АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 5) ☀

• 29 445
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
За яденето снощи карах моя да ми прави принцеси с яйце и сирене..Тази бременност доста странни неща ми се хапват..При първата такива неща никога не съм яла..Вечер ядях смао таратор със сиреене,,..Сега  и бая сладко хапвам..Манджи си хапвам..Но с тази майонеза ,дето хапнах-домашна,дано нищо не е станало..

# 616
  • Асеновград
И аз само мажа някакви филии до обяд ако съм в нас. 😂😅 Последните дни и аз ям по една филийка препечена с масло и мед отгоре, точно като в детството ми, и на мен ми се ядът нещата от детството, много е странно. Онзи ден майка ми купи един буркан мед с пчелна пита вътре, аз исках само питата, но нямаше затова взехме буркана, ей такъв вкусен мед с вкус на детство не бях опитвала от много време, и веднага ми хрумна да си намажа филия с него. 😄 В началните седмици много ми се ядяха едни определени сандвичи, пак ще си направя че като ви чета ми се дояжда, и печени филии с яйце и сирене ще си направя.😅😂
А вчера си пекох картофи на фурна с чеснов сос от Алекса, уникално вкусно, а в Алекса какви пържени картофи са почнали да правят направо щях да си изям пръстите.😅

# 617
Аз не се лишавам от нищо освен от сурова риба. Всичко друго си хапвам, ако ми се прияде. При все, че спрях и цигарите бих казала, че сега ям по- разнообразна храна, но с много повече хляб от колкото преди да забременея, примерно преди ми се събираха на седмица до 3филии хляб, а сега ги ям по 3-4 на ден. Същите килограми съм си от преди бременността, вече съм 16+ седмица.
Пия витамини за бременни, защото то детето от нищо няма да се лиши, всичко си взима от моите запаси, предния път след бременността имах дефицити, в началото всичко ми беше наред и тогава пих до към 6м, после уж нямало смисъл, но май се оказа, че не е точно сега.

# 618
  • Велико Търново
manoela_ кога го  усети за първи път, аз съм 14+ 6 и нищо не усещам или поне си мисля, че са червата Rolling Eyes

# 619
Ние утре ще разберем пола,пренаталният излезе но дадохме резултата на приятел ,за да организира gender reveal party 😂
Абсолютно всички мислят че е момче,заради това което се вижда на снимката,но аз не съм убедена,защото в интернет има снимки как в 12-та седмица и при момичетата се вижда уж нещо,което наподобява буба😂ноо предстои да разберем.

# 620
Здравейте, дами! За пръв път се престрашавам да ви пиша. Като цяло следя темата от самото начало и с интерес я отварям всеки ден. Simple Smile
Пиша ви днес с въпрос относно кръвния резултат от БХС(най-вече за тези, които живеят извън София и резултата се праща до София Майчин дом). На мен вчера в Стара Загора ми взеха кръв и казаха, че я пращат към София за изследване и да си погледна резултатите онлайн на genetika.maichindom.com с трите имена, дата на раждане и дата на взимане на кръв. След като влезнах в портала виждах, че това е третата и последна опция за влизане. Пробвах да влезна с всички тези данни, но ми изписва, че такъв пациент няма. Та въпроса ми е: това значи, че резултатите не са готови или че е имало грешка при подаването на данните ми и да звъня направо на посочените телефони?

Благодаря ви, че ме изтърпяхте с този дълъг монолог. Simple Smile)

# 621
manoela_ кога го  усети за първи път, аз съм 14+ 6 и нищо не усещам или поне си мисля, че са червата Rolling Eyes
За пръв път в 13с, но тогава само 1-2 пъти и повече не. От седмица и нещо го усещам почти всеки ден, но като не я усещам започвам да си ръчкам корема ест 😂😂 ММ само ми се кара да го оставя на мира детето.😁 Много голямо значение има колко сте сензитивна така да го кажа, аз усещам всичко в тялото си. Надявам се да не обидя някой, но мазнинките също оказват влияние на чувствителността, т.е по-пълните мами ще усетят по-късно.
Василева, добре дошла!🤗 най-вероятно са ти сбъркали името, имаше и други мами с такъв проблем. Аз като проверявах и нямаше резултати все още ми пишеше, че резултатите не са готови, не че не съществува такъв пациент. Съветвам те да се обадиш в понеделник примерно, може би вече ще е в НГЛ пробата ти и просто да попиташ и да сверите данните.

# 622
  • Варна
Здравейте, дами! За пръв път се престрашавам да ви пиша. Като цяло следя темата от самото начало и с интерес я отварям всеки ден. Simple Smile
Пиша ви днес с въпрос относно кръвния резултат от БХС(най-вече за тези, които живеят извън София и резултата се праща до София Майчин дом). На мен вчера в Стара Загора ми взеха кръв и казаха, че я пращат към София за изследване и да си погледна резултатите онлайн на genetika.maichindom.com с трите имена, дата на раждане и дата на взимане на кръв. След като влезнах в портала виждах, че това е третата и последна опция за влизане. Пробвах да влезна с всички тези данни, но ми изписва, че такъв пациент няма. Та въпроса ми е: това значи, че резултатите не са готови или че е имало грешка при подаването на данните ми и да звъня направо на посочените телефони?

На мен също така ми излезна като проверих днес (пробата я дадох на 16.02). Според мен няма грешка, а просто не са готови.

# 623
Аз съм абсолютно сигурна, че усещам бебето си. Преди седмица еднократно, а сега по няколко пъти на ден. В 14+6 съм. Колкото и да ми се казва, че е рано, няма как да се объркам за нещо, което никога преди не съм изпитвала в живота си.

# 624
  • София
Здрaвейте, дaми.
Пaк доcтa cте пиcaли 😍 По отношение нa яденето и aз cи хaпвaм aбcолютно вcичко кaто ми cе дояде, оcвен cуровa рибa. Много обичaм cуши, но ям от тези, които не cъдържaт cуровa рибa в тях. Инaче и cуджук cи позволявм, и домaшнa мaйонезa cъщо, и пacтет и нищо не ми е cтaнaло до cегa.
Бебкa cи е cупер. Caмо не могa дa рaзберa дaли уcещaм нея или е нещо друго(гaзове не ca cъc cигурноcт, зaщото тях ги уcещaм по друг нaчин). Уcещaм от време нa време вcе едно ми cе cъкръщaвa муcкул. Обикновено cе опиcвa от други мaми кaто пърхaне, a aз понеже не го оприличaвaм нa тaковa изобщо, не знaм дaли е бебкa. В моментa cъм 14 г.c.
И дa ви питaм нещо. Понеже някои от вac пишaт зa cтягaне нa коремa и мaгнезий. Aз до cегa не cъм уcетилa cтягaне. Възможно ли е дa имaм и дa не го уcещaм. Зa cегa никой лекaр при преглед не ми е cпоменaвaл зa контрaкции, тaкa че cи миcля че проcто не cъм имaлa до cегa. Което е хубaво де. И вcе пaк нaли aко имaм cъc cигурноcт ще рaзберa? Или може би не? 😁

# 625
Не знам какво друго да усещаш? 😂

Аз усещам нещо като мехурче, което се преобръща в корема ми, а понякога трепти.  За пеперуди чак не знам дали имам въображение. 😂

# 626
Мариелка, аз категорично не го оприличавам на пърхане, движение на рибка в аквариум и всякакви такива, които описват и в приложенията. Усещам си точно и конкретно движещото се бебе в матката ми, не знам как да го обясня по друг начин, защото го усещам точно по този. Понякога го усещам и като съкращаване на мускул както казваш или като пулс, с такава сила. Иначе стягането на корема повярвай ми няма как да го пропуснеш, корема става на топка и твърд, ако се случи но шпа отпуска бързичко, но за дългосрочен план, като се случва често, решението си е магнезий. Има и супер леки контракции, които не се усещат, а АГ ги установява по време на прегледа, но вече в тези седмици не са опасни, освен ако не е съпроводено с болка де и не са супер интензивни.

# 627
И аз го усетих в 14та за първи път, естествено на работа там е адски шумно. Аз ходя със слушалки, искам да има как и на него да сложа. Беше еднократно, две седмици по късно нищо. Сега съм 16+4, 6 дена почивам пак, лежа по цял ден и не го усещам. Преди три дена го видях как мърда, а аз нищо.
Мисля, че на работа когато съм го усещам повече, заради шума там, но не мога да се концентрирам, нито да се пипна да си го усетя. Само се втъписвам и чакам пак Grinning

# 628
  • София
Моят корем по няколко пъти на ден е на топка - изпъква от едната страна на пъпа или от другата и се усеща като топка на пипане. Чат пат е и със стягане, усещам го точно като Бракстън-Хикс и си пия но шпа. Ако скоро не ида на преглед при читав АГ, ще си назнача и магнезий. С първата бременност не съм пила, ама сега ме е шубе, все пак е втора и съм доста по-активна. То и с баткото си мислех, че ще родя по-рано, даже и дата бях сънувала, ама преносих.

# 629

Не е готов резултата, на мен ми изписваше същото. Изчакай до деня, който са ти казали, че трябва да са готови.

Общи условия

Активация на акаунт