АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 437
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
Аз утре започвам 17седмица и не го усещам, а ми е втора бременност. Много ясно си спомням първият път като усетих дъщеричката, самото движение няма как да го сбърка човек. Шашкам се понякога, но си чакам търпеливо прегледа на 3 март. То какво друго мога да направя...

# 631
15+0 съм днес, нищо не съм усетила, но съм с предна плацента и не очаквам да е скоро. Втори ден имам някакви леки схващания горе по лявото бедро, които продължават до към коляното, това е новото при мен.

# 632
  • София
Аз с първата бременност май чак в 17ма седмица го усетих,така че сега чинно си чакам.
Ние също не знаем пола, в 13 г.с.+5 дни съм,но чак на 04.03 ще го видим пак,дано се покаже.
Относно храната и килограмите и аз не се лишавам  почти от нищо (сурова риба не ям така или иначе),но май ще трябва да се ограничавам, защото днес лекарката ми каза,че 5кг до тук са много и до края ми дава да кача макс 10 😞
Аз й казах,че според мен е от Дуфастона и Утрогестана,тя каза че те карат тялото да задържа вода и покачват апетита,добре че ми ги спира и се надявам да спра да качвам толкова.
Витамини пия Инофолик Комби,Биозин мама и Елевит.
С миналата бременност само фолиева пих,но сега шубето си е голям страх,та пия всичко.

# 633
  • София
Най-обичам лекари, които казват - спирай да качваш. Ок, започвам да гладувам, това сякаш е по-малък стрес за тялото.

# 634
Неизвестна, в коя част на София си търсиш лекар? Сигурно искаш и да изражда, нали?

# 635
5 килограма нищо не са. Познавам жени, които са качили по 20,30 и след това ги свалят и все едно не са раждали. Следенето на килограмите е излишен стрес. Какво ще направиш? Диета? Пълен абсурд.
Няма нищо по-естествено от качване на килограми по време на бременност. Да сваляш е тревожно.

# 636
Здравейте, дами! За пръв път се престрашавам да ви пиша. Като цяло следя темата от самото начало и с интерес я отварям всеки ден. Simple Smile
Пиша ви днес с въпрос относно кръвния резултат от БХС(най-вече за тези, които живеят извън София и резултата се праща до София Майчин дом). На мен вчера в Стара Загора ми взеха кръв и казаха, че я пращат към София за изследване и да си погледна резултатите онлайн на genetika.maichindom.com с трите имена, дата на раждане и дата на взимане на кръв. След като влезнах в портала виждах, че това е третата и последна опция за влизане. Пробвах да влезна с всички тези данни, но ми изписва, че такъв пациент няма. Та въпроса ми е: това значи, че резултатите не са готови или че е имало грешка при подаването на данните ми и да звъня направо на посочените телефони?

Благодаря ви, че ме изтърпяхте с този дълъг монолог. Simple Smile)

Здравейте, аз също се излседвах за БХС на 16ти, но в София. Преди малко си въведох данните и ми излиза резулатат. Може при вас да има забавяне заради транспорта на пробата до София.

Момичета, аз съм от септемврийската тема, но чета и вас, защото ми е първа бременност и искам да видя какво следва, а вие сте малко преди мен. За БХС ми излизат големи числа, което предполагам е добре. За тези последните данни обаче нищо не разбирам. Дали знаете какво означават?

Относно дефицита на Д и В12, които се оказа, че и аз имам, АГ ми каза да си доизпръскам спрейчото бетър ю 3000 и директно да си взема на капки. Надявам се да съм полезна на някого с тази информация.

# 637
  • София
5 килограма нищо не са. Познавам жени, които са качили по 20,30 и след това ги свалят и все едно не са раждали. Следенето на килограмите е излишен стрес. Какво ще направиш? Диета? Пълен абсурд.
Няма нищо по-естествено от качване на килограми по време на бременност. Да сваляш е тревожно.

Диета по време на бременност не ми изглежда добра идея, но ще внимавам с тестото.
Добре,че ми премина желанието за всякакви сандвичи,дюнери и банички. Сега ми се ядат салати,така че мисля на тях да наблягам.
Направо не ми се иска да мисля за 20-20кг отгоре,но важното е дребното да е добре, после бързо ще се амбицирам да ги сваля. 😀

# 638
  • Пловдив
Леле, не мога да ви изчета 😄
Имам температура 🙄 Писах на доктора, че сме взели Авирон и вит. Ц и от обяд пия Парацетамол.Той каза само Парацетамол, до 4 на ден, максимум 5.И да гледам да са 500мг.Температурата да я следя да не е повече от 38.
Каза, че Авирона нищо не прави, нито вит Ц ...и му вярвам.

# 639
  • Велико Търново
Момичета, една седмица ме боцкаха по дупето с обезболяващи, то мина вече седмица, но болката не спира. Някоя знае ли някое мазило, което помага Confused

# 640
А какво те боли? Дупето ли? И аз имам силна болка в дясната половина на моменти и едвам се изправям от легнало положение, боли като кихам/кашлям... Половин човек съм на моменти. Моят АГ изписа магнезиево олио, мисля че облекчава наистина, и арника, но с такова не съм се мазала. Надявам се да е от бременността и след раждането да мине...

# 641
  • Велико Търново
По скоро където са ми били инжекциите, то бях и посиняла, но синините изчезнаха.

А какво те боли? Дупето ли? И аз имам силна болка в дясната половина на моменти и едвам се изправям от легнало положение, боли като кихам/кашлям... Половин човек съм на моменти. Моят АГ изписа магнезиево олио, мисля че облекчава наистина, и арника, но с такова не съм се мазала. Надявам се да е от бременността и след раждането да мине...

# 642
Plamingo, налагай се с компреси с риванол. Предната бременност и аз бях така и доста облекчава. 🙂

# 643
  • Велико Търново
Ще пробвам, благодаря!

Plamingo, налагай се с компреси с риванол. Предната бременност и аз бях така и доста облекчава. 🙂

# 644
  • Асеновград
Мен преди два-три дни ме заболя една жила на рамото и като си поемах въздух даже ме болеше, вечер най-много. Като си завъртах врата също. Вече ми мина обаче беше много неприятно, пия магнезий, даже сама си увеличих дозата така като стана, знам че няма да навреди, даже се намазах и с магнезиев гел но пък ми се обрина кожата... важното е че мина.
Аз пия Биолектра 345мг х2 на ден, тя май е по-слабичка, не е мангнерот, не знам защо ми я изписа, най-вероятно превантивно, но и аз получавам някакви схващания на корема, та си пия чинно мангезия, става така като се движа повече или стм седяла дълго права без да седна. Сега го пия само по 1 на ден магнизия, и си доизхабявам магнезия на хапчета който имах, та на ден ми се събира към 600мг магнезий.

Сестрата на мм ми разказваше че като била бременна са я тъпчели с мноого магнезий, особенно накрая, даже в началото не го пиела но почнали едни крампи едни контракции, и вика толкова точно лекаря ми знаеше какво да ми даде да пия, каза ми кога в колко часа да пия последните хапчета и магнезий преди секциото и на следващия ден в деня на секциото като не бях пила магнезий и веднага ми започнаха контракциите.
Така че си е важен, пийте си го.

Общи условия

Активация на акаунт