ТО подпомагат укрепването на кожната бариера, освен да действат за хидратация, така че може да пробвате дали ще подействат благоприятно. Поне цената е достъпна. Аз мажа обилно по два пъти дневно и ми стига за около два месеца.

# 103
Здравейте,
Нова съм в групата, и доста попрочетох, и бих искала да споделя това което разбрах до момента.
Моля ако нещо бъркам да ме поправите.
Първа стъпка във вечерната рутина почистване на лицето, аз лично за момента почиствам само с мицеларна вода на Биодерма.
Втора стъпка мазане с Третиноина, като за начало започвам много внимателно един, два пъти в седмицата.
Тук искам да попитам, след като изчакам 10.15мин.трябва ли да го отмивам, или директно слагам следващия продукт.
В случая като трета стъпка аз мисля да сложа Серум с ниацинамид.
И последната стъпка е хидратиращ крем.
Моля да ме посъветвате мога ли да включа и тонер след мицеларната вода ли да го сложа?
За сутрешната рутина, моля да ми препоръчате хидратиращ крем с UV защита и цвят.Исками се да съчетая крема с със слънцезащитата.

# 104
По-добре замени мицеларната вода с нежен гел за почистване или го добави след мицеларната вода. Може да сложиш тонер на лицето преди трет, но изчакай поне 20мин преди нанасянето на трет(за да изсъхне кожата хубаво и да има по-малко раздразнение) Няма нужда да го сваляш след 10-15мин. След трет веднага може да използваш хидратация.

Започнах да използвам сандвич метода преди около 2 седмици, като си мислех, че овладях беленето около устата, докато днес не нанесох нова слънцезащита. Такъв white cast има това нещо, майко мила всичко  си ми лъсна 🤪 Хубаво се подредих днес, че и на работа бях 🙈

Общи условия

Активация на акаунт