От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 2

• 51 033
  • 468
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
По принцип, би трябвало да можеш, но ако стане засечка, няма да имаш много възможности за адекватна реакция, като не си там, на място.

# 436
В какъв смисъл засечка?

# 437
  • Sofia
Всичко може да се случи, все пак. Не мога да ти кажа конкретно. Хора са споделяли и негативен опит назад из темите.

# 438
За такива цели най-често се използва доставка до Англия. Ако продукта не е тежък, оскъпяването на кг е незначително, но процедурата и плащането са улеснени и има шанс дори пратката да мине между капките.

# 439
За такива цели най-често се използва доставка до Англия. Ако продукта не е тежък, оскъпяването на кг е незначително, но процедурата и плащането са улеснени и има шанс дори пратката да мине между капките.

Благодаря. Буквално няколко грама е пратката, ще погледна как стоят нещата там. И аз срещнах по-рано инфо, че освобождаването от митница там е сравнително лесно, като над 135 паунда има шанс да попаднат в митница.

# 440
Здравейте, има ли някаква промяна при Габиели, освен че си смениха адреса в София? Опитвам да регистрирам нова пратка, която да очакват и да ми доставят до София, но отдолу при начин на получаване с червени букви ми изписва:

Едрогабаритните пратки не могат да бъдат доставени до офис на Габиели (Варна, Бургас и София). Трябва да изберете опцията за алтернативен адрес, в противен случай пратката Ви ще остане в депото в Пловдив.

Никъде не съм задала размери на пратката. Става въпрос за онлайн поръчка, която със сигурност не е едрогабаритна. Аз съм избрала опцията получаване в офис на Габиели в София, но като натисна да регистрирам пратката и нищо не се случва. Иска да избера алтернативния адрес, което е офис на Еконт. Не искам да плащам и разходи за куриер, а искам да си я взема лично от офиса им.

Благодаря ви предварително!

# 441
  • София
Няма нужда да регистрираш пратка. Те ще си я опишат като пристигне в съответния офис. Когато я получат може да промениш къде искаш да я получиш, ако не е обичайното.

# 442
Благодаря, така ще направя. По принцип си ги регистрирам, но вярно че не е задължително и по-добре така да го оставя. Лека вечер! Blush

# 443
Здравейте! Някой има ли информация какво се случва с курс 1437 на ГГБГ от Германия. Не трябваше ли вече да е пристигнал?

# 444
Днес на обяд разтоварваха, но не знам от кой курс.

# 445
Привет,
От кои спедиторски фирми/посредници сте доволни за стоки от Германия? ГАБИЕЛИ ок ли са, тъй като има няколко негативни коментара тук?

Първоначално ползвах gabco.org (вкл.от Ангиля), доволен съм, но от както може да се взима  доставката точно в определен обявен диапазон ме отказаха.
Дълги години бях с GGBG /очевидно е едно и също с Leron/, удобни, но ужасни от гледна точка комуникация. Да се свържеш с тях по телефон е почти невъзможно (след 7-8 пъти и много чакане може и да стане, с изключение по празници - тогава няма смисъл), по е-мейл отговарят сравнително бързо (в рамките на няколко дни), но 90% от това което питаш и напишеш остава без коментар. Странното е, че ако успееш да се свържеш по телефона ти казват, че няма смисъл по емейл, но така или иначе последното се оказва единсвен реален вариант (не че върши работа). Последното, което ме отказа окончателно от тях е доставка на велосипед от Германия- ако не е опакован 60 лв., ако е опакован (т.е. всеки един нов такъв) - начисляват такса за обемно тегло или ~ 220 лв., което е х 2 спрямо доставка до България от страницата на търговеца.  Респективно търговеца не може да го вземе обратно от тях, а от ggbg отказват (или не отговарят) дали може да върнат те стоката в рамките на страната на търговеца, въпреки че формално го предлагат на сайта. Т.е. оставаш с единствена възможност да заплатиш сумата на доставка, за която преди това си изпаднал в невъзможност да провериш колко реално струва. Ужасно преживяване, което никога няма да повторя, както и въобще да ползвам тяхните услуги, аз или познати. Коя друга фирма може да препоръчате?

# 446
Привет,
От кои спедиторски фирми/посредници сте доволни за стоки от Германия? ГАБИЕЛИ ок ли са, тъй като има няколко негативни коментара тук?
...
Коя друга фирма може да препоръчате?

Имам добри впечатления от Габиели и цените им са добри. Обаче... пети ден минава и аз им пращам данните да ми вземат стока от Германия и ми отговарят през 24 часа и не ми отговарят колко ще струва и все още не са взели стоката, която им заръчах.
И аз се интересувам за алтернатива, че се изнервих вече.

# 447
А защо просто не поръчвате на тения адрес? От къде да ви вземата стоката? Пик ап услуга?

# 448
А защо просто не поръчвате на тения адрес?
Е, очевидно защото продавачът не предлага и отказва такава опция.

# 449
  • София
Здравейте, и мен точно това ме интересува в момента, така че който е ползвал такава  услуга, взимане от адрес би ли ме ориентирал за цената горе-долу?

Предполагам зависи от мястото, става дума за колело, което да се вземе от личен адрес.
Ако знаете и други опции и фирми за изпращане директно на колело, но от адрес, ще се радвам на съдействие.

Общи условия

Активация на акаунт