Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 9

• 67 543
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, записвам се при вас защото ми е много интересна темата. Simple Smile
На 31 години съм, ползвам продукти с ретинол вече 1 година (не особено постоянно), но в последните 3 месеца вече абсолютно редовно.
Ползвам тези на инки лист, ретинол крема + ретинол за зоната на очите. От този за очите не виждам почти никаква промяна, а там ми е проблемната зона. Но от този за лицето видях страхотен резултат, имах доста добре заформени 11 линиите и тези на челото, които изчезнаха напълно.
Кожата ми е доста суха, като лятото става по- скоро комбинирана, защото челото ми става по- мазно от потенето.
Планирам след като привърша околоочния да започна просто да слагам обикновения ретинол в тази зона, първо върху хидратиращ крем (след като попие добре). Надявам се да ми понесе добре.
Иска ми се да пробвам и нещо по- силно, но където живея е ужасно скъпо, дори и да платя безумната цена за дерматолог, после освен ако нямаш акне застраховката няма да покрие цената на крема. Така да се каже не ми е по джоба.
Другия ми вариант е онлайн услуга като curology, които са сравнително достъпни според мен. Но се чудя има ли смисъл да сменям ретинола от който съм доволна, знам че казват че е слаб, но имаше страхотен резултат при мен.
Проблема е около очите...

# 436
  • София
На мен също ми е интересно как ви понася ретинол като грижа за околоочен контур. Имам серум с 2.5% ретинол, който отлежава, заради употребата на по-силния третиноин за лице.

# 437
  • Reasonford Manor
От третиноин кожата около очите ми се изсушава и съответно набръчква - неколкократно през годините пробвах да го нанасям, различни методи - със серум/крем под/над, с вазелин - отказах се.
Със същия ретинол като на Harpalike нямам този проблем, но и ефект няма.
С ретинал нямам изсушаване и има леко заглаждане на околоочната зона - разбира се, не очаквам съществуващите бръчки да изчезнат. Ползвам Dr Different VITALIFT-A Forte, който не е околоочен крем, но аз го употребявам само като такъв - 0.1% ретинал, формулата е богата и мазна, съдържа глицерин, масла, сквалан, серамиди, холестерол, вит.Е.
Всичко е строго индивидуална проба-грешка.

# 438
  • Бургас
Аз нанасям около очите и по цялото лице третиноин 0,025%, нямам проблем с това, нямам и бръчки. Предполагам обаче е ген по-скоро, имам мазна и плътна кожа, която не се сбръчква, а се отпуска.

# 439
Добро утро, Прекрасници! За суха кожа около очния контур използватели вазелин и ако е да, какъв. ? Очите ми са подути и сълзят и искам да спра всички мазила и тъй като съм суха кожа да сложа нещо простичко. Благорадя предварително. Прохладен ден!

# 440
  • София
Добро утро, Прекрасници! За суха кожа около очния контур използватели вазелин и ако е да, какъв. ? Очите ми са подути и сълзят и искам да спра всички мазила и тъй като съм суха кожа да сложа нещо простичко. Благорадя предварително. Прохладен ден!
Ако не държиш да е точно вазелин, препоръчвам това.

# 441

Това, което описваш звучи като  алергия, трябва да разбереш от какво е.

Не използвай само вазелин без хидратиращ продукт, защото ще постигнеш обратния ефект. Използва се след хидратиращия крем вечер, просто един тънък слой.

# 442
  • DE
Здравейте,
кой подход според вас е по ефикасен:
- първо нанасям хидратиращия крем изчаквам десетина минути и след това нанасям AIROL 0,05%
  или
- смесвам хидратиращия крем с AIROLа и нанасям върху почистеното все още влажно лице.
  За хидратиращ крем използвам Bepanthen Sensiderm Creme.
  Благодаря ви предварително.

# 443
  • София
На влажно лице не се нанася третиноин. Аз първо хидратирам. Никога не съм смесвала айрола.... но е истина, че трудно се нанася.

# 444
Оххх, НЕ СЕ нанася третиноин на влажна кожа, през деня, на кожа с алергия в момента на нанасяне, смесен с каквото и да е(кремовете също съдържат вода).

# 445
Третиноин се нанася на СУХА кожа. Идеално суха трябва да е, добре е да се изчака двайсетина минути след измиване на лицето и тогава да се нанася.
Не се смесва с кремове, нанася се самостоятелно. Пише го в инструкциите, които е добре да се четат. Това все пак е лекарствен продукт. Има шанс за раздразнения, алергии, непоносимост към продукта или незадоволителен резултат, ако не се ползва както трябва.

# 446
Нанася се на суха кожа, но не е задължително да е дехидратирана Grinning
Аз ако изчакам 20 минути след измиване на лицето без продукт кожата ми ще се разпадне. Може да се сложи след хидратиращ крем, но след като крема е напълно попил и кожата е суха.
Не се смесва с хидратиращия крем, защото води до неравномерно разнасяне на продукта.

Ако ти е предписан от дерматолог, просто попитай какъв е най- подходящия начин за твоята кожа.

П.П. Не знам защо толкова се ядосвате, пита се въпрос и то в правилната за това тема.

# 447
Никой не се ядосва, но мине се не мине малко време и се появява въпрос - с какво да смеся третиноина преди да го нанеса. Не се чете назад и не се четат листовките на лекарството, което се ползва.

Отговорът е, че не се смесва с нищо. Нанася се самостоятелно за да не дразни кожата и да има ефект. Разбира се всеки може да нанася както си пожелае, да прави възглавници, да хидратира преди-след и изобщо да прави каквото си иска.

# 448
  • DE
emy-emy, MarilynM, Glossycherry Flowers Bouquet благодаря ви .

Забравих да посоча, че AIROLа не го взимам в ролята на медикамент а само превантивно.

# 449
Е колко назад да се чете тема, която е като отчетна?
На когото са му толкова скъпи думите, може и да не отговаря.
За протокола аз го нанасях след крем, защото иначе попиваше много бързо на едно място. Но моята кожа нямаше абсолютно никакви странични реакции. Нито белене нито чувствителност съм получавала.

Общи условия

Активация на акаунт