От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 2

• 61 019
  • 554
  •   1
Отговори
# 540
Kаквото ми отговориха те, това предавам и аз.
Пратката която платих тогава пристигна днес, доволен съм.

# 541
  • Sofia
milena12345, най-вероятно ще я натоварят, да.

# 542
Дано, благодаря!
Аз затова реших да попитам при вас, все някой е имал доставени пратки в последния ден.. ясно че не е гаранция, но все пак Simple Smile

# 543
Съжалявам за тъпия въпрос  - Ще поръчвам парфюми на стойност 630 евро от Германия, ще използвам асистирано пазаруване. Ще дължа ли такси като митта, ДДС?

# 544
# 545
  • София
Съжалявам за тъпия въпрос  - Ще поръчвам парфюми на стойност 630 евро от Германия, ще използвам асистирано пазаруване. Ще дължа ли такси като митта, ДДС?
В ЕС няма мита, това е една от идеите на съюза. ДДС вече е сметнат.
Може и да знаете, обаче в Германия ДДС на хранителни добавки е по-ниско от тук

# 546
  • София
Искам да ми изпратят колони (Hifi), като продавачът би могъл да ги занесе до офис на превозвач... не мога да вляза в профила си, но по спомени Габко също бяха в Берлин (какъв е адреса и комисионната пак ли е ~6%)?
Въпросът е че е чуплива стока (колони) и ако продавача ги е опаковал калпаво - не знам в какъв вид ще дойдат

ПП: Кой е по-съвестния превозвач що се отнася до чувствителни на топлина продукти (iherb) - понеже преди няколко години чаках почти час на една опашка в младост на (30 градуса на сянка) и палетата си стояха на пек...

# 547
На мен iherb ми ги носят до вкъщи. А съм в Бургас. Защо ви е превозвач за тях? Доставката е 4 евро и то ако е ниска сумата на поръчката, иначе над 40 евро мисля е безплатна доставката. Пак идват от Америка.

# 548
  • Sofia
Защото до Германия е по-евтино (заради по-ниското ДДС).

# 549
Явно се правят много скъпи поръчки за да издържиш цялата гимнастига по транспорт до Германия и после с тира до България. Това са минимум 3 седмици транзит. 😧

# 550
  • Sofia
Не, явно не знаеш – понякога с превозвач е по-бързо, отколкото доставка директно до България. За 4-5 дена камионът идва до тук.
Това – с GGBG, де, не знам как стои въпросът с другите посредници.

И за евтини поръчки излиза по-изгодно.

# 551
Не знаех, да. Благодаря за пояснението 💐

# 552
От Gabieli:

Здравейте,

Бихме искали да Ви информираме, че Deutsche Post / DHL въведоха нови, по-строги изисквания за сигурност при доставките в Германия.

Към момента сме в процес на изясняване на ситуацията с тях, но за да избегнем проблеми при доставката на Вашите пратки до нашия склад в Германия, Ви молим занапред задължително да добавяте Вашето Габиели ID и допълнението c/o Edocks в полето за фирма.

Моля, изписвайте адреса по следния начин:

Name: [Вашите имена]
Firma: [Вашето Габиели ID] c/o Edocks
Straße / Nr.: Werkstr. 5
PLZ / Ort: 54317 Gutweiler
Land / Country: Germany

Пример:

Ivan Ivanov
ID12345 c/o Edocks
Werkstr. 5
54317 Gutweiler
Germany

Извиняваме се за причиненото неудобство, но към момента това е най-сигурният начин да, че DHL ще достави пратката Ви в нашия склад безпроблемно.

Поздрави,
Екипът на Габиели

# 553
  • София
Защо вече нямат немски номер ГГБГ? Някой изпращал ли е към тях или друг...от IHerb?

# 554
Немският номер е най-долу:
Скрит текст:
Straße / Nr. (2)* (Допълнително поле за адрес / Address Line 2): въведете Вашето ID и Abt 9 GGBG - пример: 1234 Abt 9 GGBG

*ако няма втори ред за адрес, може да напишете тези данни в ред за Firmenname - (име на фирма)

Postleitzahl (Пощенски код / Postal Code): 12681

Ort/ Stadt (Град / City): Berlin

Land (Община / County): Berlin Bundesland

М: (+49) 176 77806675

Общи условия

Активация на акаунт