Препоръки за бойлер за баня

• 47 186
  • 246
  •   1
Отговори
# 240
  • В небето
mordohai - благодаря за страхотните съвети. Изключително полезни. Интересното е, че само изглежда, че има много място, а реално не е точно така. Тъй като дължината е 119 см, повечето плоски бойлери просто не се побират, тъй като 122+ см. И от тук идва и ограничението - хем искаме по-голям обем, ама мястото не стига.

• Tedan - от тях започнах още в самото начало и почти се бяхме решили на такъв, но просто е пълно с толкова негативни коментари, че така и не успявам да се надъхам повече за тази марка.

• Atlantic - това беше първият ми избор за марка и съответно техните плоски модели са прекрасни, но за жалост 100 литровите (80 литра ефективно) не се побират в пространството, което имаме. Затова и там се спрях на тези, които се водят, че побират 80 литра, но ефективно за 65 литра - Atlantic Vertigo Essential Smart 80 или Atlantic Vertigo Steatite WiFi 80.

Вторият определено ми звучи като по-добрият вариант заради по-мощните нагреватели и добавеният WiFi. Основният ми минуст тук е, че двата нагревателя не могат да работят едновременно. Предполагам, че и вие сте взели точно такъв, но по-малкия обем. Ако е така, дали може да споделиш малко информация относно колко бързо загрява наистина, и горе-долу колко време на къпане успявате да хванете (разбира се с пеенето под душа и водата на макс... само топлофикация помага Grinning)

• Cata - тук изглежда, че бойлера освен че е малко по-маломощен, но пък нагревателите са сухи и могат да работят едновременно. Единственото, което ме притеснява е, че не намирам много мнения за тях, а пък Интер Маркет магазина има страшно много негативни коментари в последните години - Cata CTRS-100-REV Slim E-SMART.

drago_2008 - Нещата се препоркиват с казаното от mordohai, за което страшно много ти благодаря.
  • Относно неръждаваемите... за жалост почти няма такива освен тези на Tedan. А там наистина имам големи притеснения след всичко прочетено и нещо не успявам да се надъхам за тях (а пасват прекрасно на всичките ни изисквания). Ето и един вариант, който страшно ми хареса и отговаря на всичко, което искаме - TEDAN Classic INOX 80 литра, хоризонтален, неръждаем, ел. изводи отляво, тръби отдолу, 3 kW

• Проточният бойлер е добър вариант за кухнята и това ще го мислим после в движение.

Гледам, че въпреки мненията Tedan е страшно препоръчван. Дали може да споделите от първа ръка допира си с тях?
Благодаря ви - страшно полезна информация!

Продължих с търсенето и ето резултатите от него:

Като цяло това са вариантите, за които се чудя:
  • 1. Atlantic Vertigo Steatite WiFi 80
  • 1. Ariston VELIS PRO WIFI 80 EU - общо взето са страшно подобни с първия, но друга марка
  • 2. Eldom WH10046BR
  • 3. Atlantic Vertigo Essential Smart 80
  • 4. TEDAN Classic INOX 80

Така ги класирах след препрочитане на всичките ви полезни коментари (благодаря ви от сърце). Всякакви мнения по тази класация и избор са повече от добре дошли.
    Благодаря на всички!
Виждам, че използвате AI за обобщение на мнения за конкретните модели бойлери. Трябва да внимавате с изкуствения интелект, тъй като по-добро от естествения няма (за бойлерите на Cata конкретно говоря). Ваша воля е какво ще изберете, аз Ви казвам какви са ми наблюденията от личен опит с Atlantic.

@veka, по принцип къде е произведен един продукт няма толкова значение в наши дни, тъй като производителите с високо реноме държат на качеството.
От вътрешен човек в BSH България знам, че, конкретно бойлерите Bosch се произвеждат не в Германия, а от подизпълнители (вкл. от Tesy) и когато са били правени в Египет, качеството е най-високо.

Поздрави.

# 241
Ние от години сме с обемните на Елдом и решихме новите да са на същата марка.
Здравко, ето този чакам в понеделник https://eldominvest.com/bg/boyleri-s-flat-dizayn-za-universalen- … -65-l-2/p401.html. Видях, че е в списъка - в групите имаше хубави отзиви за него. Надявам се да сме доволни.

# 242
Благодаря ви от сърце за множеството отговори и толкова полезната споделена информация - страхотни сте!

veka - за жалост такава информация (дали Atlantic са произведени в Египет или Украйна) е почти невъзможно да намериш (или поне аз не успях). Още утре ще разпитам все пак в магазина, поне за информация, но не мисля, че това би променило избора ми.

Silver cloud, veka - доколкото разбирам за бойлерите, които аз гледам, всичко зависи от формата на водосъдържателите. В плоските бойлери (по-горе), те винаги са 2, което налага и формата им да е малко по-различна от тези с 1. Обемната група си остава 80л., но номиналния обем е 65л. Това, което рекламират е, че при къпане и пуснат бойлер, реално има шанс да получите до 50-70% повече топла вода, тъй като докато се ползва единия водосъдържател, другия се затопля и наобратно. Но... всичко това е само по описания и няколко консултации в различните магазини.

drago_2008 - страшно ти благодаря за коментара. Веднага след това проверих какво има в Mr Bricolage, но за жалост този, който търся го няма. Проблемът при нас е ограниченото пространство и къде точно трябва да са изводите за ел. и ВиК (в ляво). Поради тази причина не са много и вариантите, които пасват. Да не кажа, че само плоски такива с два водосъдържателя. Страшно готино си обяснила всичко и то на толкова разбираем език! БЛАГОДАРЯ ТИ!!!

mordohai - отново благодаря, че се включваш и определено наблюденията ти от първа ръка са едно от нещата, което и мен ме наклони в тази посока да избера Atlantic.
  • Относно AI, използвам доста (спор няма в това), но за Cata проверих страшно много информация, като наистина написаното по-горе е от мои лични наблюдения, както и ревютата в Google. За жалост не можах да намеря познат, който да използва тази марка. Тъй като ми се иска все пак да имам възможност за нормална комуникация с магазин/сервиз (дано не се налага), а коментарите са просто потресаващи, реших да оставя засега варианта настрана.
  • Това е много интересно относно Египет - благодаря за информацията. Само затвърждава избора ми засега Simple Smile

Барелина - страшно ти благодаря за този коментар. Стискам палци избора ви да е безпогрешен и да се сетите за бойлера си чак след 10 години, за да го похвалите колко е издръжлив!!!
  • Eldom Galant DU080W-W WiFi наистина е един измежду трите ми основни избора, но в крайна сметка се спрях на Атлантик заради доста позитивните мнения тук в темата, както и след консултация с няколко познати около мен. Аристон беше последният вариант и буквално до последно се чудех на кой да се спра.

Като заключение - страхотни сте и адски много ви благодаря. Ето и малко обяснения след цял ден размишления, консултации и обратна връзка за бойлерите (които са подходящи за нашето местенце):
  • Atlantic Vertigo Steatite WiFi 80
  • Ariston VELIS PRO WIFI 80 EU
  • Eldom Galant DU080W-W WiFi

И в крайна смека се спрях на Atlantic Vertigo Steatite WiFi 80 - пасва перфектно на мястото, което имаме, както и на изводите за кабели и вода. Ariston VELIS PRO WIFI 80 EU и Eldom Galant DU080W-W WiFi  - доста се чудехме и за двата модела, тъй като повечето им характеристики са супер подобни на тези на Атлантика (дори и специалните им функции), но поради повечето мнения за Атлантика се спряхме на него. Утре ще отида до Vimax и мисля да го поръчам на място, тъй като е на доста добра промоция. Дали имате някакви мнения за магазина - изглежда да има страшно много и позитивни мнения за него? БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

Последна редакция: нд, 30 ное 2025, 20:38 от zdravko.nestorov

# 243
  • Cata - тук изглежда, че бойлера освен че е малко по-маломощен, но пък нагревателите са сухи и могат да работят едновременно. Единственото, което ме притеснява е, че не намирам много мнения за тях, а пък Интер Маркет магазина има страшно много негативни коментари в последните години - Cata CTRS-100-REV Slim E-SMART.
Ние сме с Cata slim. 80 л. Няколко години, но не живеем постоянно в жилището, затова мнението ми не е особено меродавно. Аз го избрах навремето, защото другите плоски ми бяха адски големи на ширина и дължина за помещението.
А този беше с по-малка височина. Затова пък... хич не изглежда плосък.
Не знам тук дали може нещо да се разбере от тази снимка.
Скрит текст:
p.s.Трябва да скрия и меките връзки, все не ми остава време.

# 244
Защо ме търсиш? - банята ви изглежда много хубава Simple Smile Но да се върна на темата - много благодаря за полезното мнение и е напълно вярно. Техните размери най-добре пасват и при нас, като имаше възможност дори и за 100 литра. Явно наистина компенсират благодарение на ширината Simple Smile Може би ако се предлагаше поне от още няколко магазина, това щеше да е изборът ми, защото технически отговаря на почти всичките изисквания.
Страшно благодаря за коментара от първа ръка Simple Smile

# 245
  • В небето
Защо ме търсиш? - банята ви изглежда много хубава Simple Smile Но да се върна на темата - много благодаря за полезното мнение и е напълно вярно. Техните размери най-добре пасват и при нас, като имаше възможност дори и за 100 литра. Явно наистина компенсират благодарение на ширината Simple Smile Може би ако се предлагаше поне от още няколко магазина, това щеше да е изборът ми, защото технически отговаря на почти всичките изисквания.
Страшно благодаря за коментара от първа ръка Simple Smile

zdravko.nestorov, когато свързвате бойлера към ВиК мрежата, моят съвет е да не правите това с обикновените "меки връзки", а идете до Ромстал и си купете според размера такива: https://www.romstal.bg/мека-връзка-inox-1-2-жж-250-520-мм-p9043.html. Масовите меки връзки гният след време, а тези са неръждавейка. Малко трудно се разтягат, но са много качествени.
Това е съвет към всички потребители, които притежават или имат намерение да поставят бойлери. Въобще от гледна точка на ВиК инсталацията, вкл. спирателни кранчета, не трябва да се прави компромис.

Поздрави.

# 246
Здравко, мерси, дано всички сме доволни Simple Smile

mordohai, много полезно! Не бях виждала такива досега. А за спирателни кранчета препоръки?

Общи условия

Активация на акаунт